Umarım 20 yıl sonra Nazan Öncel’in tırnağı olabilirim

Dördüncü albümünü piyasaya çıkaran Gülşen, sözü ve müziği Nazan Öncel’e ait olan, ‘Of Of’ şarkısıyla dillerde. Bu albümü ‘hayatının albümü’ olarak tanıtan genç şarkıcı, ‘Hayatımın sonuna kadar Nazan Hanım’a duacı olacağım’ diyor.

- ‘Of Of’ çok güzel bir şarkı...

2,5 yıl aradan sonra dördüncü albümümü piyasaya çıkardım. Sekiz şarkının sözü ve müziği bana ait. Şu an çıkış parçam olan ‘Of Of’ Nazan Öncel’in şarkısı. Sanırım Nazan Hanım’a ömrümün sonuna kadar duacı olacağım. Onu ilk albümü çıktığı günden itibaren severek dinliyorum. Günün birinde bir şarkısını seslendireceğim hiç aklıma gelmezdi. Parçayı dinlediğim anda aşık oldum, adrenalinim yükseldi. O yüzden ben bu albüme, ‘hayatımın albümü’ diyorum.

- Bir önceki albüm, ihanete uğrayan kadının duygularını dile getiriyordu. Bu albümde ne anlatıyorsun?

Depresif parçalar yine var. Mesela yasak bir aşkı anlatan ‘Sakıncalı’ şarkım var, Nazan Öncel’in şarkısında çok seven, sevgisinin karşılığını alamayan bir insan var, aşktan yorulmuş, kötü şeyler yaşamış ve ‘Yaklaşanı vururum’ diyen bir kadının isyanı var, yani her şey var. Ama bunların hepsi kendi duygularım değil. Çevremde yaşananları da dizelere dökebiliyorum. Bir anda geliyor ve yazıyorum işte.

- Yani şarkıcı kimliğin kadar besteci kimliğinle de iddialısın...

Kesinlikle... Hiçbir şeyi laf olsun diye yapmam, yapmadım, yapmayacağım da... Eğer ben bu işi iyi yapmasaydım, başka sanatçı arkadaşlarım benden beste istemezdi. Umarım 20 yıl sonra, Sezen Aksu, Nazan Öncel’in tırnağı olabilirim. Tek hayalim bu.

- Bu albüm için neden hayatımın albümü diyorsun, diğerleri neydi peki?

Diğerleri de benim için çok önemli, bütün şarkılarımı çok seviyorum. Ama bu albümü hazırlarken 2,5 yıl ara verdim. Bu 2,5 yıl içinde Gülşen benim beynimde de yerine oturdu. Artık ne olduğumun, kim olduğumun, neler yapabileceğimin farkında olan bir insanım.

Aldatıldığımı bilmiyordum

- Peki aşk hayatın nasıl?

Uzun bir süredir hayatımda kimse yok. Benimle birlikte olacak kişi, önce beni, ben olduğum için beni sevmeli. Öyle bir insan olmalı ki, kendi işinde başarılı ve kendine güvenen birisi olmalı. Nedendir bilinmez, benim de karşıma hep kompleksli insanlar çıkıyor.

- Eski eşiniz Murat Varol’dan sizi aldattığı için ayrıldığınız...

Hayır, biz şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrıldık. Ben bütün olayları, yani hayatında başka birisi olduğunu, o kişinin bebek beklediğini falan boşandıktan sonra öğrendim. Evliyken hiçbir şey bilmiyordum. 20 yaşındaydım... Nasıl anlayabilirdim ki...

- Yine aldatılır mıyım korkusu taşıyor musunuz?

Hayır. Ben geçmişi hiç yaşamayan bir insanım. Geçmişi yaşarsanız, o sizin üzerinizde ağırlık yapar. Önemli an şu andır. Hayat akıp giderken, her şey gelebilir başınıza. Ben aldatılmaktan daha kötü bir şey de yaşayabilirim. Sonuç olarak korkmuyorum. Sadece daha temkinliyim, daha bilinçliyim, daha aklı başındayım... Şimdilik yalnızım ve böyle yaşamaktan da çok mutluyum. Ayrıca bu kadar yoğun tempo içerisindeyken de hayatıma kimsenin girmesini istemiyorum.
Yazarın Tüm Yazıları