Yaza aknesiz girin

Aknelerden ve lekeden kurtulmanın yeni yöntemlerinden biri olan BDR sistemi (Beauty Defect Repair), cildi tahriş etmeden ve risksiz soyma işlemleri yaparak tatminkar sonuçlar veriyor.

Haberin Devamı

Dünyada son dönemde yüz güldürücü uygulamalarıyla öne çıkan yeni bir sistem akne problemlerini ortadan kaldırmayı vaat ediyor. Uzman estetisyen Berna Bilir’e göre sistem, cildin en üst bölümünde bulunan ölü hücre tabakasını, önce meyve asitleriyle sonra çeşitli plastik başlıklarla soyarak bir sonraki adıma hazırlamaktan ibaret: “Cilt tipine göre farklı yüzdelikli meyve asitleri uygulanıyor. Plastikten iğne uçları bulunan başlıklarla cilt bir kademe daha soyuluyor. Plastik rende başlık ile leke üzerine yoğun soyma uygulaması yapılıyor. Bu rende aknede sivilce etrafına uygulanarak yağ ifrazatı rahatlatılıyor”.
 
Sistemin başarısı ise kombine bir tedavi içermesine dayalı. Meyve asitlerinin soyma gücü ve hücreleri bölünmeye uyarıcı gücü, plastik rende ve plastik soyma başlıklarının ölü hücreleri kopararak temizleme gücü ile birleştirilerek sinerji elde ediliyor. Bilir, uygulamada soymanın yanı sıra mezoterapiye çok benzer bir sistem daha olduğunu belirtiyor: “Plastik iğne uçları bulunan başlıklar ciltte mikro delikler açarak, ürünlerin hızlı bir şekilde derinlere ulaşmasını sağlıyor. Aktif gücü yüksek, hüyalüronik asit, kolajen, syn-ake, desaron, matrixyl gibi değerli aktif maddeler hem cilde yeni nem ve yeni esneklik veriyor, hem de hücre yenilenmesini sağlayarak cildin sağlıklı ve gençlik durumuna dönmesine yardımcı oluyor.”

Haberin Devamı

Bembeyaz dişlerle gülümseyin

Yaz yaklaşıyor. Ağız ve dişlerin sağlığı kadar estetik ve temiz görünümleri de bu dönemde özellikle öne çıkıyor. İşte, bu önemli kozmetik detayıyla ilgili Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği EDAD’ın önerileri...

Beyaz dişlerin önemi

Diş beyazlatma uygulaması, dişlerinin renginden memnun olmayan kişilere önerilen kozmetik bir çözüm olarak sunuluyor. Dişlerin doğal renkleri, yıllar geçtikçe dış etkenlerle koyulaşıyor. Diş beyazlatma işlemi ile dişler 2-10 ton açılarak tatmin edici bir beyazlama ve güzel bir gülüş elde etmek mümkün. Bu işleme “bleaching” deniyor. Bleaching çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş dişleri beyazlatmak veya kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak için kullanılan bir oksijenasyon yöntemi. İşlemin profesyonel kontrol altında uygulanması önem taşıyor.

Haberin Devamı

Dişlerdeki renklenmelere dikkat

Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektiriyor. Ne tip bir  uygulama yapılması gerektiğine diş hekimi ile birlikte karar vermek en doğrusu:
- İç renklenme: Dişin içine işlemiş ve fırçalama ile çıkarılamayan renklenmeler. Dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar da (ilaçlara veya fazla flor alımına bağlı) bu sınıfa giriyor. Bleaching işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında da çok başarılı oluyor.
- Dış lekelenmeler: Diş yüzeyine bazı gıdalardan, sigara, çay, kahve gibi boyayıcı ajanlardan yapışan renklenmeler. Çoğunlukla diştaşı temizliği ve sonrasında yapılan profesyonel fırçalama ile bu lekelerden kurtulmak mümkün.

Haberin Devamı

Bleaching uygulaması

- Bu uygulamada diş etlerine uygulanan maddelerin etkisinden dikkatli bir şekilde korunmak gerekiyor.
- Kullanılan ilacın yoğunluğu (bleaching jelleri farklı oranlarda karbamid peroksit içeriyor) ile kullanım sürelerinin doğru ayarlanması şart.
- Yetkili ve yetkin kişiler tarafından yapıldığında zararsız ve çok etkili bir estetiği geliştirme metodu.
- Önemli olan, kullanılan sistemin gerektirdiği prosedürlerin eksiksiz ve doğru olarak yerine getirilmesi.

Elma pekmezinin gençleştirici etkisi

Geçmişte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan elma pekmezi,
son dönemde
keşfedilen gençleştirici özellikleriyle yeniden gündemde. İçeriğindeki zengin bileşenlerle
bir anti-aging deposu olan bu besinin faydaları saymakla
bitmiyor.

Haberin Devamı

Elma, vücuda etkileri dolayısıyla güzellik ve sağlık açısından en etkili meyveler arasında yer alıyor. Ama uzmanlar elma pekmezinin de yararlarını saymakla bitiremiyor: Özellikle anti-aging ve anti-oksidan özellikleriyle yeniden trend olmuş durumda. Araştırmalar fitokimyasal profili sayesinde güçlü bir anti-oksidan olduğunu ve anti proliferatif özellikler taşıdığını gösteriyor.
Diyetisyen ve kişisel gelişim Uzmanı Ayşegül Bahar’a göre elma, çok güçlü anti-oksidan olarak bilenen siyah üzümden sonra en yüksek flavonoid içeriğine sahip: “Bir elma yerine 2 tatlı kaşığı elma pekmezi yeterli. Anti-oksidan özellikleri nedeniyle cildin yenilenmesine ve toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Östrojenik özellikleri sebebiyle kadınlarda vücut hormonlarının fonksiyonlarının daha güçlü çalışmasını sağlıyor. Bu sebeple kişi kendini daha zinde hissediyor.”

Haberin Devamı

Mineral makyaj trendi

Yeni bir makyaj trendi olan mineral makyaj, kalıcılığı ve yarattığı dengeli cilt dokusu dolayısıyla kadınların gözdesi. Fondötenin yanı sıra yumuşak doğal pigmentler içeren kapatıcı, far ve allıkları da artık makyaj çantalarına girdi.

Mineral fondöten ve transparan pudra her ne kadar görünüşte benzer özelliklere sahip olsalar da aralarındaki fark oldukça fazla. Mineral fondötenin cilt yüzeyindeki kılcal damarlar ve kızarıklıkları yoğun olarak kamufle etme özelliği çok yoğun. Aslına bakılırsa etkileri sıvı ya da krem fondötenlerle karşılaştırılabilecek gerçek bir cilt bazı. Cildi matlaştırıyor ama pudra gibi değil. Üstelik kırışıklıkların arasına girmiyor aksine cildin doğal bir şekilde ışıldamasını sağlıyor. Bunda da içeriğindeki titandioksit, demiroksit, çinko oksit, mika ve pırıltı etkili. Mineraller, UV ışınlarını yansıttıklarından cilt yüzeyinde adeta doğal ve dayanıklı bir güneş koruma filtresi görevi görüyor.
Gerekli değil ama makyaj artistleri mineral fondöteni kendi özel fırçasıyla kullanmayı öneriyor. Düz uçları dolayısıyla “flat top” olarak adlandırılan bu yardımcılar, sentetik ya da gerçek kıllardan oluşuyor. Biraz sert olanları keçi, daha hassas olanları ise sincap kılından hazırlanıyor. Mineral makyaj fırçalarının bakımında en önemli detay şu: İlk kullanımdan önce bir kez yıkadıktan sonra haftada bir kez temizlenmeli. Bunun için sıcak su ve şampuan yeterli.

ÜRÜN MARKET

Gençler ve genç yaşayanlar için

Şirin, neşeli ve eğlenceli marka Snoopy, “Lovely Pink” serisiyle dikkat çekiyor. Seride kolonya, vücut spreyi ve duş jeli yer alıyor. Lovely Pink Cologne, mandalina ve portakalın verdiği tatlı narenciye aroması ve yeşilin uyumu ile özel hissettiriyor. Fiyatı: 21 TL Lovely Pink Body Spray, portakal çiçeği, gül, yasemin gibi hem saf hem de çekici yanları olan ışıltılı çiçekleribarındırıyor. Fiyatı:18 TL. Lovely Pink Shower Gel, cildi yumuşatıcı, ferahlatıcı özelliklere sahip. Fiyatı: 20 TL.

Bilimsel lüks

La Prairie, en zor bulunan metal olan platinin cilde enerji veren güçlerini ortaya çıkartarak, cilde uygulandığı andan itibaren ipeksi bir yumuşaklık ve parlaklık sağlayan Cellular Cream Platinum Rare’i yarattı. Krem, ciltleri ve vücutları için kullandıkları ürünlerde en değerli olanı arayanlar için özel olarak tasarlandı.

Yazarın Tüm Yazıları