Tayland Prensesi geliyor

Tayland Prensesi Mom Luang Rajadarasri Jayankura, işadamı Eran Tapan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü aktör Yul Bryner’ın “The King And I” filminde hayatını oynadığı Tayland Kralı Majesty King Rama IV’ün torunu Prenses Mom Luang Rajadarasri Jayankura, bugün Türkiye’ye geliyor.
Kendisini çocukların eğitim ve sağlığına adayan Prenses’i Türkiye’ye Kosova’da tanıştığı işadamı Eran Tapan davet etti.
Savaştan çıkan Kosova’da barışın sağlanması ve kalkınması için büyük çaba gösteren, yaraları sarmak için de sık sık ülkeyi ziyaret eden Prenses, Türkiye’ye yeni projeleri için gelecek.
Mom Luang Rajadarasri Jayankura’nın Uzakdoğu ülkelerinde çok sevildiğini ve milyar dolarlık yatırımlara öncülük yaptığını belirten Eran Tapan, Prenses’in Türkiye’deki ekonomik büyümeye dikkat çekmek ve yatırımları artırmak için bazı görüşmeler yapacağını söyledi.
Dünya ekonomisinin gelecek 10 yıl içinde Avrupa ve ABD’den Asya ve Uzakdoğu’ya kayacağına inanan Prenses, Türkiye’nin de bu trendi takip etmesi gerektiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Kültür durakları

İş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimleri, bu hafta ardı ardına açılan sergiler arasında mekik dokudu.

Benim İstanbul’um

World Travel Channel’daki “Şimdi Fotoğraf Zamanı” programından yola çıkılarak bir sergi hazırlandı. “Benim İstanbul’um” adlı fotoğraf sergisi, Palladium AVM’de açıldı. Açılışına Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu’nun eşi Aylin Tahincioğlu ile ev sahipliği yaptığı sergi,
3 Mart’a kadar açık kalacak. Fotoğrafların satışından elde edilecek gelir UNICEF’in Okul Öncesi Eğitime Katkı projesine bağışlanacak.

Bir Bedri Rahmi... Ve Amerika

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Bir Bedri Rahmi... Ve Amerika” isimli sergisi, önceki akşam Akmerkez’deki Sanat Akmerkez’de Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun torunu Rahmi Eyüboğlu, açılışa ailesiyle birlikte katıldı. Sergi, 24 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

16 sanatçılı sergi

İnci Aksoy’un sahibi olduğu Ekavart Sanat Galerisi, 16 genç sanatçının eserlerinin yer aldığı “Seni sanattan daha çok seviyorum” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Serginin açılışı, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Gelin kına yaktı damat şarkı söyledi

Erkek giyim markası Sarar’ın veliahtlarından Gözde Sarar, geçen yaz milli binici Sencer Can’la flört etmeye başlamıştı. Geçtiğimiz hafta Cenk Eren’in sahibi olduğu My Pavyon’da bekarlığa veda partisi düzenleyen Gözde Sarar, önceki gün de aynı yerde kına gecesi yaptı. 23 Şubat’ta evlenecek olan Sarar’ın kına gecesine aralarında Orhan Gencebay, Sevim Emre, Gül Dürüst ve Oya Aydoğan’ın da olduğu iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri katıldı. Dansöz ve zennelerin şovları, damadın şarkılarıyla renklenen gecede eğlence geç saatlere kadar devam etti.

Ölüm Efsanesi

Halep doğumlu Suriyeli fotoğraf sanatçısı Khaled Akil’in “Legend of Death” (Ölüm Efsanesi) isimli sergisi, Nişantaşı Chalabi Art Gallery’de açıldı. Beden, dini otorite, savaş ve acı gibi kavramların resmedildiği eserlerin yer aldığı serginin açılışına Elizabet Şalabi ile Etel Baler ev sahipliği yaptı. Açılışa Eda Taşpınar, Ayşe Kucuroğlu, Alara Koçibey, Siren Ertan Çarmıklı gibi ünlü isimler de katıldı.

Yazarın Tüm Yazıları