Vücudunuz yeni mevsime hazır mı?

Detoks, vücudun zararlı toksinlerden arınmasına yardımcı olmak için uygulanan kişiye özel bir arınma programı. Uzmanlar özellikle yeni bir mevsime girerken detoks yapmayı öneriyor. Detayları Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan aldık...

Haberin Devamı

Vücudumuz her gün, özellikle gece ve sabah erken saatlerde kendini temizlemeye programlanmış durumda. Ancak çevresel toksinler ve modern yaşamın dikte ettiği sağlıksız beslenme koşulları dolayısıyla yoğun bir şekilde toksin yüklemesine maruz kalıyoruz. Bu da pek çok olumsuzlukla kendini gösteriyor. Yaşasın Hayat Entitüsü’nün Palmalife Bodrum’da yürüttüğü detoks programı, vücudu kışa hazırlıyor.

AZALTIN...
-  Kırmızı et
-  Şarküteri etler
-  Sakatat
-  Rafine edilmiş gıdalar
-  Konserveler
-  Şeker, tuz
-  Doymuş yağlar
-  Kahve, alkollü içecekler ve nikotin

YAPIN...
-  Mümkün olduğunca organik gıda tüketmeye çalışın.
-  Mevsim meyve ve sebzelerini tüketmeye özen gösterin.
-  Bol bol meyve, sebze, yeşillik, tahıl, baklagiller, düşük yağ oranlı süt/yoğurt/peynir, organik beyaz et ve taze balık tüketin.

Haberin Devamı

Kıskanıyoruz ama...

Tom Ford’dan yeni bir erkek parfümü; ‘Noir’

Tom Ford, 2004’te moda sahnesinden ani bir kararla inmişti, bir süredir “kendisi” olarak hem moda hem kozmetik dünyasında yeniden devleşmiş olmanın keyfini sürüyor. Ünlü tasarımcı, erkekler için yarattığı yeni bir parfümün altına da imzasını atıyor: Tom Ford Noir...
Noir, merak uyandıran, çekici, kibar, şehirli ve kültürlü adamı harekete geçiriyor. Tom Ford, “Noir esrarengiz, karmaşık ve şaşırtıcı. Baharatlı ve oryantal notalarıyla kadınları erkek tenine neredeyse bağımlı olacak şekilde daha da yaklaştırmayı amaçlıyorum. Noir, belki de şimdiye kadarki en kişiye özel parfümüm” diyecek kadar cesur.

Detoksun olmazsa olmazları

-  Solunan hava temiz olmalı
-  Yenilenler ve içilenler toksik olmamalı. Tamamen doğal besinlerden oluşmalı, besinler çok fazla işlem görmemiş olmalı.
-  Düzenli beslenmenin yanı sıra kişi yaşam tarzını da değiştirmeli.

İyi bir beslenme programına ilaveten...

-  Uyanınca: Bir bardak ılık suya bir kaşık limon suyu veya bir kaşık elma sirkesi ekleyerek için.
-  Yemeklerde: Maydanoz, sarmısak, soğan, yeşil sebze, mevsim sebze ve meyvesini ve baharatları yemek masalarından eksik etmeyin. Bunların metabolizma hızlandırıcı, enerji verici etkileri var.
-  Yemek aralarında: Papatya, zencefil, ıhlamur gibi arındırıcı çaylar, sebze kökü suları tüketin. Bunlar hem toksin atıcı özellikteler hem de vücudun dinamik kalmasını sağlıyorlar.
-  Gece: Melisa, rezene, papatya çayı, rahatlatıcı özellikleriyle kaliteli uyku için idealdir.

Haberin Devamı

Makyajla daha genç görünmenin sırrı

Devir hız devri, hareket devri. Artık hiçbirimizin hiçbir şey için beklemeye sabrı yok. Bu sabırsızlığımız cilt bakımı ürünlerinde de gün yüzüne çıkmaya başladı. Ürünün sonuç vermesi için aylar boyu bekleme dönemi kapandı. Estee Lauder Türkiye National Make-up Artisti Serdar Başar, bize en uygun ürünlerle en kısa zamanda sonuç almanın tüyolarını verdi. - Serdar Başar

Tüyo 1

Daha genç görünümlü gözler

Göz çevrenize göz serumunuzu sürün, ardından göz çevresi nemlendiricinizi parmak uçlarınızla tamponlayarak uygulayın. Makyaj yaparken elinizin tersine nemlendiricinizi ve bir miktar kapatıcı sürün, ikisini karıştırın. Karışımı bir fırçayla gözlerinizin altına yayın. Bu şekilde concealer’ınız çizgilerinizin içine dolmaz, aynı zamanda aydınlık bir görünüm elde edersiniz.

Tüyo 2

Haberin Devamı

Çizgisiz cilt görünümü

Anında toparlama sağlayan ürünler kullanın. Ürünü elinizin tersinde bir miktar kapatıcı ile karıştırın, çizgi ve kırışıklıklarınızın üzerine uygulayın. Makyajınızı tamamladıktan sonra cilt serumunu aynı noktalara fırçayla uygulayın. Cildiniz sağlıklı bir ışıltıya kavuşacak ve kırışık görünümünden eser kalmayacak.

Tüyo 3

Pürüzsüz, ışıltılı bir gülüş

Bir fırçayla dudağınızın üzerine serum uygulayın. Dudak çevreniz çizgili ise ruj uygulamadan önce dudak kontürünüzü dudak kalemiyle belirginleştirin. Sonra fırçayla kaleminizi dağıtın. Bu şekilde rujun çizgilerinizde yürümesine engel olursunuz, çok daha kalıcı renkler elde edersiniz.

Haberin Devamı

Doğru allık nasıl sürülür?

-  Burun bitişinizin olduğu mesefaye iki parmağınızı koyun. Kulağınızın orta noktasından başlayıp bu noktaya kadar bronz allık uygulayın.
-  Ardından parmaklarınızın olduğu noktaya pembe ya da şeftali tonlarında allık uygulayın.
-  Kaş ve gözlerinizin daha kalkık görünmesi için de elmacık kemiklerinizin üzerine ve kaşınızın hemen üzerine ışıltılı bir fondöten bazı uygulayın.

Cildin süper gücü

Estee Lauder’dan, yeni Perfectionist kırışıklık ve sarkma karşıtı serum... CPR-75 teknolojisi kullanılan seride çift etki, gelişmiş aminoasit ve kompleks proteinler kırışıklıklara karşı sanal bir “kuvvet alanı” oluşturarak cildin doğal çizgi düzeltme gücünü artırıyor. Hızlı, etkili ve etkileyici CPR-75 teknolojisi, pompa etkisiyle ciltte sıkılık sağlarken onarımın desteklenmesine yardımcı oluyor.

EDİTÖRDEN...

Haberin Devamı

Ciltte hücresel devrim

La Colline’in keşfettiği yaşlanma karşıtı formül NativAge, ekolojik yenileyici özelliğiyle etkili bir bakım sunuyor. Ürün, cilde gençlik ışıltısını yeniden kazandırıyor.

Hayat bir oyun

Loewe’nin kokusu Quizas Quizas Quizas, hayatı tek bir ifadeyle tanımlıyor; baştan çıkarıcı bir oyun... Koku, yüksek kaliteli içeriklerin büyüleyici notalarından oluşuyor. Bergamot, manolya, frezya ve portakal çiçeği bu seksi parfüme feminen bir dokunuş katan notalar arasında öne çıkıyor.

İçindeki yıldızı uyandır!

Blake Lively’nin yüzü olduğu Gucci Premiere, her kadının içindeki yıldızı yüceltiyor. İster bir film açılışında olsun isterse bir iş toplantısında, onun her anı altın değerinde... Parfüm lüks ve klasik şampanya coşkusu ile açılıyor. Bergamot ve portakal çiçekleri ise adeta kırmızı halı üzerindeki heyacanı tattırıyor.

Zamansız güzellik

Transvital’in Regenerating serisi, hücresel yenilenme alanında en son dermakozmetik gelişmelerden ilham alınarak geliştirildi. Program, birbirini tamamlayan iki üründen oluşuyor; Regenerating Serum ve Regenerating Cream. Serum cildi yeniliyor, parlatıyor, krem ise kırışıklıkları azaltmaya yardımcı oluyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları