Vurun Kim Kardashian’a

Haftalardır her magazin dergisinin kapağını süsleyen Kim Kardashian’a yapılan saldırılar ülkeyi ikiye bölmüş durumda.

Haberin Devamı

1950’lerin Hollywood ihtişamından eser kalmayan Los Angeles’ın yeni hâkimi, zevksiz reality yıldızları. Bu ekolün de has temsilcisi Kim Kardashian. Son birkaç haftadır Amerikan tabloid dünyasının en sıcak konusu Kim Kardashian’ın hamilelikte aldığı kilolar ve stil seçimleri. İnsanın stil demeye dili varmıyor açıkçası. Kanye West ile beraber olduktan sonra bir anda ‘kapanan’ Kardashian stil konusunda evrim geçirmişti.  Geçen ay  Paris’te Givenchy defilesine boğazına kadar kapalı siyah bir gömlek ve siyah bir smokin takım ile gelmişliği bile var. Ancak şu sıralar ise Kanye West’in Kim’in gönüllü stil danışmanlığı görevinden ellerini çektiği açıkça hissediliyor. Ve Kardashian’ın aldığı fazla kiloları ile içine düştüğü stil karmaşası da ortada. Haliyle magazin basını, garip giysilerle karnı burnunda ortada salınan ‘yıldıza’ karşı ‘Vurun Kardashian’a  seferi ilan etmiş durumda.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea8cc7f018fbb8f887497a

KATİL BALİNA KİM

Özel hayatını satarak, fiziğini kullanarak ve hatta moda markası ve koleksiyonları çıkararak senede milyonlarca dolar para kazanan Kim Kardashian tabloidlerin kapağında ‘Katil Balina’ya bile benzetildi. Bir kısım görüş, hayatını zaten teşhir ederek para kazanan ve birinin en azından vücut tipini ve aldığı kiloları bilerek, kendini komik duruma düşürmeden giyinmesi gerektiğini, bunun da çok zor bir şey olmadığını söylüyor. Kendini böylesine teşhir eden bir ünlünün bu anlamda eleştirilmesinin çok doğal bir sonuç olduğu kanısı yaygın.
Buna karşı ‘kadının metalaştırılması’ ve ‘hamileliğin kutsallığı’ üzerinden yürüyen ve ne olursa olsun hamile bir kadına bu tip saldırıların dehşet verici olduğunu savunanlar da az değil. Burada ince ayar neyi eleştirdiğiniz ve tabii ki üslubunuz ile ilgili. Bir kadının veya ünlünün aldığı kiloları ve vücut şekli bu şekilde ağır eleştirilemez. Ancak giydiği kıyafetleri beğenmeyip -ki hayatımda gördüğüm en abes hamilelik stili diyebilirim- bunlara yorum yapılabilir.
Tüm bu tartışmalar süredursun, ortaya yeni bir iddia atıldı: Acaba hayatının her karesini paraya çevirmeyi bilen Kim, bir kilo verdirme programı ile anlaştı ve o yüzden mi yiyor? Sonra kontratı gereği şu kadar ayda kiloları verecek, sonrasında milyon dolarları yine cebe indirecek.

Haberin Devamı

New York’tan son trendler

Gözünüzün önüne gelen son moda kıyafetli, cilalı, havalı imajı unutun. New York’ta son moda tamamen ‘sağlıklı, organik hayat’ ya da  hangi sporu hangi hocayla yaptığın’ etrafında şekilleniyor. Topuklu ayakkabılarla ve fazla uğraşılmış bir görünüm sergilemek, ‘o’ meşhur çantayı takmak düşebileceğiniz en fena durum olmuş bile.

ÇANTA MARKASI ‘OUT’  YOGA GURUSU ‘İN’
Cilalı, yapılı, topuklu ayakkabılı hayat yerini tamamen yoga taytlı veya koşu ayakkabılı bir hayata bıraktı. “Hangi  yoga gurusuyla çalışıyorsun?”  sorusu, “hangi marka çantayı takıyorsun?” u çoktan salladı gitti. Madonna’nın eski kocası spor hocası Carlos’la mütevazi stüdyosunda çalışmak veya Midtown’da leş gibi salonlarda ünlü top model Helena Christensen ile ders almak çok ‘in’.

Haberin Devamı

EN YENİ FITNESS TRENDİ: SOULCYLE
Yüzlerce insan açık havada yeni spor fenomeni ‘ Soulcycle’ ile spinning derslerine kilitlenmiş durumda. Geçen gün bir arkadaşım “Beraber
spinning dersi yaptığım insanların ertesi gün iş hayatında karşıma çıkacak olma ihtimali beni korkutuyor. Spinning’de bu hırs, iş hayatında yıkar geçer”  diyerek durumu özetledi.

EN COOL AKSESUAR: ORGANİK MEYVE SUYU BARDAĞI
New Yorklular için en cool stil, spor kıyafetlerine eşlik eden ve inanılmaz bir şekilde empoze edilen organik meyve suları. Bu meyve sularından mutlaka elinizde olmalı. New York’un kahve kültürüyle neredeyse yarışta. Buranın en meşhur organik marketi ‘Whole Foods’dan aldığım raw organik kokonat suları, ‘Survivor Adası’nda ağaçtan toplayıp kırıp içtiklerinin şişelenmiş hali. İnsan bu kokonat çılgınlığını da görünce “acaba bir ada mı düşürdüler ellerine?” diye düşünmeden edemiyor. 

Yazarın Tüm Yazıları