TEDAVÄ° OLMAZSAM AYAKLARIM KESÄ°LECEK

Ben 37 yaşındayım. Ankara’da oturuyorum. 2 çocuğum var. Evim kira, ödeyemiyorum, burgel hastasıyım yani ayaklarımda damar tıkanıklığından yaralar var.

Haberin Devamı

YETİŞ AYŞE 

Bir buçuk yıldır yaralarım iyileşemedi, çok zor durumdayım. Hastane masrafını karşılamıyorum, özel bir hastanede oksijen tedavisi görüyorum.
Çocuklarım okul masrafı, kira, benim hastane masraflarım derken çok zor durumdayım. Ne olur bana da yardımcı olun bir an önce iyileşip çalışmak istiyorum. Teşekkür ederim. İlgilenirseniz sevinirim. Tedavi olmazsam ayaklarım kesilecek.
Nurettin

Cevap: Nurettin Bey, geçmiÅŸ olsun. Acil ÅŸifa diliyorum. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceÄŸim.Â

….

SARA HASTASIYIM

Merhabalar Ayşe Hanım;

Sizin sıkı bir takipçinizim. Aslında hem Yetiş Ayşe'nin hem de tüm yazılarınızın müdavimiyim.
Ayrıca Twitter’dan da takip ediyorum. Geçen senelerde kızım için yardım talebinde bulunmuştum ve hatta kendim için de aynı taleplerde bulunmuştum.
Duyarlı bir iki okurunuz sayesinde kızıma giyecek göndermişlerdi. Onlara her fırsatta teşekkür ediyorum ama her geçen sene ihtiyaçlarımız artıyor. Karşılanması zorlaşıyor.
Kızım şimdi 11 yaşında ve çok başarılı ve akıllı bir öğrenci yaşamında o kadar çok eksiği var ki ama tüm bunlara rağmen hayata karşı çok pozitif ve azimli.
Eşimden ayrıyım ve babası benden ayrıldıktan sonra babalık görevinden de ayrıldı her nedense. Kızımı hemen hemen hiç görmüyor, maddi manevi hiçbir görevini de yerine getirmiyor.
Biz de ondan hiçbir şey istemiyoruz zaten.

Haberin Devamı

Ama ben tek başıma gerçekten yetişemiyorum. Üstelik üzerim de birçok haciz ve icra bulunmakta. Çalıştığım yerde beni bulmasınlar diye sigortasız çalışıyorum. Sağlık problemim var maalesef. Sara hastasıyım. Ama yine de çalışıp çabalayıp çocuğuma bakıyorum. Hiçbir şeyini eksik etmek istemiyorum ancak elimden de daha fazlası gelmiyor.

Şimdi yaz geliyor her geçen sene büyüdüğü için bir önceki sene kıyafetleri nerdeyse olmuyor. Ayrıca okul veda gecemiz, sene sonu gösterilerimiz var, şık elbiseler ayakkabılar gerekiyor.
Bizim için en önemlisi de günlük kıyafet sorunu. Pazardan oradan buradan bir şekilde halletmeye çalışıyorum. Ayrıca biz de kızımın küçülenlerini çok güzel şeyler olmasa da yıkayıp ütüleyip çok daha ihtiyaç sahibi kişilere veriyoruz. Keşke imkânım olsa da ben başkalarına yardım edebilsem. Ama şu anda yardım isteyen benim. Umarım birileri sesimi duyar.

Haberin Devamı

Sevgilerimle.
 
Rumuz : Suna

Cevap: Suna’m, geçmiÅŸ olsun, Allah kolaylık versin. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceÄŸim. Kızını da seni de öperim.Â
….

EŞİM İNTİHAR ETTİ

Merhaba Ayşe Hanım,

Marmaris’te yaşıyorum. 25 Aralık 2009 tarihinde eşim hem sevgilisini vurdu hem de kendisini vurarak intihar etti. .......................Marmaris cinayeti yazdığınızda google’da haber ile ilgili yazılar çıkıyor.
Marmaris’te kızım ile yaşıyorum. Daha doğrusu ayakta durmaya çalışıyorum. Eşim intihar ettikten sonra ancak 2 yıl kadar evimde oturabildim. Sonrasında eşimin ailesi tarafından evimden çıkartıldım. Babamın ve kardeşlerimin evime gelmesine izin vermediler ve evden kovdular.

Haberin Devamı

Evden kızım ile kendi giysi ve ayakkabılarımız dışında hiç bir eşya alamadık. Bütün eşyalarımız evde kaldı ve hiç birisini vermediler. Düğünde takılan ve kızımın bebeklik altınları dâhil bütün altınlarım kayınvalidemde, onları da vermediler.

Eşimden araba ve motor kalmıştı... Bu araba ve motor çok eski, durduğu yerde masraf açıyor, satalım yeni bir araba alalım, üstünüze vereyim arabayı dediler. Notere gittik satışını verdim, etrafa karşı göstermelik bir araba aldılar ama kayınpederim arabayı kendi üstüne aldı. Anlayacağınız o da elimizden gitti.

Bir işim var çalışıyorum... Ancak 10 yıllık kötü bir evliliğin içinden çıktım, sosyopat bir travma yaşadım... Eşi intihar eden bir kadın modeli. Sancılı bir dönemden geçiyorum. Kızım ve kendi adıma ayakta durmaya çalışıyorum. Elimde avucumda hiçbir şey kalmadı. Her eşyayı sıfırdan almaya çalışıyorum. İnsanın her şeye ihtiyacı oluyor.

Haberin Devamı

Kızım mutlu olsun diye eski hayat standardımızı devam ettirmeye çalışıyorum, epey zorlanıyorum. Çalıştığım için kızımın okul sonrasında etüde gidiyor, kira vb giderler. Nasıl altından kalkacağım bilmiyorum.

Bazen bunalıma girdiğim dönemler oluyor, sonra kızımı hayatta yalnız bırakmamak için tekrar gücümü toplamaya çalışıyorum.

Zor durumdayım, maddi anlamda çok sıkıntı çekiyorum. Bir taraftan da ayakta durmaya çalışıyorum.

Kızım adına yardımlarınızı bekliyorum. Türkiye’de kadın olmak ve de tek başına ayakta durabilmek çok zor gerçekten.

Sizin ve sizin gibi duyarlı insanların yardımlarını bekliyorum. Yoğunsunuz biliyorum... Ben de bir ümit size yazmak istedim. İş yerinden bir arkadaşım size yazabileceğimi ve herkese yardım ettiğinizi söyledi.

Haberin Devamı

Umarım kızımla beni yüzlerce mailler arasından fark edebilirsiniz.

Cevap vermenizi ümit ediyorum.

Saygılarımla.
S.
 
Cevap: Sevgili S., okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceÄŸim. Öperim kızını ve seni.Â
….

KIYAFET YARDIMI

Merhabalar Ayşe Hanım. Köşenizi sürekli takip eden bir okurunuzum. Bugünkü köşenizde
Burcu hanımın kıyafet yardımı hakkındaki yazısını okudum. Çalışan biri olduğum halde kıyafet almaya bütçe ayıramıyorum. İhtiyacım olduğunu bildirmek isterim. Bedenim 40. Yardımcı olursa kendisine şimdiden teşekkürler.
Özlem

Cevap: Özlemcim, okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceÄŸim. Â
….

Â
MEZUNÄ°YET

Merhaba Ayşe Abla. Ben …’de matematik okuyorum. Son sınıf öğrencisiyim, mezuniyetime iki ay var ve kıyafetim yok.
Çok istiyorum baloda olmayı ama kıyafet almak için ayıracak bütçem yok.
Bedenim 38 (kilom 60) boyum 1.63 yardım ederseniz çok sevinirim. Güzel haberlerinizi bekliyorum.
TuÄŸba

Cevap: TuÄŸbacım, okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceÄŸim.Â
….

BURS

Ayşe Abla merhaba. Öncelikle şunu söylemeliyim ben 11 çocuklu bir ailenin son kız çocuğuyum. … Üniversitesi’nde okuyorum 2.sınıf sosyoloji öğrencisiyim.
Babam vefat ettiği için okurken birçok sıkıntıyla karşılaştım. Evde üniversite okuyan iki kardeşiz. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Özlem 
Cevap: Özlemcim, okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceÄŸim.Â
….

ODA KAPISI VE MUTFAK DOLABI

Merhaba Ayşe Hanım, ben Gülay size Antalya’dan yazıyorum. Antalya’nın … Köyü’ne şartlarımıza uygun ev yaptık ancak tamamen bitiremedik.
Maddi imkânsızlıklar yüzünden yarım kaldı. Duvarlar sıvasız, oda kapılarımız ve mutfak dolaplarımız yok. Bu şekilde o evin içinde yaşamak zorunda kaldık. Herkese yardım ettiğinizi takip ediyordum.
Belki beni de duyup bir yardım eli uzatırsınız. Oda kapılarına ve mutfak dolaplarına acil ihtiyacım var. Yardım ederseniz çok mutlu olurum. Bana kızımın mail adresinden ulaşabilirsiniz. Teşekkürler.
Gülay

Cevap: Gülaycım, okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceÄŸim.Â
….

