CHP nihayet “ötekilerle” buluştu

DENİZ Baykal ile tam sekiz yıl sonra aynı masada buluşuyoruz.

Haberin Devamı

Baykal, eski dost, ama son yıllarda ben onu çok sık eleştirdiğim için aramız hayli açılıyor.

Hatta, otuz beş yıllık gazetecilik hayatımda bana ilk kez bir tazminat davası açan biri. Gerçi davayı ben kazanıyorum, ama olayın izi kolay geçmiyor. Ne de olsa, otuz beş yıllık gazeteciliğimde, ilk kez bir tazminat davası ile karşılaşıyorum. Yıllar yılı pek çok gezide, yemekte, sohbette, hatta evlerimizde bir araya geldiğimiz eski bir dostun açtığı dava. 2005 yılında.


Gazeteci-politikacı dostluğu böyle bir şey. Eleştiri oldu mu, işler değişiyor. Hiç olmazsa, ben Baykal gibi geniş bir kültürle beslenmiş bir politikacının bu klasik denklemi bozacağıma hep inanıyorum, yine de olmuyor. Hayat böyle.

Haberin Devamı

VİTRİN DEĞİŞECEK


Karşılaştığımızda, tatsız olaylar geride kalıyor, sekiz yıl önce kaldığımız yerden devam ediyoruz.


CHP’de kurultay muhtemelen mayıs ayında. Baykal:


“Vitrini yenilemek gerek, tüzüğe göre, on dört genel başkan yardımcısı olacak, yönetime yeni isimler de gelecek, onlar CHP’ye yeni bir vitrin kazandıracak”.


Vitrin yenilemek şart. Şu andaki vitrine bakın. Biri konuşurken sanki uyuyor, öteki hiç konuşmuyor, bir diğeri sadece parti içine dönük konuşuyor, bir başkasının ne dediğini anlamak zaten zor.


Oysa, iktidarın ciddi oy kaybına uğradığı bir dönemde, CHP muhalefeti nereden ve nasıl sürdürecek?


Bana kalırsa, türban, peygamber, darbe iddiaları ve son aylarda siyasal arenada ne tartışılıyorsa, onların hiç biri muhalefete puan kazandırmıyor. Ülkenin asıl sorunu ekonomik sıkıntı.


Baykal aynı konuyu vurguluyor:


“İşsizlik almış başını gitmiş, geçim sıkıntısı had safhada. CHP o insanlara gidecek, dertlerine ortak olacak. İktidar eriyor, eriten ekonomik sıkıntı”.


Bu sohbetin ardından Baykal partililere “yollara çıkın, her kapıyı çalın, dertlerini dinleyin” talimatı veriyor.


Aynı görüşü bir başka biçimde, Kemal Kılıçdaroğlu da dile getiriyor ve ötekilerle buluşmaya Ankara’nın varoşlarından başlıyor.


Varoşlar şimdi ıssız ve sahipsiz. Varoşlar şimdi aç ve işsiz. Varoşlar bir gelenin yolunu bekliyor. Varoşlar artık bu iktidara sırtını dönüyor. Muhalefet için büyük fırsat.

 

Haberin Devamı

Eski defterler Erdoğan’a yarıyor

 

YOKUŞ aşağı iniş başlayınca, sığınacak yer var: Türban.


Oylar erimeye başlayınca, imdada yetişecek malzeme hazır: Katsayı.


İşler sarpa sarınca, moral deposu el altında: İmam hatipler.


Bir iktidarın sallanmaya başladığının bütün göstergelerini sergiliyor bu hükümet. Serde var olan hırçınlık ve öfke ile iktidarı kaybetme korkusu bir araya geldiğinde, eski defterler açılıyor.


Tayyip Erdoğan
buna çanak tutuyor, muhalefet o kuyuya düşüyor. Erdoğan eski defterleri açıyor, çünkü iktidara o defterlerle tırmanıyor, hele de 2009 seçimlerinde. Muhalefet ise, aynı yarayı kaşıyarak, Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürmekle meşgul.


Peygamber
tartışması ve benzeri, incir çekirdeğini doldurmayan abuk, sabuk kavgalar hep Erdoğan’a yarıyor.Çünkü, o konular onların
yaşam alanı.

Haberin Devamı


Aynı kuyuya, son olarak Baykal düşüyor. Türbanı nedeniyle, ziyaret sırasında Erdoğan’ın eşiyle birlikte gelmemesi için Fransa’nın uyardığını öne sürüyor.
Bu iddia doğru mu, değil mi? Doğru olsa ne olur, olmasa ne olur.


Erdoğan’ın, arayıp da bulamadığı polemik. Zaten Başbakanlık açıklaması ile bu iddianın hemen üstüne atlıyor.


Son haftalarda siyaset hangi ciddi sorunu tartışıyor, aranızda hatırlayan var mı?

 

Metre açılım anketi

97, 98, 99 santim, ölçelim ve aman dikkat, zinhar bir metreyi geçmeyelim.


Hükümetin Kürt açılımına nazire, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok partili demokratik hayata geçişimizin altmışıncı yılı şerefine, müthiş bir siyasi nezaket örneği vererek Mecliste metre açılımını getiriyor:

Haberin Devamı

“Meclise sesleniyorum, MHP sıralarına bir metre yaklaşanlar bundan sonra ne olacağını görecek”.


Sizce ne görecek? Akla gelen ihtimallere göre:


a)Küfür yağmuruna tutulacak.


b)Yumruk saldırısına uğrayacak.


c)Üstü, başı yırtılacak, don gömlek bırakılacak.


d)Bıçaklanacak.


e)Kurşunlanacak.


f)Bunun bir şaka olduğunu söylenecek.


Aziz halkımız Bahçeli’nin verdiği bu akıllara durgunluk veren muhalefet örneği karşısında aşka geliyor ve ankette (f) şıkkını işaretliyor.

Yazarın Tüm Yazıları