Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Venüs Yay burcunda

Venüs, zayıf olduğu Akrep burcundan çıkıp şimdi daha rahat olduğu Yay burcunda dolaşıyor. Ve Venüs'ün özellikleri Yay tabiatına uygun bir biçimde açığa çıkıyor. Venüs, Yay burcunda dolaşmaya başladığı zaman, özgürlüğün her şeyin önünde geleceğini söylemek mümkün. Bu durum, hem sanatta hem de aşkta güçlü bir biçimde görülmeye başlayacak. Özellikle uzaklarda bulunan sevgiliye duyulan özlem büyüyecek ve masal kahramanlarını aratmayacak türden aşk hikayelerine tutulmak mümkün olacak.

Aşk anlayışının uzak diyarlara yöneldiği bu devre içinde felsefi ve dini konularda başarılı çalışmalar da gündeme gelecek. Yeni yayınlar, başarılı incelemeler, seyahat maceraları ve açık hava sporlarına yönelik çalışmaların yoğunlaşacağı söylenebilir. Ayrıca hayvanları ve doğayı korumaya yönelik yeni sistemler geliştirilebilir, yoğun bir çalışma temposu içine girilebilir. Edebi ve felsefi çalışmaların yanı sıra ruhsal konulara yönelik faaliyetler de hız kazanacak.

Venüs'ün bir süredir Yay burcunda dolaşan Pluton ile birleşeceğini ve Uranüs'ün bunlara güçlü bir biçimde enerji gönderdiğini belirtmekte yarar var. Bu durum, Venüs'ü harekete geçirecek ve hem aşk hem de parasal konulara yönelik büyük değişimleri daha kuvvetle arzulamak mümkün olacak. Ve aşk, sanat, din ve felsefi açıdan hareketli bir döneme giriliyor.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar en başta Yay'lar. Ve, Yay burcunun ilk 10 derecelerinde doğmuş olanlar. Yani, 23 Kasım-4 Aralık günleri arasında doğmuş olanlar. Sizin için, özgürlüğün keyfini çıkartıp çok daha yüksek bir anlayışa ulaşabileceğiniz bir dönem başlıyor. Bilinciniz yükselebilir ve içinde bulunduğunuz konumun çok daha üzerine çıkarak yepyeni bir farkındalık içine girebilirsiniz.

Bütün Ateş ve Hava grubu burçlarının ilk derecelerinde doğmuş olanlar da Venüs-Pluton kavuşumunu enerji gönderen Uranüs'ten etkilenecekler. Yani, Koç, Aslan, Terazi ve Kovalar... Özellikle, aşk arzularınızın yükseleceği ve çok daha farklı boyutlara ulaşacağı bu devre içinde size akan bu enerjiyi son derece olumlu ve yapıcı bir biçimde kullanmayı başarabilirsiniz.

Yay burcunun zıt burcu olan İkizler ise oldukça yoğun ve belirgin bir biçimde bu enerjiyi hissedecek ve farklı talepler içine girecekler. Tabii 22 Mayıs-2 Haziran günleri arasında doğmuş olanlar...

Venüs-Pluton-Uranüs etkileşimi, içinizde giderek büyüyen yepyeni istekler doğurabileceği gibi aynı zamanda içinde bulunduğunuz şartları değiştirmeye yönelik de büyük bir istek verecek. Seyahatler, yer değiştirmek, aşık olmak ve aşk anlayışınızda köklü değişikliklere neden olabilecek ani durumlarla karşılaşmak. Tabii yıldırım aşklarından da bahsedilebilir.

Gökyüzünün bu konumundan sert açı alan Başak ve Balıklar ise, son derece güçlü istekler duyacak ve bunun sonucunda büyük bir gerilim hissedecekler. Yapıcı ve olumlu beklentiler içine girerek size akan bu enerjileri isteklerinizi gerçekleştirmek için kullanmaya çalışın, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları