Toplumun isteği

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Dokunulmazlık zırhını güçlendirmek isteyenlere karşı milletin tepkisi gittikçe büyüyor.Kendi hayatı için şeffaflığı seçen her vatandaş, onu yönetenlerin bu kavramdan kaçmasına müsade etmiyor, onun peşine düştü.

Kurumlar, kendilerini tartışmaya açtıkları, şeffaflaştıkları oranda saygınlık kazanırlar. Hele bu Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi bir kurumsa, üyeleri bu konuda çok daha titiz, çok daha hassas davranmalıdır.

Dokunulmazlık, bütün suçların gizleneceği siyah bir cübbe değildir. Milletvekili de bir vatandaş gibi kanun önünde eşittir.

Dokunulmazlık, Meclis çatısı altında söylediklerini kapsayan bir özgürlüktür. Kanun koyucu, bu işlev açısından dokunulmazlık kavramını milletvekillerine bağışlamıştır. Yoksa bu, suç işleme özgürlüğü demek değildir.

Artık Türkiye'de sivil toplum örgütleri, ülkenin bütün meselelerine sahip çıkıyorlar, vatandaşlık görevini yerine getirmeye çalışıyorlar.

Yakalara takılan Beyaz Kurdele, milletimizin temiz topluma, temiz insana, temiz yöneticiye, temiz milletvekiline duyduğu özlemin simgesidir.

Şeffaflıktan korkanlar, suçluların telaşı içinde basını suçluyorlar.

Hürriyet, her zaman olduğu gibi, yayınını kamuoyunun isteği doğrultusunda yapmıştır. Halkın istediği, görmek istediği milletvekili kimliğini savunmuştur.

2000'e giden bir toplumda herkes şeffaf olmak zorundadır.

TAHSİN ABİ'Yİ ANDIK

Tahsin Abi'nin (Tahsin Öztin) mezarı başında toplandık, onu andık. Yıllarını Hürriyet'e vermiş, onun kuruluşunda önemli rol almış bir gazeteci abimizi saygıyla anarken onunla ilgili anılarımızı bir kez daha tazeledik.

Ondaki genç heyecan her zaman bizim için örnek olmuştur.

Gazeteciliğin bitmeyen bir maraton olduğunu ondan öğrendik.

ERGİN İNANÇ DA ARAMIZDAN AYRILDI

Hürriyet'in değişik kademelerinde, mevkiilerinde çalışmış arkadaşımız Ergin İnanç'ı da ebedi yolculuğuna uğurladık.

Sevenlerinin toplandığı cami avlusunda, şimdi gazetemizde çalışan ya da yıllarca Hürriyet'e emek vermiş bütün arkadaşları oradaydı. Çünkü Hürriyet Kültürü budur. Burada çaılışanlar, ayrıldıktan sonra bile aramızda yaşar ve unutulmazlar.

Mutlu haftalar dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları