Yardımlaşma

İKİ İspanya maçının ardından grup elemelerine nasıl döneceğimiz merak konusuydu.. Kiev’de zor maçı farklı kazanarak moral bulmuştuk ama Dünya Kupası’na gitme yolu dikenlerle doluydu..

Erken yenen gole karşın Milli Takım oyundan düşmedi.. Özellikle Emre, Arda, Tuncay üçlüsünün çabuk oyunu Milli Takım’ı kendine getirdi.. Tuncay’ın zor açıdan güzel vuruşu sonrası sakin Kayseri seyircisi de galibiyete inanmaya başladı.. Sercan’ın doğru zamanda doğru yerde bulunarak yaptığı vuruşla gelen gol takımı rahatlattı.. İkinci yarı ilk yarının tekrarıydı sanki.. Yine erken bir gol yedik, yine toparlandık ve yine iki gol bulduk..
Maçın en çok öne çıkan iki ismi Tuncay ve Arda’ydı kuşkusuz.. Hem skora etki ettiler hem de rakibi oyundan düşüren paslaşmaların altına imza attılar..
Tuncay’ın, iki golü dışında maçın son anına kadar savaşması seyirciyi de ateşledi..
Bu maçı kazanmak hem de geri düştükten sonra kazanmak önemli.. Çünkü Bosna maçında rakibimiz, Estonya’dan daha gergin olacak.. Grupta bizden önde olmanın verdiği sıkıntıyla sahaya çıkacaklar.. Ama bizim silahımız bir kez daha görüldü ki, savunma değil hücum.. Hücumdaki etkili oyuncularımızı kullanabildiğimiz sürece gol pozisyonuna giriyor ve sonuca gidiyoruz..
Gizli kahraman Emre
Oyunun bir de gizli kahramanı vardı; Emre Belözoğlu. Maçın ilk yarım saatlik bölümünde özellikle orta alanda aldığı toplarla rakip eksiltip, şut atıp, arkadaşlarının çöküntü yaşamasına engel oldu.. Emre o kadar ikili mücadeleye girdi, o kadar tekme yedi, kafa kafaya çarpıştı, sakatlanıp çıktı.. Neden kimseyle kavga etmedi, neden sinirlenmedi? Bunun altındaki soru iyi irdelenmeli.. Terim’in ve arkadaşlarının mutlaka etkisi vardır.. Ama ligdeki hakemlerin tutumunun da etkisi var bence..
Çarşambaya daha sakin ama daha hızlı hücum eden, savunmada daha dikkatli bir Milli Takım bekliyorum.. Umarım yenen gollerden ders çıkarır, attığımız gollerdeki beceriyi ve yardımlaşmayı yine tekrarlarız..
Yazarın Tüm Yazıları