Tenis bir yaşam tarzı

TENİSİ az çok oynayan herkesle, ANDRE AGASSI’nin bu spora olan bakış açısını özetleyen yorumunu paylaşmak istiyorum.

Bu cümleleri okurken tenisin hakikaten yaşam boyu bir etkinlik olduğuna bir kez daha inandım. 34 yaşındaki AGASSI'ye sormuşlar; "Günümüzün profesyonel tenis arenasında nasıl oluyor da emekli sayılacak yaşınıza rağmen dünya klasmanının zirvesinde kalabiliyorsunuz.? Bu başarının reçetesi var mı?"

Fitness yapıyorum

AGASSI'
nin cevabı şöyle: "Bakın turnuvaların fazla yoğun olmadığı dönemde 6 kilo verdim. Şu an 75 kiloyum.(Boy: 1.80 metre) Antrenmanlarımın büyük bir bölümünü fitness çalışmaları yaparak değerlendirdim. Artık eskisi gibi saatlerce kortta durup bin-2 bin defa toplara vurmuyorum. Bugünden sonra teknik açıdan fazla bir şey öğrenemem. Ancak fit olduğum taktirde toplara daha çabuk ve rahat ulaşabildiğimi gördüm. Fitness çalışmalarımdan dolayı vücudumun kaldıracağı performansı daha iyi ayarlayabiliyorum. Enerjimi iyi dengeliyorum. Beş setlik maç oynasam bile, yorulmuyorum. Böylece daha iyi tenis oynayabiliyorum."

"Peki bu tempoda daha ne kadar süre tenise devam etmeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna ise AGASSI'nin cevabı şöyle oldu:

"Avustralya Open’da bana şu soruyu sormuşlardı; '3 yaşındaki oğlunuz JADEN GIIL, PETE SAMPRAS'ın 2 yaşındaki oğlu CHRİSTAIN’a karşı ne zaman tenis maçı yapacak?' Ben de, 'Belki söyleyeceklerim sizleri şok edecek, ancak oğlum JADEN'den önce ben CHRISTAIN SAMPRAS'a karşı maç yapma düşüncesindeyim.' diye cevap verdim."

SENİ UNUTMAYACAĞIZ

Çok genç yaşta, spor alanında kalbinin durması ile kaybettiğimiz, Türkiye 18 yaş tenis şampiyonu ARKAN VURAN’ımızı bu hafta ölüm yıldönümünde içimiz hüzün dolu, buruk bir acıyla andık. ARKAN herhangi bir sporcu, hatta herhangi bir şampiyon değildi. Öyküsü yazılacak, bütün gençlere örnek olacak çok ayrıcalıklı bir insandı. Bu 'Mercimek' ismi takılacak kadar küçük bir çocuğun zor koşullardaki inanılmaz başarısının inanılmaz bir acı sonla biten öyküsüdür. Nur içinde yatsın...
Yazarın Tüm Yazıları