DESTEK VE YARDIM

Merhaba,
İsmim Handan, Muhasebe sorumlusu olarak kariyerimde profesyonel elemanım fakat yaştan dolayı iş bulamıyorum.
Bir kızım Denizli/Buldan MYO dış ticaret ikinci sınıfta okuyor ve benim çok borcum var.
Kızımı okutamayacak duruma geldim. İşsizlik maaşı için başvurdum fakat 5 yıl içinde yeterli gün olmadığı için onu da alamadım.
Evim kira annemle oturuyorum. Babamdan kalan küçük bir maaşla geçinmeye hapsedildim.
Sizden ricam bana bir iş kapısı açmanız ya da kızıma bir burs. Yardım lütfen, ben çalışmaya alışmış bir insan olarak bu yazıyı yazmam çok ağrıma gidiyor, fakat çarem kalmadı.
Çalmadığım kapı kalmadı, iş bulamıyorum.
Ben bir anneyim ve kadınım üretici olmak istiyorum. Yardım etmek isterseniz eğer … ‘den bana ulaşabilirsiniz.
Sesimi duymanızı çok isterim para değil, iş istiyorum, kimseye ağırlık vermek değil amacım. Çok teşekkürler.
Kolay gelsin.
Handan

Cevap: Handancım,  okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceğim.  Kızına da başarılar diliyorum.

….

YENÄ° DOÄžMUÅž BEBEÄžE YARDIM

Selam Ayşe’m,
Yeni doğmuş bebeğe yardım yazınız üzerine iletişime geçtik kıyafet yollayacaktım iletilen numarayı aradım bayan müsait değilim dedi mesaj atın adresi dedim tamam dedi sonra gene mesaj attım hatırlatmak için ama adresi dönmedi bunun üzerine size mail atmak istedim sonuçta Ayşe Aral’ın okuyucusuyum kıyafet yollarım dedim, yollarım. Bu sebepten dolayı 1yaşından küçük kıyafet ihtiyacı olan birine göndermek istiyorum oğlumun küçülmüşlerini adres verilmesi yeterli kargosunu karşılarım. Öpüyorum.

Büşra

Cevap: Büşra’m gelecek talepleri sana yönlendireceğim. Sevgiler. 
….

DENÄ°Z'E YARDIM

Ayşe Hanım Merhaba,
4 yaşındaki kanser hastası Deniz'e elimden geldiğince yardım etmek isterim.
Kontak bilgilerine ulaşmamı sağlarsanız çok sevinirim.

İsmimin kullanılmamasını rica ediyorum.
Teşekkür ve sevgilerimle. 

Cevap: Benim isimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini en kısa zamanda ileteceğim. Öpüyorum sarılarak.
….

4 YAÅžINDAKÄ° DENÄ°Z

Merhaba Ayşe Hanım,

Bende kendi imkânlarım dâhilinde Deniz ve ailesine yardım etmek istiyorum. Bilgilerini bildirirseniz sevinirim.

Sevgiler, selamlar.

Hülya

Cevap: Hülya’m harikasın. İletişim bilgilerini en kısa zamanda ileteceğim sana. Öpüyorum sarılarak. 
….

ÖDEYECEK GÜCÜMÜZ YOK

Selam Ayşe Hanım,
Ben 39 yaşında bir bayanım şu anki eşim 2 evliliğim, evliliğimden ve eşimden çok memnunum ve çok mutluyuz yalnızca bizim belimizi büken aşırı borç bilinçsizce ve düşünülmeden yapılan borç bizim yaptığımız borçları ödeyecek gücümüz yok.

Cevap: Değerli okur dostum, okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceğim.  Kolaylıklar dilerim. 
….

BURS

Ablacım merhabalar,
Adınızı bir arkadaşımdan duydum ve size yazmaya karar verdim. Ben Şanlıurfalıyım 7 kardeşiz ve Ankara’da … Üniversitesi’nde okuyorum.
Ablacım her öğrenci gibi benim de tek sıkıntım bana burs çıkmaması. Sizden ricam aylık 200-250 civarında burs verebilecek bir hayırsever çıkarsa çok sevinirim.
Derslerimde oldukça başarılıyım, ailemden de maddi zorluklar nedeniyle para istemeye utanıyorum. lütfen sevgili okurlarından bana da yardım elini uzatmalarını rica ediyorum.

İsmimi ve numaramı yayınlamazsanız çok sevinirim

Büşra olarak yazabilirsiniz. İyi ki varsın ablacım

Cevap: Büşra’m, okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceğim.  Başarılar dilerim.
….

