Ya Play-Off'a giremezlerse

Alınan ilginç skorlar, ligi renklendiriyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Trabzonspor deplasmanından 3 puanla dönmesi, Manisaspor ve İstanbul BŞB’nin ilk dörtte kendine yer bulması, “4 büyükler Play-Off’a kalır” tezini çürütmeye başladı.

LİGDE 12 hafta geride kaldı... Tüm takımların inişler-çıkışlar yaşadığı bu bölümde derbi maçları da zirveyi şekillendirmeye başladı. Beşiktaş’ın zorlu Trabzon deplasmanını 3 puanla kapatması bir anda hesapları değiştirirken, Manisaspor ve İstanbul BŞB’nin ilk dörtte kendilerine yer edinmeleri, Fenerbahçe’nin Sivas’tan sonra Ankara’da da puan kaybetmesi “Play-Off’a hangi takımlar kalacak?” sorusunu da gündeme getirdi. Bursaspor’un sezona beklediği gibi başlamaması üzerine “Dört büyükler Play-Off’a kalır” görüşü son üç haftadaki sonuçlarla tartışılır oldu.

Tartışmalar başladı

Haberin Devamı

Özellikle Fenerbahçe’nin gol yollarında sıkıntı çekmesi, Galatasaray’ın çok fazla kart görmesi ve deplasmanda kolay kazanamaması, Beşiktaş’ın derbileri bitirmesin karşın kendi seviyesinin altındaki takımları çözmekte zorlanması ligi renklendiren unsurlar olarak öne çıktı..

Avni Aker’deki yenilgi ilk dördün dışına itti

Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı pozitif futbolla alkış alan Trabzonspor ise, Beşiktaş karşısında aldığı yenilgiyle bir anda kendini ilk dördün dışında buldu.

Nefesleri yetecek mi?

Üstelik şampiyonluk yarışındaki rakiplerinden Beşiktaş’a karşı da ilk maçı kaybetmesi ikili averaj için önemli bir dezavantaj oluşturabilir bordo mavililerde.. Ligin üçte birlik bölümünü geride bırakırken Manisaspor ve İstanbul BŞB’nin başarısının Play-Off’a kadar sürüp sürmeyeceği de merak konusu.. Mersin İdmanyurdu’nun çıkışı sürerken; Orduspor evindeki yenilgiyle zirve yarışında bir adım geride kaldı.

Trabzon’da başroldeydi

Haftalardır kötü oynayan Portekizli yıldız, Trabzon’daki önemli galibiyette başrolü oynadı. Kritik penaltı golünün dışında, rakip savunmayı allak bullak eden atakları ve son dakikalardaki presiyle dikkat çekti.

Haftanın Asisti

Bu sefer golüyle değil pasıyla

İstanbul BŞB’nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, bu kez golüyle değil asistiyle alkış aldı. Cihan’a verdiği gol pasının öncesindeki hareketleri, son çizgiye inişi gerçekten görülmeye değerdi.

Haberin Devamı

Haftanın TAKIMI

Şampiyonluk yarışında çok önemli bir virajı döndü

Beşiktaş, Trabzonspor gibi ligin güçlü takımlarından birini evinde devirirken diri ve mücadeleci bir oyun sergiledi.. 3 puanı tek golle kaptı.

Haftanın Hakemi

Yunus Yıldırım

Haftanın en gollü maçı olan Eskişehirspor-Ankaragücü maçının hakemi Yunus Yıldırım, temponun düşmesine izin vermedi.

Haftanın KURTARIŞI

Cenk (Beşiktaş)

Trabzonspor bütün son kozlarını oynarken Adrian’ın pasıyla Burak, Beşiktaş defansının arkasına sarkıp vurdu, Cenk, beraberlik golünü önledi.

Haftanın golü

Nobre (Mersin İY)

Atağın başında faul de olsa müthişti Nobre’nin golü.. Ben Yahya’nın pasına gerilerden nefis bir vuruş yapan Nobre haftanın golünü kaydetti.

Haberin Devamı

HAFTANIN TEKNiK DiREKTÖRÜ

Carlos Carvalhal

Carvalhal cesur hamlelerle vurdu

Portekizli teknik adam, eksik oyuncularına ve finansal problemlere karşın oyuncularını iyi hazırlamış zor maça.. Sakin ve akıllı bir teknik direktörlük örneği verdi.. Maçın başlarında çok çekindiği rakibini ikinci yarıdaki cesur hamleleriyle vurdu.

Yazarın Tüm Yazıları