Bu kahvaltı kaçmaz

TARIM ve hayvancılığı, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin yanı sıra gastronomisi ve mutfak kültürüyle de göz kamaştıran Balıkesir, 20, 21 ve 22 Ekim’de Balıkesir Kahvaltı Festivali’nin ikincisine ev sahipliği yapacakmış.

Haberin Devamı


Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı, BESOB ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğinde ‘çok mutluluk’ sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikte organik ve tamamen yöresel lezzetlerden oluşan, hem göze hem de damağa hitap eden Balıkesir kahvaltısı tanıtılacakmış.
Ayrıca; yemek şovlar, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri, sahne performansı ve konserler ile yöresel ürünlerin tadımı yapılacakmış.
Bana göre Yücel Yılmaz, Türkiye’nin en başarılı, en vizyoner, en yaratıcı, en çalışkan belediye başkanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Bu organizasyon da ‘Marka Şehir Balıkesir’ projesi kapsamında güçbirliği yaptığı paydaşlarla hayata geçirdiği çalışmalardan biri...
Hedef gayet net:
Şehrin yöresel ürünlerinin tanınırlığının sağlanarak ekonomik getirilerinin artırılması, yerel üretimin ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi, turizmin geliştirilmesi.
Balıkesirliler, kentlerinin topraklarının zenginliğini Türkiye ve dünyaya duyurmak için çabalayan böyle bir başkanları olduğu için bence çok şanslı.
Siyaset yaptığım düşünülmesin, sadece Sezar’ın hakkını Sezar’a veriyorum!

///

Haberin Devamı

40’ıncı yıla özel yatırım

KULAĞIMA gelen bilgiye göre, taahhüt ve proje odaklı motorlu kapı sistemleri alanında faaliyet gösteren İzmirli Beta Motorlu Kapı Sistemleri Ltd. Şti., 40’ıncı yılını anlamlı bir yatırımla taçlandırıyormuş.
Dünyanın en önemli sorunu haline gelen çevre, temiz enerji ve iklim değişikliği konularını dikkate alan firma, faaliyet alanı olan motorlu kapı sistemlerinde ısı dirençli, enerji tasarruflu ve karbon ayak izini minimuma indiren yeni uygulamaya ek olarak IOT üzerinden kapıların çalışma detaylarını raporlayan sistem kurmaya hazırlanıyormuş.
Ve bu sistem Türkiye’de bir ‘ilk’ olacakmış.
Ali Rehai Kızıltan ve oğlu Sezai Kızıltan’ın öncülüğünde sektöründe Ege’nin en büyük, Türkiye’nin de sayılı firmalarından biri olan Beta Motorlu Kapı Sistemleri, geçtiğimiz yıl distribütörlüğünü aldığı uluslararası bir firmanın tekerlek kitleme sistemini de LOGISTECH Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkarmış.
Görünen o ki baba-oğul Kızıltanlar, sektörde ses getirmeye devam edecek.

///

Haberin Devamı

Seneye 3 gün olacakmış

GEÇTİĞİMİZ günlerde davetli olduğum ama iş yoğunluğundan gidemediğim ve kaçırdığıma yine üzüldüğüm bir etkinlik oldu.
Laber Kimya&Iva Natura Organik Kozmetik, İzmir Torbalı’daki fabrikasında Türkiye’nin tek ‘fabrikada masal şenliği’nin 3’üncüsüne ev sahipliği yaptı.
‘Oyun iyileştirir, IVA güzelleştirir’ temasıyla gerçekleştirilen organizasyonda birbirinden değerli araştırmacılar ve masal anlatıcıları, hem çocuklara, hem de yetişkinlere mitlerde her daim güzelliğe övgü yapılan masalları anlatı.
Kulağıma gelen bilgilere göre şenliğe bine yakın ziyaretçi katılmış.
Ki bunun bir rekor olduğu söyleniyor.
Firmanın sahibi Levent Kahrıman, bu ilgiye kayıtsız kalmamış ve etkinliği seneye 3 güne yaymaya karar vermiş.
Benden duyurması...
Seneye kaçırmamak için şimdiden ajandanıza not alın derim!

Yazarın Tüm Yazıları