Ülserin nedeni kendine güvensizlik

Louise L. Hay’in ‘Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri’ adlı kitabını alın.

Bugüne kadar geçirdiğiniz hastalıkların bir listesini çıkarın. Ve hastalıklarınızın zihinsel nedenlerine bakın... Birkaç ‘onaylama’ cümlesi seçip, bir ay boyunca tekrarlayın. Kendiniz hakkında çok şey öğreneceksiniz!

Çevremdeki herkesin az çok bir hastalığı var. Benim de bazı hastalıklarım var, haliyle... Kitapçıda bambaşka bir konuyla ilgili kitap ararken karşıma çıktı bu çelimsiz, incecik gözüken ama içinde çok değerli hap bilgiler barındıran kitap.

‘Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri’ yazıyordu kocaman kırmızı harflerle kapağında ve devamında daha küçük harflerle ‘Ve İyileşmenizi Sağlayacak Düşünce Modelleri’ diyordu. Hemen alıp okumaya başladım.

Çünkü yazarı, pek çok kitabını bir nefeste bitirdiğim ünlü bir şifacı olan Louise L. Hay’di. Düşünce Gücüyle Tedavi kitabının yazarı ve bir anlamda ‘olumlu düşünce savunucusu’ Hay, bu kitabını da kendi deneyiminden yola çıkarak yazmıştı.

Louise Hay, 5 yaşındayken tecavüze uğramış ve çocukluğu boyunca hırpalanmış biri olarak bundan birkaç yıl önce dölyolu kanseri olduğunu öğrenmiş.

‘Yıllardır şifacılık konusunda dersler veren biri olarak başkalarına öğrettiğim şeyi kendi üzerimde uygulayarak kanıtlama fırsatıyla karşı karşıyaydım’ diyor Louise.

İÇERLEME KALIPLARINI TEMİZLEMEYE BAŞLADIM

‘Kansere, uzun süredir hissedilen öfke ve içerlemenin neden olduğunun, bu duyguların insanın bedenini yavaş yavaş yiyip bitirdiğinin farkında olarak, epey zihinsel çalışma yapmam gerektiğini biliyordum.

Şunu da fark ettim ki kanserden kurtulmak için bıçak altına yatarsam ama onu yaratan zihinsel kalıbını değiştiremezsem doktorlar ortada bir Louise kalmayıncaya kadar beni kesip biçeceklerdi.’


Oldukça gerçekçi ve sert bu düşüncelerin ardından şunu söylüyor Louise:

‘Kanser ya da herhangi bir başka hastalık tekrar ederse bence bu, doktorun hepsini temizlememesinden değil, hastanın hiçbir zihinsel değişiklik yapmamasındandır. Ayrıca kanseri yaratan zihinsel kalıptan kurtulabilirsem artık doktorlara ihtiyacım kalmayacağını da biliyordum. Bana zaman tanıması için doktorumla pazarlık yaptım. İstemeyerek üç ay verdi, ama bu ertelemenin hayatımı tehlikeye soktuğu konusunda beni uyardı.’

Peki ne yaptı Louise?

‘Derhal eski öfke ve içerleme kalıplarını temizlemek için öğretmenimle çalışmaya başladık. O zamana kadar içimde derin bir öfke barındırdığımın farkına varmamıştım. Bir hayli ‘bağışlama çalışması’ yapmam gerekiyordu. Ayrıca iyi bir beslenme uzmanına da başvurarak bedenimi zehirden arındırdım.’

Eee, sonuç ne oldu dersiniz?

‘Zihinsel ve bedensel arınmayla geçen altı ayın sonunda çoktan bildiğim şeyi doktorlara da onaylatabildim: Yapılan incelemeler sonunda artık hiçbir kanser belirtisi taşımadığım ortaya çıkmıştı. O ilk laboratuvar raporunu, negatif yöndeki yaratıcılığımın nerelere varabileceğini bana hatırlatması için saklıyorum.

Şimdi bir hasta bana geldiğinde durumu ne denli kötü olursa olsun eğer ‘bırakma’ (terk ve feragat etme) ve ‘bağışlama’ konusunda zihinsel bir çalışma yapmaya HAZIR ise sahip olabileceği her türlü rahatsızlığın iyileştirilebileceğini BİLİYORUM.

Çoğu insan için öylesine ürkütücü olan ‘devasız’ sözcüğü gerçekte yalnızca, söz konusu hastalığın ‘dış’ yöntemlerle tedavi edilemeyeceği, iyileşmek için İÇİMİZE YÖNELMEMİZ gerektiği anlamına gelir. Hastalık hiçlikten gelmiştir ve yine hiçliğe dönecektir.’


Ne yapmamız gerekli?

Gücümüzü ‘şimdi‘ ve ‘burada’ deneyimlemek. Yani şu andaki düşüncelerimizi gözlemleyip yaşamımızı biçimlendiren olumsuz düşünce kalıplarından kurtulmamız gerekli. Bunun için de Louise Hay’in hazırladığı ‘zihinsel karşılıklar’ listesini dikkatle incelemeniz gerekiyor. Çünkü bu liste Louise Hay’in hastalarıyla yaptığı çalışmaların ve uzmanların yıllardır sürdürdükleri çalışmaların bir sonucunda ortaya çıkmış. Bu listeye rahatsızlıkların ardındaki olası zihinsel kalıpları öğrenebilmek için başvurun ve karşılığındaki ‘olumlu düşünce modeli’ni benimsemeye çalışın.

İyileştiren onaylamalar listesi

SORUN

OLASI NEDEN

YENİ DÜŞÜNCE MODELİ

Arpacık

Yaşama öfkeli gözlerle bakma. Birisine kızgınlık duyma.

Herkesi ve her şeyi neşe ve sevgiyle görmeyi seçiyorum.

Baş ağrısı

Kendini muteber görmeme. Kendini eleştiri. Korku.


Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Kendimi ve yaptıklarımı sevgi gözleriyle görüyorum. Emin ellerdeyim.


Boyun

(omurları)



Esnekliği temsil eder. Arkada ne olduğunu görme yeteneği.


Hayatla barış halinde ve rahatım.


Boyun rahatsızlıkları


Bir meselenin başka yönlerini görmeyi reddetme.


Bir meselenin her yönünü esneklik ve açılarını görmeyi reddetme.


Böbrek taşları


Halledilmemiş, çözülmemiş öfke yumruları.


Tüm geçmiş sorunları çözüyor ve ortadan kaldırıyorum.


Horlama


Eski düşünce kalıplarını inatçı bir biçimde reddetme.


Zihnimden sevgi ve sevince benzemeyen her şeyi atıyorum. Geçmişi arkada bırakıp yeni ve önemli olana yöneliyorum.


Mide (gastrit)


Büyük korku, dehşet. ‘Yeni’den korkma, özümseyememe.


Hayat benimle anlaşma ve uyum içinde. Her gün, her an yeni’yi özümsüyorum. Her şey yolunda.


Mide (ülser)


Korku. Yeterince iyi olmadığına inanma.


Kendimi seviyor, beğeniyor ve onaylıyorum. Birilerini hoşnut etmeye can atma.


ÖNEMLİ NOT: Liste sayfalarca uzayıp gidiyor kitapta. Ancak bir yanlış anlamaya sebep olmak istemem. Bu cümleleri birkaç kez söyleyince hayatınız değişip, hastalığınız iyileşmeyecek. Dıştan tedavinize devam edin, bir taraftan da içinizi iyileştirmeyi ihmal etmeyin. Sevgi, huzur, sevinç ve kendinizle barışık ,sağlıklı günler dilerim...
Yazarın Tüm Yazıları