Uykuya dalarken keşfe hazırlanın

Sizden gelen maillere daha hızlı ulaşabilmek için geçtiğimiz hafta Ogo aldım. Böylelikle en kısıtlı zamanda ve en dar alanda bile size rahatlıkla ulaşabilecektim.

Ancak teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, size sunduğu dünyanın kapılarını açmak için bir şifreye ihtiyacınız oluyor. Bana yolladığınız maillerde benimle en özel rüyalarınızı paylaştığınızı bildiğim için, Ogo’nun şifresini kimsenin çözemeyeceği şekilde oluşturdum.

Çok başarılı olmuşum. Hafta sonu şifreyi unuttum! Ve 48 saat şifreyi ben de bulamadım. Bu konu kafama o kadar takılmış ki, pazar gecesi bir rüya gördüm. Rüyamda aniden bir ekran belirdi, ekranın üzerine Ogo’mun şifresi yazıyordu. Bu tür bir olay en az bir kez sizin de başınıza gelmiştir.

Günlük hayatımızdan alıntıların sahnelendiği rüyalarda uzun zamandır hatırlayamadığınız bir telefon numarasını bulmuş, kaybettiğiniz bir eşyanın yerini anımsamış, bir türlü ismi aklınıza gelmeyen eski bir tanıdığınızı rüyanızda görüp ismi ile hitap etmiş, aklınıza takılan bir sorunun yanıtını hatırlamışsınızdır.

Bazı bilgilerin rüyada edinildiği bilinmektedir. Pek çok sanatçı, bilim adamı, politikacı, müzisyen ya da yazar uzun zamandır üzerinde çalıştıkları eserlerine, rüyalarından esinlenerek yaratıcı başlangıçlar yapmış ya da içeriğe yeni boyutlar kazandırmışlardır.

Bunların en ünlülerinden biri 19’uncu yüzyılda yaşayan kimyager Friedrich Kekule’nin rüyasıdır.

Üzerinde çalıştığı maddenin moleküler yapısını anlamakta zorlanan Kekule, rüyasında her birinin kuyruğu, diğerinin ağzında bir yılan çemberi görür. Bu rüya sonucunda da bir tür hidrokarbon olan benzenin kimyasal yapısının çizgisel değil, dairesel olduğunu keşfeder.

Nobel ödüllü biyolog Otto Loewi de uzun yıllar önce üzerinde çalıştığı bir araştırma ile ilgili yıllar sonra bir rüya görür. Bu rüya Loewi’nin ‘sinir tepkilerinin kimyasal transmisyonu’ ile ilgili teorisini oluşturan rüyadır.

Tarih boyunca rüyalarda ortaya çıkan keşiflerle ilgili örnekler olmuştur. Bu keşifler uyanıkken yapılan yoğun çalışmaların bilinçaltı uzantılarıdır.

Gece kapalı bilinç halindeyken dış dünyanın uzağında iç kaynağımıza döneriz. Dış dünyanın karmaşık müdahalelerinden bağımsız kalan beyin bu rahatlama ve şarj olma süreci esnasında uzun zamandır erişemediğimiz bilgilere erişmemize olanak tanır.

Uzun zamandır aradığınız sorulara rüyalarda yanıt bulabilirsiniz. Rüyalarla yaptığınız iş birliği, bilinçaltı katmanlarınız ve üst beyniniz arasındaki bilgi ve algı akışınızı hızlandırıp, varoluş serüveninize yeni bir bakış açısı getirecektir.

Sizin serüveniniz göz kamaştırıcı olsun...

Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

n Rumuz: KİBRİT

Rüyamda erkek arkadaşımın yanına gittim. Onun yanında iki tane kurşun kalem unuttum. Elimde kibrit ve sigara vardı. Elimdeki yumurtaları da bir ağacın dibine gömdüm ama sonra alamadım.

YORUM:
Elinize yüksek miktarda para geçebilir. Rüyada görülen yumurta ve kalem zenginlik ve yükseklik işaretidir. Ancak bir süre sonra dikkatsizliğiniz ve ihmaliniz nedeniyle bu parayı kaybedebilirsiniz. Tedbirli hareket edin.

n Rumuz: GİYSİ

Rüyamda dolabımı açtım ve bütün kıyafetlerimin paramparça olduğunu gördüm. Bunlara ne olmuş derken, ayakkabılarımın da eski ve pis hale geldiklerini fark ettim.

YORUM:
Rüyada görülen eski elbise ve eski ayakkabı geleneksel yorumda üzüntü, parasızlık ve mutsuzluk habercisidir. Ancak, psikolojik olarak içinde bulunduğunuz durumdan hoşnut olmadığınızı, kendinizi değiştirme ihtiyacı içinde olduğunuzu da gösterebilir. Koşullarınıza bağlı olarak hangi yorumun daha uygun olduğunun kararını siz verin.

n Rumuz: ERMİŞ

Rüyamda Hz.Ebubekir’i gördüm. Yüzünü hatırlayamadığım birisi beyaz sakallı, nur yüzlü bir ihtiyarı bana göstererek ‘İşte Hz. Ebubekir’ dedi.

YORUM:
Bu rüyayı yorumlayarak sizlerden gelen, bu türde, önemli dini karakterlerin göründüğü, olumlu ve didaktik rüyalara genel bir yorum da yapmış olurum. Çok iyi kalpli, temiz bir arkadaş edineceksiniz(Bu kazanç maddi ya da manevi olabilir) Çevrenizde saygınlığınız artacak. Vefalı iyi bir insan olarak çevrenizden takdir göreceksiniz.


RÜYA SEMBOLLERİ

SİLAH

Kuvvete, iş hayatında emin adımlarla ilerlemeye, acı ve korkunun bitmesine, yolcu ise neşeli olarak eve dönmesine, hasta ise iyileşmeye işaret eder.

SOFRA

Yolculuğa, dinlenmeye veya bolluğa işaret eder.

MANZARA

Rüyada görülen manzara olumlu bir işaret değildir. Genellikle hastalık anlamına gelir. Bazı durumlarda, rüya görülürken hissedilen duygulara göre isteklerin gerçekleşeceği, huzurlu bir döneme girileceği şeklinde yorumlanır

ILICA

Ilıca görmek, hastalığın iyileşeceği anlamına gelir. Sağlık ve kuvvet işaretidir.
Yazarın Tüm Yazıları