Van’daki yurttaşlara bir destek de Ertan’dan

İzmİr’in 50 şık bayanının davetli olduğu, muhteşem bir mini defile yaptı, sevgili dostum Ertan Kayıtken. Ben yurt dışında olduğumdan, döndüğümde ancak, dedikoduları ve podyum gerisinde yaşananları öğrendim.

Haberin Devamı

Hiçbir basın organında da çıkmadığı için de, sizlerle paylaşmak istedim. 2012 ilkbahar yaz koleksiyonu, damakta ufak bir tat bırakmış... Ama rüzgarı ve dedikodusu büyük olmuş. Özellikle davette olmayan bazı elitler, Ertan’a veryansın etmişler. Kuşlar söyledi. Bu arada koleksiyonun bir kaç parçası, hemen bazı konuklar tarafından, satın alınmış. İzmir cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Rebab Güler, defile için, İstanbul’dan özel gelmiş. Defile sırasında, cemiyet hayatının, genç ve de önemli isimlerinden Sinem Sağel ve ünlü mücevher mağazası Laila’nın sahibesi Leyla Özakbaş’ın, yılın moda trendleri hakkında yaptıkları söyleşi, alışılmış moda şovlarının dışında, yurt dışındaki  moda haftalarında, defile öncesi yapılan bir workshop havasındaymış.

Ortak müşteriler ağırlıktaydı

Haberin Devamı

Bu arada defileye özel olarak, özel davetiyelerle çağrılan bazı konuklar, kusura bakmasınlar arsızlık yapıp, yanlarında davetsiz konuklar getirmiş. 50 kişilik davet, çıkmış 90’na. Bereket Cakewalk öyle zengin bir mönü yapmış ki, mahcup olunmamış. Yine kadın konuklar arasında, Yalım Temizocak, Cem Sağel, Ulvi Güner, Ersin Tezol ve Eşref Baltalı gibi İzmir’in on popüler iş adamı da yer alması, şaşkınlık yaratmış. Ben daha önceden bildiğim için açıklayayım. Ertan’ın çizgisi bu. Bir de davetli konuklar, Ertan’ın ve de Leyla Özakbaş’ın en iyi müşterileri arasından seçildi. Ayrıca bu şovun, aralık ayında devamı olacağından, kimsenin darılmaması gerekirdi... Yine evlilik öncesi, ünlü manken Korel Kubilay’ın, Ertan’ın defilesinde podyumlara vedası, sahne gerisinde çok duygusal olmuş.

Kıbrıs Liman’dan, Van’a

Bu akşam ise Ertan Kayıtken, uluslararası koreografımız Uğurkan Erez’in koreografisi ile bir birinden ünlü mankenler, Liman Oteli ve Casino’sunda fırtına gibi esecek. Yalnız biraz hüzün ve gözler nemli olacak. Çok önceden tasarlanan ve Cumhuriyet Bayramımızı, kutlama etkinliği içinde düzenlenen defile, Van depremi nedeniyle hayli duygusal ve ulvi bir göreve hizmet edecek. Defilede yer alan Şenay Akay, Didem Soydan, Tuğba Karaca, Açelya Kartal gibi bir birinden ünlü mankenler tek kuruş almayacak. Ertan ve Uğurkan da öyle.

Haberin Devamı

Bir de Liman Oteli’nin sahipleri turizmci ve Belek, Side, Gümbet Sezar Otelleri’nin patronu Ergun Berksoy ile Liman Oteli ve Gazinosu’nun ortakları Ayşegül-Ömer Gültekin bağışta bulunacaklar. Toplanan tüm para Van’daki depremzedelere gönderilecek. Defilede, Laila’nın mücevherleri ile Ertan’ın 35 parça kıyafeti yer alacak...

Bir Dakika
Alsancaklı esnaf isyanda: ‘Yeter, bu kazılardan bıktık’

Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde, Meksika, İtalyan ve Şevket Özcelik sokaklarının ön ve arka caddeleri, Kızılay sokağında, esnaf isyanda... Sırf esnaf mı? Halk da... Herkes önümü kesip, “Yeter artık. Kazılardan bıktık. Bu kadar plansızlık, programsızlık olur mu?” diye soruyor. Çok değil, bir ay önce Superonline her yeri kazdı. Ardından olmadı bir daha kazdı. Kapattılar. Kaldırım taşlarını kocaman kocaman döşediler. Ardından Telekom kazdı. İZSU bazı bölgeleri delik deşik etti. Şimdi ise doğal gaz için kazılıyor. Üstüne üstlük bir yağmurda, trilyonluk dairelerin bulunduğu plazalarda oturanlar, neredeyse sandal ile gidecekler evlerine. O kadar vahim. Yani kanalizasyonlar da rezalet. Yakında yeni bir kazı daha olabilir. Kesilen elektrik nedeniyle, kokan etler, eriyen dondurma ve kokan pastalar yüzünden, esnafın zararı ise çok büyük. Ama korkularından seslerini çıkaramıyorlar. Halkın da öyle. Utanan yok. Akmayan su nedeniyle de hijyen sıfır. Ne olacak  İzmir’in, Alsancak’ın hali bir bilen varsa, bana anlatsın. İşte son durum. Fotoğraf kanıtı. Yazık çok yazık...

Haberin Devamı

Afiyet Olsun
İzmir’de bir İstanbullu

Tanışmamız kavga ile başladı. Bir tatil gününde çalışma yapıyorlardı. Ben de isyan ettim. Açılış tarihleri yakın olduğundan, sonra da sesimi çıkarmadın. Nihayet açıldılar. Evimin 50 metre yakınında. Henüz gitmedim. Ama Volkan Baş, çok methetti. İşletme sahibi Murat Güleray, önceki yıllarda, İstanbul’da işletmecilik yapmış, genç bir işadamı.İzmir’e yerleşmeye karar verdiğinde, aklında yine bir gözde mekan işletme düşüncesi varmış. Kendi damak zevki, iş disiplini ve kurduğu profesyonel ekibe güvenerek, bu mekanı, İzmirlilerin hizmetine açmış. İzmir’e yatırım yapan her kişiye, saygımız ve desteğimiz sonsuz. Çünkü bu işsizlikte, nereden bakarsanız bir 50-100 kişi ekmek yiyecek.
Manzara harika
 Kordon’da yeni açılan, Amfora Balık Restoran’dan söz ediyorum. Murat Güleray, tüm ekibiyle İzmir’in aranılan mekanlarından biri olmayı hedefliyor. Mekanın spesiyalleri arasında; deniz mahsulleri pazı sarma, deniz mahsulleri patlıcan oturtma, balık kokoreç, kalamar tava, ahtapot, kalamar ızgara, beybi kalamar ızgara, deniz mahsulleri mantar dolma, balık köfte, deniz mahsulleri mantı, ahtapot karides güveci ve amfora usulü special levreği sayabiliriz. Rezervasyon için 
Telefon: 0232 463 58 74

Haberin Devamı


Bir Kitap
Cinayetin Şifresi

İzmİr’li avukat Cenal Saygı’nın, bir solukta okuyabileceğiniz kitabı ‘Cinayetin Şifresi’... Şenocak Yayınlar’ndan. Ticaret hukuku uzmanı bir avukat, kendini bir cinayet davası içinde bulursa neler olur? Suçla, edebiyatın, iç içe girdiği bir dava nasıl sonuçlanır? Düşündürücü. Sürükleyici bir roman; ‘Cinayetin Şifresi’.


NOKTA
Gümbet’de Zetaş

Daha önce yazamadığım, bir yerden, iki satır da olsa söz edeyim istedim. Ramazan Bayramı’nda, ailemle Bodrum Gümbet Cesar Otel’de, muhteşem bir dört gün geçirdim. İşte o sırada, okuyucum da olan Zetaş Hediyelik’in sahibi Gürsel Yıldırım’la tanıştım. Harika hediyelik eşyalar satıyor. Yolu Bodrum Gümbet’e düşenlere.

Haberin Devamı


DİKKAT!
BÜTÜN EGELİLER; BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BU GÜNLERDE, ATAMIZIN İZİNDE, NİCE 29 EKİM’LERE,
NİCE BAYRAMLARA...


 

Yazarın Tüm Yazıları