Ümit Yılmaz’a bravo

Bugüne değin, şu an aramızda olmayan ama benim gönlümde her zaman kim ne derse desin, ne yazılırsa yazılsın, yer alacak Ahmet Kaya ile ilgili üzerime atılan iftiralar ve lekeler hakkında, elimde kalem ve de ekranlar olduğu halde hiç konuşmadım.

Haberin Devamı

Ölüm listesinde, kitaplarda adım geçti. Hakkımda, sevdiğim bazı meslektaşlarım bile, ekranlarda, özellikle son zamanlarda Kürt Açılımı nedeniyle atıp, tuttular. İnternet sitelerinde sevdiğim, inandığım dostlarım bile “Ahmet Kaya’ya sünnetsiz p……k” diyen ünlü gazeteci kim? Diye başlık atıp adımı verdiler ki böyle bir şey yok. Neyse öncelikle Allahtan başka kimseden korkmam. Allahın verdiği canı ancak vakti gelince o alır.

MGD’nin (Magazin Gazeteciler Derneği) gecesinde yaşananlarda Ahmet Kaya’ya yapılan saldırılarda hep adım geçti. Ha hatam yok muydu vardı tabi. Gençlik, Ama kimseye günah çıkarmam. Allah’ım her şeyi biliyor. Kaya’yı ne kadar sevdiğimi de Arif Hoca (Sağ) dostlarım Seyyal Taner ve Selda Bağcan da çok iyi biliyor. Yaptıklarını yazan, çizenlerden nefret ederim. Ama okuttuğum öğrenciler arasında bir Tunceli, bir de Mardinli var. İki kez Umre yaptım. Beş vakit namaz kılar, üç ayları tutarım. Ama kutsal günlerin dışında, hafta sonları da aslanlar gibi eğlenir en pahalı şarap neyse de keyifle içerim. Benim için, Müslüman, Alevi, Hıristiyan, Ateist, Kürt, Laz, Ermeni hiç fark etmez. En yakın çalışma arkadaşlarım da alevi ve Kürt  bilen bilir. İnsandır önemli olan ve kul hakkıdır.

Haberin Devamı

Kaya’nın can dostu

Bu kadar kelamı niye ettiğime gelince. Ümit Yılmaz, aslan gibi bir müzik adamı. Aslen Sivaslı. Harika bağlama çalıyor. Haliç Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nde de öğretim görevlisi. 1994 yılında ‘Kent Ozanları’ adlı müzik grubunu kurdu. İlk albümü ‘Güllerin İçinde’. Bu albümün yapımcısı ise yakın dostu Ahmet Kaya.
Birileri Ümit Yılmaz’a, “Sen Ahmet Kaya’nın dostu olduğun için Şenay Düdek seni yazmaz” demişler. Yalan sevgili Ümit kardeşim. Harika bir albüm yapmışsın. Hatta benim kardeş gibi gördüğüm Yeniasır Grup Başkanı Şebnem Bursalı ile dinledik. O da kendine düşeni yapacak. Çünkü DMC etiketiyle müzik marketlerde yerini alan ‘Parmaklarımın Ucunda’ isimli enstrümantal albümün tüm gelirini bir de Özürlüler Vakfı’na bağışlamışsın. Yolun açık, şansın da bol olsun…

Sinem Sağel’in Top onu

Haberin Devamı

İzmir’in gerçek elitlerinden. En şık kadınlarından. Harika bir kalbe sahip. Saygın bir ailenin kızı ve de gelini. Mutlu bir evliliği, dünya güzeli bir de kızı var. Eşi Cem Sağel’ de önemli bir iş adamı. Bu haftaki konuğum sevgili Sinem Sağel.

*Eğlence de önemli olan kocam ve arkadaşlarımın yanımda olması. Yoksa mekanın benim için bir anlamı yok.

