Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Maydanozun faydaları

Kuşlar, ayılar, domuzlar, bilumum avlanılan hayvanlar ve de avcılık üzerine yazan bir avcı yazarımız beni de ‘‘avı serbest olanlar!’’ sınıfından görmüş olacak ki, ‘‘Horoskop yazarı Yasemin Boran’’ demekle kalmayıp burcumun da ‘‘panter’’ olduğunu söylemiş.

Ormanların zeki ve çevik hayvanı panter yakıştırması pek hoşuma gittiyse de ‘‘Kızılderili Astrolojisi’’nde burcumun ‘‘Puma’’ olduğunu belirtirim. Ne var ki, panter ile puma aynı familyadan geldiklerinden öngörüşündeki isabete şaşırmadım dersem, yalan olur.

Neyse efendim bu yazarımız benim doğaya olan hassasiyetimden rahatsız olsa gerek ki, ‘‘...av turizminde dönen ranttan bihaberler’’ şeklinde Necla Akgökçe ve benim, avcılıktan anlamadığımızı işaret ederken bir de ‘‘gazete köşesi kullanan maydanozlar köşeye sıkıştılar’’ demiş. Fakat, bunu ne sebeple dediği belli değil. Çünkü, bu yıl hem avlanma süresinin azalmış olduğunu, hem de avlanmaya tahdit konulduğunu belirtip yasaların sıkı biçimde denetleneceğinden memnuniyet duyduğunu yazmış.

Peki, Mahmut Kulein Efendi! Biz başka bir şey mi, diyoruz? Sizin memnuniyet duyduğunuz durumdan biz memnun olmuyor muyuz? Cümle alem benim doğa dostu olduğumu bilir. Üstelik hayvanların katledilmesine karşı çıkan bir karar, yazdıklarımızın boşuna olmadığını gösteriyor. Demek ki, maydanoz olmakta fayda var. Bir zamanlar maydanozun ‘‘midenuaz’’ adıyla şifa verdiğini biliyor muydunuz? Özellikle midesi ve karnı ağrıyan hastalara önerilirmiş. Eh, şimdi de maydanoz olarak biz, bulunduğumuz köşelerden şifa dağıtıyoruz, diyorum, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları