Türk ve dünya sineması Antalya’da buluşuyor

44. Antalya Altın Portakal ve 3. Avrasya Film festivalleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Francis F. Coppola’dan Sophie Marceau’ya dünyaca ünlü sinemacıları konuk ederken, Türk Sineması’na emeği geçen usta isimlerle genç oyuncuları görkemli bir organizasyonla bir araya getiriyor.

19-28 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 44. Uluslararası Antalya Film Festivali, Türkiye, Avrupa ve Asya ülkeleri başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından davet edilen ünlü konuklarıyla bir kez daha dev bir organizasyona imzasını atmaya hazırlanıyor.

44. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin yabancı konukların listesi kabarık: 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali, "Onur Konuğu" usta yönetmen Francis Ford Coppola, Fransız Sineması’nın güzel yıldızı, 2007 yılında yönetmen olarak ikinci filmine imza atan ve "Hotel Riviera" (La Disparue de Deauville) filminin galasına katılacak olan Sophie Marceau ve filmin başrol oyuncusu Christopher Lambert, "Elizabeth: Altın Çağ" ın yönetmeni Shekhar Kapur, efsanevi İngiliz yönetmen Nicolas Roeg ve son filmi "Puffball"da rol alan Miranda Richardson ve "Doktor Zhivago"nun başrol oyuncusu Rita Tushingham, Uzakdoğu sinemasının dev ismi, Oscar ödüllü Tayvan doğumlu yönetmen Ang Lee’nin festivalin perdelerini açacak son filmi "Lust Caution"’ın Çinli güzel yıldızı Joan Chen gibi birçok önemli isimi ağırlayacak. Altın Portakal’ın Türk sineması içindeki yeri tartışılmaz. Sinemamızın en ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcıları Antalya’ya geliyor.

Afişler Hollywood’dan

Festivalin afişleri Hollywood’un ünlü filmleri için tasarladığı afişlerle sinema reklamcılığının Oscar’ı sayılan Key Art ödülünü iki kez üst üste kazanan Emrah Yücel tarafından tasarlandı. Festivalde seyirciyle buluşacak filmler arasında dünya sinemasının ses getiren yapımları ağırlıkta. Romanya’nın son yıllarda dikkatleri üzerinde toplayan yönetmeni Cristian Mungiu’nun Altın Palmiye’ye değer bulunan "4 ay, 3 hafta, 2 gün" isimli filminin Türkiye’ye ilk gösterimi Antalya’da yapılacak. Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşacak filmlerden bir diğeri ise Cannes’da Altın Palmiye için yarışan "Persepolis".

Festivalin bu yılki onur konuğu ise Avrupa sinemasının en önemli oyuncularından Hanna Schygulla. En son Fatih Akın’ın "Yaşamın Kıyısında" adlı filminde oynayan ünlü oyuncunun özellikle Alman sinemasının usta ismi Fassbinder ile yaptığı filmler büyük yankı uyandırmıştı.
Yazarın Tüm Yazıları