Yapanlar, üretenler, başaranlar için...

Lenovo, yenilikçi, fark ve farkındalık yaratan, hayal edip hayallerini gerçekleştiren bir isim seçmemi istedi. Ben genç tasarımcı Zeynep Tosun’u seçtim...

Haberin Devamı

Lenovo’yu duydunuz mu bilmem... Hızla yükselen bir marka. Bu hızlı yükselişini de gençlere borçlu. Sadece beş yıllık bir şirket ama kısa sürede dünyanın 3’üncü büyük PC üreticisi oldu. Yıl sonunda ise 2’nciliği şimdiden garantiledi.
Bu kadar hızlı büyüyen bir marka olarak yeni bir imaj kampanyası hazırladılar. Sloganları “For Those Who Do”, yani “yapanlar, üretenler, başaranlar” için.
Sağ olsunlar, beni de “Doer”, yani yapan üreten, başaran kişilerden biri olarak belirlemişler. Bana geldiler ve benim de bir “Doer” belirlememi istediler.
Yani, Türkiye’de yaptığı işte başarılı, bu işi yapan diğer kişilere örnek olan ve yürüdüğü yolda sağlam adımlarla ilerleyen birini...
Yenilikçi, farkındalık yaratan, yaptıkları ile herkesi olumlu yönde etkileyen, ilham veren, takip edilen, peşinden insanları sürükleyebilen, sevilen, hayal eden hayal ettiklerini gerçekleştirebilen ve fark yaratan bir kişi...
Moda dünyasından birini seçmeye karar verdim. Kim olabilir diye fazla düşünmedim. Aklıma ilk gelen isim genç tasarımcı Zeynep Tosun oldu.
Tasarım Tosun’un kanında var. Annesi tasarımcı, anneannesi de yıllarca teyzesi Filiz Akın’ın sahne kıyafetlerini dikmiş.
Tosun eğitimine işletme okuyarak başladı. Ardından soluğu İtalya’nın en meşhur moda okulu Marangoni’de aldı, moda üzerine yüksek lisans yaptı.
Alberta Ferretti gibi dünyaca ünlü bir markada çalıştı. Sonrasında Türkiye’ye dönüp İTKİB’in yarışmasında üçüncü oldu.
Kendi markasını kurmadan önce de Designloft’ta ve Machka’da Ece Ege’nin asistanı olarak çalıştı.
Geçtiğimiz yıl katıldığı İstanbul Moda Haftası’nda en başarılı koleksiyonlardan biri ona aitti. Amerikan Elle dergisinin yayın yönetmeni Kate Lamphear, Tosun’un koleksiyonunu gördüklerinin en iyisi seçmiş, ünlü blogger Susie Bubble da koleksiyonuna sayfalarca övgüde bulunmuştu.
Tosun geçtiğimiz yıl Jonathan Saunders’la Beefeater koleksiyonunu hazırladı.
Sonuncu moda haftasında yokluğu hissedilirken Tosun, eylülde Londra’da fotoğrafçı Rankin’in stüdyosunda düzenlenen “Catwalk Dinner”da 2012 ilkbahar/yaz koleksiyonundan parçalar sundu.
İzleyiciler arasında Love dergisinin yayın yönetmeni Katie Grand, model Erin O’Connor, Harrod’s ve Browns mağazalarının satın almacıları vardı.
Genç tasarımcı şimdi On Off’ta koleksiyonunu gösteriyor. Bu platform, Gareth Pugh, Hannah Marshall, Aminaka Wilmont, Peter Pilotto, Louise Amstup gibi yetenekleri keşfeden, resmi defile programlarında yer alan ve almayan tasarımcıları bir araya getiriyor. Tosun, On Off kapsamında 2 Ekim’e kadar Paris Moda Haftası’nda bir stand kurup defilesini yapacak.
Türkiye’de ise YKM’nin çalışan şehirli kadınlara hitap eden markası Agenda, Tosun ile işbirliği yaptı. Tosun, temiz görünümlü, şatafattan uzak ve zamansız giysiler hazırladı.
Ben ve üç genç gazeteci arkadaşımın kendi Doer’larını belirlediği proje sonucunda sınırlı imkanlara sahip, geleceğin “Doer”larına Lenovo bilgisayarlar hediye edilecek ve yürüdükleri yolda onlara bir nebze destek olunacak.
Zeynep Tosun gibi örnek “Doer” profilleri ile de onlara güven aşılanarak rol modelleri belirlenmiş olacak.

Haberin Devamı

Siz bir “Doer” mısınız?

Haberin Devamı

Bu projenin farklı ayakları var.
Eğer siz de “Doer” olduğunuza inanıyorsanız, bunu lenovodotour.com aracılığıyla anlatıp insanların sizi seçmesini bekleyebilirsiniz.
Her ülkeden bir “Doer” seçilecek ve belki de bir Türk Avrupa’nın “Doer”ı olacak.
Kendinize inanıyorsanız şansınızı deneyin bence.

Yazarın Tüm Yazıları