Tüketicinin Erkan Abisi

Erkan ÇELEBİ
Haberin Devamı

Vermedikleri ürünlerin parasını ödeyecekler

Fatma Turhal, Yılmaz Küçükkeleş, Mustafa Eser ve Uğur Arayan'ın Yeni Günaydın ve Akşam Gazetesi'nden alamadıkları televizyon ve buzdolapları için açtıkları davalar, sonuçlandı. Bu davaların sonucunda, her iki gazete ürünü vermeye, ürünü veremiyorsa bedelini okuyucularına ödemeye mahkum edildi. Yargıtay'da Arayan'a verilmeyen buzdolabının bedelinin ödenmesine karar verdi. Böylece, Yargıtay'ın bu kararı artık emsal gösterilebilecek.

Yeni Günaydın Gazetesi'nden buzdolaplarını, Akşam Gazetesi'nden de televizyonlarını teslim alamayan okuyucuları, ürünlerinin bedelini faiziyle birlikte geri alma hakkına kavuştu.

Fatma Turhal, Yılmaz Küçükkeleş ve Uğur Arayan'ın Yeni Günaydın, Mustafa Eser'in de Akşam Gazetesi aleyhine Asliye Ticaret Mahkemeleri'nde açtıkları davalar, sonuçlandı. Bu davaların sonucunda, vaadettiği buzdolabını teslim etmeyen Yeni Günaydın Gazetesi ile televizyonları vermeyen Akşam Gazetesi'nin bu ürünlerin bedelini okuyucularına ödemesine karar verildi. Yargıtay 13'ncü Hukuk Dairesi'de, Uğur Arayan'a teslim edilmeyen Vestpoint marka buzdolabının 91 milyon 280 bin lira olan bedelinin davacıya ödenmesine karar verdi. Böylece, Yargıtay 13'ncü Hukuk Dairesi'nin aldığı bu karar artık emsal gösterilebilecek. Okuyucuları, Akşam ve Yeni Günaydın Gazeteleri'nden bugüne kadar alamadıkları televizyon ve buzdolaplarının bedellerini gazetelerinden talep edebilecekler.

MAHKEME KARARLARI

Arkadaşımız Zeliha Aslan yaptığı araştırmaya göre, okuyucularına vaaddettiği promosyonları teslim etmeyen Akşam Gazetesi ile Yeni Günaydın Gazetesi hakkında açılan davalarla ilgili olarak mahkemeler şu kararları verdi:

MUSTAFA ESER'in İstanbul Asliye Üçüncü Ticaret Mahkemesi'nde Akşam Gazetesi aleyhine açtığı davanın sonucunda Mahkeme, 51 ekran Akai marka televizyonun davacıya teslim edilmesine, şayet ürün yoksa KDV hariç 45 milyon lira olan mal bedelinin ödenmesine.

FATMA TURHAL'ın İstanbul Asliye Üçüncü Ticaret Mahkemesi'nde Yeni Günaydın Gazetesi aleyhine açtığı davanın sonucunda Mahkeme, iki kapılı buzdolabını davacıya teslim edilmesine, malın mevcut olmaması halinde değerinin davacıya verilmesine.

YILMAZ KÜÇÜKKELEŞ'in Antalya Asliye Üçüncü Hukuk Mahkemesi'nde Yeni Günaydın Gazetesi aleyhine açtığı davanın sonucuna göre, Vespoint marka buçzdolabının davalıdan alınıp, davacıya verilmesine, bu mümkün olmadığı taktirde 91 milyon 280 bin liranın dava tarihinden itibaren yüzde 30 faiziyle birlikte davalıdan alınıp, davacıya verilmesine.

UĞUR ARAYAN'ın Antalya Üçüncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Yeni Günaydın Gazetesi aleyhine açtığı davanın sonucunda Mahkeme, Yeni Günaydın Gazetesi'ni davacıya 15 milyon 190 bin lira ödemesine karar verdi. Bu karara Uğur Arayan ve Yeni Günaydın Gazetesi, Yargıtay'a başvurarak ayrı ayrı itiraz etti. İtiraz üzerine Yargıtay 13'ncü Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği kararı bozarak bu kez, davacıya teslim edilmeyen ve ürün bedeli olarak Antalya İl Hakem Heyeti'nin belirlediği 91 milyon 280 bin liranın Yeni Günaydın Gazetesi'ne ödetilmesine karar verdi.



Yazarın Tüm Yazıları