TELEFON

Sevgili AyÅŸe Abla,

İnsanlara yardımcı oluyormuşsunuz her konuda bu konuda ben de sizinle görüşebilir miyim?
Kısaca kendimden bahsedeyim. 2 çocuk annesiyim, işlerimin yolunda gitmemesi nedeniyle şu an zor durumdayım. Bana yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için bu maili gönderiyorum. Beni ararsanız. Şimdiden ilginize teşekkürler.
Emine

Cevap: Sevgili Emine, her gün yüzlerce eposta alıyorum. Takdir edersin ki hepsini telefonla aramaya ne zamanım ne de imkânım olamıyor. Bu nedenle öncelikle derdini eposta ile anlatırsan yardımcı olabilirim. Sevgiler.
….

TELEFON

Ayşe Aral Hanım,
Bu mesajı annemin isteği üzerine gönderiyorum. Size ulaşmayı çok istiyor. Bu numaradan ulaşırsanız çok sevinirim.
Sefer

Cevap: Sevgili Sefer, yukarıda da başka bir okur dostuma yazdığım gibi her gün yüzlerce eposta alıyorum. Takdir edersin ki hepsini telefonla aramaya ne zamanım ne de imkânım olamıyor. Bu nedenle öncelikle derdinizi eposta ile anlatırsanız yardımcı olabilirim. Sevgiler.
….

BEBEÄžE YARDIM
 
AyÅŸecim merhaba,
Ben Avustralya’dan Nurcan umarım hatırlarsın.
Facebook’ta bir grubum var kız anneleri diye. Bir süredir bu grupla ilgileniyorum.
Sayfamı beğenen bir arkadaş iki gün önce bana bir mesaj attı. Çok zor durumda olduğunu ve kızına giysi alamadığından bahsetti çok çok üzüldüm. Bebeğinin fotolarını da gönderdi, bir görsen o kadar şirin ki.   Aklıma Yetiş Ayşe geldi.
Rica etsem 2 yaşında kız bebek kıyafeti ve ayakkabıya ihtiyacı varmış. Çok çok öpüyorum.

Sevgiler.
Nurcan

Cevap: Nurcan’ım, okur dostlarımdan yardım etmek isteyenleri yönlendireceğim.  Sevgiler.
….

İLKİM YAĞMUR’UN HAYALİ

Ayşe Hanım ben İlkim Yağmur’un annesi,
Yağmur’umun en çok istediği şey genç odası, bebeklikten kalma bir komedini ve küçük bir dolabı var gelene gidene gösteriyor.
O kadar meraklı, eşim özel bir şirkette muhasebeci ve az bir maaşla çalışıyor. İki kızımız var ve kiracıyız, ev aldık geçen yıl daha doğrusu aldığımızı düşünüyorduk ama ne yazık ki eşimin yakın arkadaşı bizi dolandırdı parayı yedi ve battı kaçtı neyse bu başka bir şey, ben ev değil ama kızıma genç odası isteyebilir miyim?
Hep hayal ediyor özellikle cibinlik delisi.
az önce bile bakınıyorduk odalara, ….’dan beğendi …..genç odası ama bu maaşla çok zor...
Diyorum Ki YetiÅŸ AyÅŸe Abla.
 
Cihan

Cevap: Sevgili Cihan, okur dostlarımdan kızına genç odası almak isteyen olursa yönlendireceğim. Her ikinizi de öperim.
 
….

MEZUN OLAMIYORUZ

Merhaba Ayşe Hanım,
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne dersimin eklenmesi için dilekçe yazmama rağmen ne yazık ki fakülte tarafından bana olumlu bir dönüş yapılmadı.
Bu olaydan dolayı birçok kişi mağdur. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Lütfen bize yardımcı olun.
Anadolu Üniversitesi AÖF 4.Sınıf Öğrencilerinin Mezun Olmalarını Engelledi!

Kredili sistem otomatik olarak 6 ders eklemiş. Çoğu öğrenci de sadece 6 dersten sorumlu olduklarını düşünüp bankanın ön gördüğü miktarı yatırarak kayıtlarını yeniletti.
Fakat bulunduğu yıl içerisinde mezun olmak isteyen öğrencilerin sistemde bir ders daha eklemesi gerekiyormuş. Bunu sonradan öğrenen öğrenciler, eklemedikleri o tek ders yüzünden mezun olamıyor.
Derslerimiz başarılı olduğu halde mezun olamıyoruz, o ekleyemediğimiz tek ders için 1 yıl beklemek istemiyoruz.
Biz öğrenciyiz bizim için zaman çok önemli.  Mağduruz sesimizi duyun.
 Nuri
Cevap: Sevgili Nuri, sesinizi duyurmuş olduk. İnşallah enkısa zamanda mezun olursunuz. Başarılar dilerim.
….

 

 

Yazarın Tüm Yazıları