Uğurkan Erez’den yine bir ilk Mankenlerine oyunculuk dersi

Türkiye’nin ilk mankenlik ajanslarından olan ve bu güne değin podyumlara Cansu Dere, Özgür Kavruk, Asuman Krause, Tolgahan Sayışman, Cağla Şikel gibi ünlü isimleri kazandıran Uğurken Erez şimdi de dizi kral ve kraliçeleri yaratma peşinde.

Haberin Devamı

Uğurkan ile İzmir’e çok yakın bir dostunun düğün törenine geldiği sırada özlem giderdik. Aslında Bursa’da da beraberdik. Ama yoğun çalışma temposundan pek konuşamamıştık. Uğurkan, İzmir’den pek kopamadığını ve çok güzel dostluklar kurduğunu zaman zaman da, İzmir’e gelip dostlarıyla özlem giderdiğini söyledi.
Temposu çok yüksek
İzmir’in en popüler pastanesi Reyhan’da konuştuk. Uğurkan “Çok yoğun çalışıyorum bu aralar. Cast işine korkunç hız verdik. Çok iyi gidiyor. Türkiye’de bir ilki ben yapıyorum. Eskisi gibi çok defileler yok. Ama televizyon var. Diziler. Yarışmalar. Bunlara isim yetiştirmek gerek. Onun için de Ajansımdaki mankenlere kendim sponsor olarak kurslar düzenledim. Onlara oyunculuk, diksiyon dersleri aldırtıyorum. Yani Uğurkan Erez Ajans’taki 45 kişide oyunculuk kursu almış ve düzgün konuşmayı, Türkçeyi iyi kullanmayı öğrenmiş olacak. Auditionlara gittiğinden, kamera karşına geçtiğinden en azından ne yapacağını bilecekler. Nasıl davranmasını bilecek. Şimdi önümde Bahar Korcan, Vural Gökçaylı ve Özlem Süer defilem var. Yani böyle çok keyifliyim, enerji doluyum. Ama seni de çok özlüyorum. İzmir’i çok özlüyorum. İzmir’e de senin kanalında şöyle teşekkür ediyorum: İzmir, İzmirliler beni tedavi ettiniz. O kadar mutluyum ki, teşekkür ediyorum” diyor
Kızı Billur için başında
Uğurkan Cast kısmını daha çok kızı Billur ve yeğeni Hande için kurmuş. Sohbetimize biricik kızı Billur da katılıyor.
“Şenay Ablacığım şu an ajansımıza bağlı olarak çalışan 2009 Miss Türkiye Güzeli Ebru Şam ve 2010 Miss Turkey ikincisi Serenay Sarıkaya “Adanalı” dizisinde oynuyorlar. Tuğba Karaca en eski modellerimizden olup hala bize bağlı olarak çalışıyor. En son “Kutsal Damacana 2” adlı filme rol aldı. Star’da biliyorsunuz magazin programı sunuyor. Murat Mısırlı ile çok uzun senelerdir beraber çalışıyoruz. “90-60-90” ve “Kırık Ayna” dizilerinde rol aldı. Sinem Öztufan ise şu anda ATV’de “Unutulmaz” adlı dizide rol alıyor. Bundan önce ise “Karagümrük Yanıyor” ve “Deli Yürek” adlı dizilerde rol aldı. Tolgahan Sayışman, Burak Özçivit, Asuman Krause, Özgül Kavruk, Çağla Şikel de bizim ajans’tan çıkmış star isimler arasında.Tolgahan Sayışman,
“Elveda Rumeli” adlı dizide rol aldı. Burak Özçivit, “Zoraki Damat”, “Baba Ocağı” ve en son “İhanet” dizisinde rol adı. Şimdi ise “Küçük Sırlar” adlı dizide Sinem Kobal ile başrolü paylaşacak. Özgül Kavruk ise “Parmaklıklar Ardında” dizisinde. Çağla Şikel ise en son “Cennet Mahallesi” dizisinde rol aldı. Kısacası ekranlarda da Ajans olarak kısmetse gücümüzü göstereceğiz” diyor.

