Turizmde ödül heyecanı

Bu hafta Genç turizmciler tarafından düzenlenen Turizmde Gençlik Ödülleri töreni, 100 yılı aşan turizm tarihimizin son 25 yılında yakalanan başarı çizgisinin, mutluluk veren etkinliklerinden biriydi.

Bu ödüllerin üzerinde durulması gereken yönü ise, kişilere yönelmiş olmasıydı. Türkiye 2000 yılında örnek alınan tanıtım kampanyası nedeniyle, başarı ödüllerini kazanmaya başlamış; dünyada adından söz edilir hale gelmişti. Halen aynı çizgide devam ettirdiğimiz kampanyanın en güzel yönlerinden biri de, tüm ülkeye benimsenen bir logo kazandırmasıydı. Kendi ürettiği pazarlama ve satış teknikleri ile de tüm kriz dönemlerini başarıyla sonuçlandıran turizm işletmelerimizin, uluslararası alanda elde ettikleri başarılar, başlangıçta Almanya’da alınan ödüllere konu olurken; başarı çizgisi de yükselmeye, ödüller dünya çapında gelmeye devam ediyor. Artık ödül törenleri de ülkemizde düzenlenmeye başladı.
Turizmde bir başka ödül heyecanı da Skalite ödülleriyle Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonunda yaşanmaktadır.
SKAL gibi Uluslararası kuruluşlar dünya başkanlıklarını ülkemiz temsilcilerine teslim ederken; genç turizmciler, gelecek yüzyıl için ümidimiz olduklarını bizlere bir kez daha gösterdiler. Gözden uzak tutulması mümkün aksaklıklar, geceye renk katan, gelecekte düzeltilebilecek güzellikler olarak anılacak. Geleceğe ve dünya gençlerine yönelik projelerinin merkezinin Ankara’da olmasını kendilerine öneriyorum.
Ankara tüm kurum ve kuruluşları yanında kendilerini Başkentli olarak kabul eden hemşerileri ile yeni bir turizm yapılanması yaşıyor. ATİD’de bu yapılanmada yer alacak kuruluşların destek beklentilerinin arkasında olabilecek çabalarını giderek artırıyor.
Geleceğin kongre şehirleri arasında olma yarışında ATO Kongre merkezimiz, uluslararası deneyimleri olan bir işletmeci tarafından, hizmete hazır hale getirildi. Son değerlendirmelerle İçkale ve Doubletree by Hilton Ankara; Ankara’da beş yıldızlı otel sayımızın yükselmesine katkıda bulundular. JW Marriott otel de, iş dünyasını bir arada toplayan yapılanması ile Ankara’ya uzun yıllar marka değerleri ile hizmet veren otellerimizin arasında yer aldı.
Güvenlik ve huzurun olmadığı bir yerde turizmin gelişmesi beklenemez. İki gün önce Televizyon kanallarının haber bültenlerini izlerken bir turizmci olarak beni fazlasıyla mutlu eden ve birçok tv kanalında bıkmadan defalarca izlediğim; Ankara’nın turizm açısından güvenlik sorunu olmadığını gözler önüne seren bir olayı, sizlerle paylaşmak istedim. Kızılay’da Akşam saatlerinde Sakarya Caddesi’nde başlayan kavgada bir grup genç, bir kişiyi önce dövdü, sonra ise bıçakladı. Bu sırada Ankara Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi tarafından polis ekipleri telsizle yönlendirildi. Kızılay’ın değişik noktalarına konuşlandırılan MOBESE kameraları, kavgayı başlangıcından itibaren takip etti. Şüpheliler, haber merkezinin yönlendirmesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle gözaltına alındı.Öte yandan haber merkezinin ihbarı üzerine olay yerine gelen Hızır Acil görevlileri yaralıya müdahale ederek hastaneye sevk etti. Başta Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya olmak üzere bu olayı saniye saniye MOBESE kameralarıyla takip eden ve suçluların filmlerde olduğu gibi yakalanarak adalete teslim edilmesini sağlayan emniyet görevlilerine turistin huzur içerisinde gezeceği bir Ankara sunmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları