UEFA elinde sopayla bekliyor, buyrun bakalım!

Geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonu’na yönelttiğim altı sorudan sadece bir tanesine cevap geldi.

Haberin Devamı

Cem Ülkeroğlu açıklamasında, çok faydalı bir eleman olduğundan bir sayfa boyunca bahsediyor. Ama esas sorduğum danışman olarak aldığı 15 bin liradan hiç söz etmiyor! Planlamanın başındaki TFF’ye devamlı giden görevlinin 9 bin lira aldığını yazmıştım.
Ülkeroğlu, devamında “TFF’ye bir gün geliyorsunuz diye yazmışsınız. Ben federasyona her gün gidiyorum” diyor. Sayın Ülkeroğlu, 15 bin lirayı inkâr etmediği için demek ki o kısım doğru... Şimdi kendisinden ikinci bir ricam var. Futbol Federasyonu binasına girişlerde el ve yüz okumaları yapılıyor. Bu belgelerin son üç aylık kısmını bana gönderebilirse memnun olurum. Bu sütunlarda yine yazarız!..

HAKEM BiLGiSAYAR BiLMEZSE NE OLUR?

HAKEMLERİ takip eden gözlemciler, maçtan sonra raporlarını bilgisayar üzerinden göndermek mecburiyetinde... Peki bunlar bilgisayar kullanmayı biliyorlar mıydı? Çünkü biliyorsunuz ki bu raporlar gizlidir. Peki, bir gözlemci bilgisayar kullanmayı bilmiyorsa ne yapacak?
Ya çocuğuna ya halasının kızına ya da amcasının oğluna yazdıracak raporu... Federasyon, herhalde bilgi sızdı ki bunları bilgisayar imtihanına soktu; biliyorlar mı bilmiyorlar mı diye... Federasyonun bünyesinde yer alan temsilciler beş yıldır bu imtihandan geçirilyor. İşte size Futbol Federasyonu’nun önemli kurullarından siyah beyaz görüntüler!...

Haberin Devamı

ALTI HAKEM iŞiNi ADAM GiBi YAPIN

ALTI hakem uygulamasına Kulüpler Birliği’nden ‘Ret’ gelmiş. “Önce PTT 1. Lig’te denensin” diyorlar. “Uygulamayı görelim ondan sonra karar verelim” diye... Görünen köy kılavuz istemez. Bunu zaten UEFA uyguluyor ve başarılı da oluyor. Onların itirazı bu uygulamaya değil, ceplerinden çıkacak paraya!..
Merkez Hakem Komitesi, altı hakem uygulamasını açıkladı. Seneye start alıyor. Fakat, ellerinde yeterli hakem olmadığı için çizgi hakemlerinden “Biri ulusal hakem olsun” diyor. Bu şu demek: Hiç tecrübesi olmayan, bu tip maçlara çıkmayan, kariyeri olmayan bir hakem, ortada koşturan FIFA hakemine “Bu pozisyon penaltı veya değil” diye ahkam kesecek! Ya bunu adam yetiştirip doğru düzgün yapın ya da hiç böyle girip de elinize yüzünüze bulaştırmayın. Bu arada hakemlere mentörlük yapanların yaşı da 70’e çekilmiş. Bu şu demek mi acaba: Yaş 70’miş, işi bitmiş!..

Haberin Devamı

BUYRUN CENaze NAMAZINA BEYLER!

3 Temmuz 2011... Türkiye, şike olayıyla çalkalanmaya başlıyor. İlk şoklar atlatılıyor, ondan sonra bizim ülke karakteristiği ortaya çıkıyor: ‘İdare et abi’ klasiği!.. Mahkeme kuruluyor ve o mahkemeyi yürüten hakimler, insanüstü gayret gösterip en seri şekilde mahkemeyi sonlandırıyor. Bu işin bir yönü... Öbür tarafında ise bazı çok bilmiş hukukçularla kolkola giren yöneticiler, TFF’yi de değiştirerek kafalarına göre yeni bir federasyon kurup muazzam kararlar alıyorlar. Ne kadar pislik varsa, hepsini halının altına süpürüyorlar. Ve bunları kamuoyunun önünde; herkesi aptal yerine koyarak uyguluyorlar. Çok az basın mensubu “Yapmayın” diyor. Cevap olarak “Ukalalık yapmayın. Biz güçlüyüz, her şeyi yaparız” diyorlar. UEFA belgeleri istiyor. Çevirilerimize güvenmiyor. Kendi çevirtiyor. Doğru da yapıyor. 2 sene sonra “Buyrun cenaze namazına beyler” diyor! Şimdi panik başladı. Bu neyin paniği? Suçluluk! Beyler, o zaman bu işe giren yöneticiler istifa edip gitseydi, kulüplere gereken cezalar verilseydi, TBMM toplanıp cezalarda indirim yapmasaydı, TFF gerekenleri yapsaydı, şimdi dünyaya rezil olmayacaktık...

Yazarın Tüm Yazıları