TBD’den çirkin tehdit

TBD Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Menteş’in, AKP’nin İnternet’i sansürlemeye yönelik çağdışı yasasına, bu yasa tarafından kurulan İnternet Kurulu’nun başkanlığını üstlenerek destek vermesini eleştirmiştim.

TBD Yönetim Kurulu, kendilerine verdiğimiz söz hakkını kullanmak, sorduğumuz soruları cevaplamak yerine, sansürden yana olduklarının kanıtı olmadık eylemlere başvurmaya başladı.

Bir Sivil Toplum Kuruluşu için medyanın yönelttiği soruları yanıtlamak en temel görevlerinden biridir. En temel işlevi kamuoyu yaratmak olan STK’ların medyanın sorularını yanıtsız bırakmak gibi varoluş nedeniyle çelişen bir tutum içine girmesi olsa olsa saklamak istedikleri, tartışmaya açmaktan korktukları bazı şeylerinin olduğunun göstergesi olabilir.

TBD Yönetim Kurulu, sorduğumuz soruları yanıtsız bırakarak kamuoyunun bilgilendirilmesini engellemeye çalışmakla da kalmadı.

TBD’nin İnternet ortamındaki fikir tartışması ortamı olan, Mustafa Akgül’ün şahsi çabalarıyla kurulan, geçmiş yönetimler dönemindeki özgürlükçü yapısıyla tanınan 14 yıllık TBD forumunda kendilerine yöneltilen eleştirileri de sansürlemeye kalktı. Eleştiri getiren üyeleri tehditle susturmak istedi, eleştirilerini sansürledi, forumdan yaka paça attı.

Ancak en inanılmazı TBD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Ali Köksal’ın TBD Forum’a gönderdiği tehdit dolu mesajdı.

Şöyle tehdit ediyordu eleştri sahiplerini TBD Yönetim Kurulu: "Eğer siz bu iddialarınızı geri çekmez ve TBD Yönetimi’nden özür dilemezseniz, eleştiri sınırlarını aşan hakaret içeren e.postalarınızdan dolayı şahsım ve TBD YK tarafından karar alınması durumunda, derneğimiz adına size karşı her türlü hukuki yola başvuracağımı üzülerek bildiririm".

Yetmiyor, saldırılarını bu kez şahsıma yöneltiyorlar, gerçek dışı bilgilerle TBD Başkanı ve Yönetimi’ni karalamaya çalıştığım komik iddiasıyla hakkımda yasal yollara başvuracaklarını söyleyerek, bu korkutmayla basını susturabileceklerini umuyorlardı.

Buyrun Sayın TBD’nin avukatı, mahkemeler orada. Eğer ortada dediğiniz gibi gerçek dışı bilgilerle yapılan bir karalama varsa açarsınız davayı tekzip edersiniz.

Neyi yalanlayacaksınız merak ediyorum ama...

TBD Başkanı Turhan Menteş’in hükümetin bir bakanına bağlı İnternet Kurulu’nda başkan olması garipliğini mi?

TBD Başkanı Turhan Menteş’in başkanlık koltuğuna oturduğu bu kurulun, İnternet’in sansürlenmesini sağlayan kanunla kurulmuş olmasını mı?

İnternet’i sansürlemeye yönelik kanunca kurulan kurula üye olmanın, o yasayı kabul etmek anlamına gelmesini mi?

AKP hükümeti ile bu denli yakın çalışmanın sonucu olarak yeni

deneyimler kazanmış sanırım TBD yönetim kurulu.

Muhalif sesleri mahkeme tehditiyle yıldırma hevesi bana nedense Ergenekon'la ilgili basında yer alan eleştirileri hatırlattı.

Eleştirilere karşı bu denli tahammülsüzlük de Recep Tayyip Erdoğan'ın "ananı da al git" sözlerini anımsatmıyor mu sizce?

İstediğiniz üyeyi atıp, beğenmediğiniz mesajları gönlünüzce sansürleyebileceğiniz TBD-Forum ortamı değil burası. TBD Yönetim Kurulu’nun sansürcü yasayı destekleyen, üyelerinin eleştirilerini sansürleyen zihniyeti burada sökmez.

Bir Sivil Toplum Kuruluşu olan TBD’nin iktidarla olan ilişkilerinin boyutunu herkesin bilmeye hakkı var.
Yazarın Tüm Yazıları