Haberin Devamı

Tam on yıldır ayaktalar amma İzmirliler bir de onlara sorun

Haberin Devamı

Özel İzmir Tiyatro Meydan-i Sühan Oyuncuları’nı bir İzmir turum sırasında , fark ettim. Meşhur Topçu’nun hemen arkasındaki sokak da üç katlı bir bina. Merak edip girdim. Tiyatro Müdürü Semra Yonar Hanım oradaydı. Böyle bir kurumun varlığından pek çok İzmirlinin haberi olmadığını söyledi. Medya da pek yardımcı olmamış. Şaşırdım. Tam on yıldır ayaktalar. Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Tarkan Osoy. Daha sonra kendisiyle yazıştık. Sağ olsun sekiz sayfalık bir metin göndermiş. Hayli dertli. Bakın neler anlatıyor;
“Günümüzde İzmir gibi Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinde olmanın (ki geçmişten beri İzmir sosyokültürel olarak en önemli şehir bilinirdi) hiçbir avantajı olmadığı gibi eksilerini de yaşamaktayız. İzmirli sanatseverler çok uzun yıllardır şehirlerinde yok denecek kadar az sayıdaki özel tiyatrolarına sahip çıkmadı üzgünüm. Bu gün bile İzmir dışından gelen tiyatroları ya da meşhur kişileri tercih etmektedirler. İzmir’de tiyatroya gidenlerin sayısı kent nüfusunun ortalama yüzde biri kadar bile değil. Üstelik belirttiğimiz üzere belirli bir kısmı özellikle İstanbul’dan gelen tiyatrolar tercih ediyor. En kötüsü. Yerel yönetimlerin ise şehirlerindeki özel tiyatrolara destek olmaktan çok kendi içinde ayrım gözetmeksizin (şehrimizde kim neyi nasıl yapmış) üvey evlat muamelesi yapması da (İzmir dışından gelen tiyatroları kayırıp her türlü desteği sağlayarak) çok acı. Bir diğer husus da şehrimizin sanayi ve iş adamlarının genel duyarsızlığı ve bilgisizliği. Sponsorluk kavramının salt reklam olduğunu düşünmeleri birinci eksiklik. İkincisi ise sponsorluğun geleceğe yatırım olup, vergiden düşülen bir yapısı olduğunu kavrayamamalarıdır” diyor.
Tüm oyuncular da hayli üzgün bu konuda. Onlar da; “Bizler turneye çıktığımızda diğer şehirlerde en az şehrimize gelen diğer tiyatrolar kadar beğeniliyor ve alkışlanıyoruz. Hatta yurt dışından bile özellikle tarzımızın farkına varıp bilgi isteyenler oluyor .Ama biz İzmirlilerden ve yetkililerden ilgi bekliyoruz” diyorlar.

Haberin Devamı

Yamanlar Koleji’nden sanat için olimpiyat

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını söylüyor. Geleceğin sanat entelektüellerini yetiştirip yönlendirmeyi ve yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak için kolları sıvamışlar. Sanata meraklı çocukları, hünerlerini sergilemek için İzmir’e davet ediyorlar. www.ssepto.org adresli internet sitesine 26 Nisan 2010 tarihine kadar başvurabilirsiniz. Ön elemeler 27 Nisan’da, finalistlerin ilanı 28 Nisan’da, ödüller ise 8 Mayıs 2010’da. Duyrulur.

ÖNEMLi BiR NOT

EFENDİM SİZLER BU SATIRLARI OKUDUĞUNJUZDA BEN AMERİKA’DA OLACAĞIM. KISMETSE 28 NİSAN ÇARŞAMBA BULUŞMAK ÜZERE. ÖZLEM VE SEVGİYLE

Yazarın Tüm Yazıları