*Şık giyinmeyi her kadın gibi ben de severim. Marka tercihim her sezona göre değişir. Ama özel geceler için tek markam var o da Ertan Kayıtken

*Karı-koca gezmeyi seviyoruz. Keşfetmeyi de. Ama kız kardeşim New York’ da yaşadığı için en çok Amerika’yı tercih ediyorum.

*Takımda seçme şansım yok. Çünkü kocan fanatik Fenerli

Haberin Devamı

*Sporsuz bir yaşam düşünemiyorum. Son 4 yıldır da pilates favorim

*Dünyanın her yerine de gitsem İzmir benim hayatım

*Kitap okumayı çok seviyorum. Aynı anda 3-4 kitap okuyabilecek kadar hem de. Osho-Korku, Libby Gilly-You Unstuck şu an okuduklarım.

*Müzik de hayatımın bir parçası. Genelde Virgin Radio ve Chillout müzik dinlerim

*Dünyada Barbara Streisand, bizde ise Kenan Doğulu hayranıyım.

*Dedikodudan ve lüzumsuz konuşanlardan, sahte dostluklardan nefret ederim.

Şimdi Radika zamanı

Can dostum Besim Kazado, doktorum Levent Buda, Lavanta’ya davet ettiler. Uzun süredir gidememiştim.
Buranın patroniçesi Filiz. Ortağı Beti, kısacası herkesi ama en çok da yemeklerini özlemişim. Filiz, “Ege’nin en güzel zamanı. Niye mi? En güzel otlar, sebzeler bu mevsimde yenilir de ondan” dedi.
Seçimi ona bıraktık. Masadan da zor kalktık. Kuzu etli arap şaçı ki yalnızca İzmir’e özeldir ve benim ailem de bu yemeği harika yapar. Enginar, Şevketi Bostan, kuzu kulağı ve de sıcacık, yumurtalı , bol soğanlı sarmaşık da yiyince iki soda bile beni kesmedi. Şimdi Radika zamanı bilesiniz. Telefon: 0.232.4652996

Haberin Devamı

Kent’in başarısı

Endoskopi ve Kolonoskopi için evimin yakınında olan Kent Hastane’ sine gittim. Prof.Dr.İ. Ethem Tankurt yaptı. Hastanenin personeli süper. Ayrıca Dr.Ruşen Yıldırım gibi harika bir yöneticileri var. Bu arada 2.000 YT tutan ücreti de aslan gibi sağlık sigortam Güneş Hayat ödedi. Bedava değil yani. O nedenle de rahat yazıyorum Kent’i ücretsiz hasta bilgilendirme seminerleri nedeniyle kutluyorum. Her Cuma bir konu ele alınıyor. Önümüzdeki günlerde Kireçlenme, Böbrek nakli konuları işlenecek. Daha fazla bilgi için telefon: 0.232.488.28.28.

DİKKKAT!
Kusura bakmayın Kadınlar
Tuvalet de sınıfta kaldınız
Nereye gidersem aynı dert. Restoran, bar, gece kulübü, kuaför ve spor salonları.
Tuvaletler leş. Evet aynen. Kağıtlar yerlerde, affedersiniz pedler klozetlerin arkasında. Sanki çöp kutusu yok. Bu tuvaletleri temizleyenler de kadın. Hoş bazı gece kulüplerinde bu işi erkekler üstlenmiş. Evinizde böylemi siniz? Ayıp değil mi? Aranızda bazılarınız sifonu bile çekmekten aciz. Yalnızca İzmir değil, Türkiye’nin her yerinde durum aynı. Hiç mi kendinize saygınız yok? kadınlar. Özellikle de iki dirhem bir çekirdek giyinmişsiniz. Marka giysiler üzerinizde. Pahalı parfümler sürünmüşsünüz ama girdiğiniz tuvaletlere niye kendiniz kadar değer vermiyorsunuz? Bir daha tek tek yazıp rezil edeceğim bilesiniz.   

Yazarın Tüm Yazıları