Ya koşacaksın ya iş bitireceksin

Süper Lig çalıştırıcıları tercihlerini önce rakibi bloke etmekten yana kullanıyorlar. Hal böyle olunca da sahada daha az koşan oyuncularınızdan skora katkı yapmalarını ya da skora az katkı yapan oyuncularınızın çok iyi mücadele etmelerini bekliyorsunuz. İkisini birden yapan isimlere ise bütün dünyada olduğu gibi dört elle sarılıyorsunuz.

Haberin Devamı

BAROS, Semih, Dia, Stoch, Sezer, Sercan, Alanzinho, Zec, Cenk Tosun.. Örnekleri çoğaltmak mümkün ama ilk aklımıza gelen isimler bu yıldızlardı bu hafta... Maça yedek kulübesinde başladılar, bazısı skora etki etti, bazısı edemedi.. Bazısı da hiç oyuna dahil olamadı. Teknik kapasiteleri yüksek ama defansif yönleri eksik bazı oyuncuları yan yana oynatmak istemeyen Süper Lig çalıştırıcıları tercihlerini önce rakibi bloke etmek sonra kazanmak üzerine kuruyorlar..
Böyle olunca da sahada daha az koşan oyuncularınızdan skora katkı yapmalarını ya da skora az katkı yapan oyuncularınızın çok iyi mücadele etmelerini bekliyorsunuz... İkisini birden yapan isimlere ise bütün dünyada olduğu gibi dört elle sarılıyorsunuz...

Kartal, defansta açıklar vermenin bedelini ödedi

Haberin Devamı

Simao, Guti, Edu, Quaresma dörtlüsünü aynı anda oynatan Carvalhal ise, sahasında ummadığı bir yenilgiyle karşılaştı bu hafta... Özellikle savunma konusunda büyük sıkıntılar yaşayan ve beklere yardım yapmakta zorlanan Beşiktaş, Kayserispor’a çok geniş alanlar bırakmanın bedelini ikinci yenilgisini alarak ödedi.
İkinci yarıda sonuca gitti
Zorlu Bursaspor sınavında Kazım, Engin, Riera gibi savunma yönü kısıtlı oyuncuları oynatan Fatih Terim ise, Baros ve Sercan’ı ikinci yarıda oyuna sürdü ve sonuca gitti.
Bu iki oyuncunun sahada olduğu bölümde Engin, Kazım ve Riera oyunda yoktu. Fiziksel yönü kuvvetli, oyunun iki yönünü oynayan Elmander ise maçın tamamında yer aldı.

 

Yazarın Tüm Yazıları