Tatlıya bağlanmalı

YENİ bir oyun sistemine geçmeye çalışıyor Fenerbahçe.. Yeni bir süreç bu..

Haberin Devamı

Taraftarın sabır, oyuncuların saygı göstermesi gereken bir süreç.. Ama en önemlisi kimsenin kimseye kırgın kalmaması gereken bir süreç.. Bir an önce Aykut Kocaman ile Alex arasındaki problemlerin aşılması gerek.. Ne Kocaman hak etti bu eleştirileri ne de Alex.. Biri en zor zamanında, başkansız günlerinde camiayı ayakta tuttu.. Diğeri Fenerbahçe tarihine damgasını vurmuş bir isim.. Alex özür dilemeli, Kocaman da oyuncusundan yararlanmaya devam etmeli..

Maçın ilk yarısında Fenerbahçe istediği  oyun düzenine ulaştı zaman zaman.. Bir gol geldi.. En az iki net fırsat yakalandı.. Özellikle Krasiç topla buluştuğu zaman Gaziantep savunmasını zorladı sarı-lacivertli ekip.. Sırp oyuncu yorulduktan sonra Fenerbahçe’nin hücum etkinliği de azaldı..
Unutulmaz ikinci yarı

Haberin Devamı

Spartak maçının yorgunluğunun hissedildiği ikinci yarıda ilginç olaylar vardı.. Sahaya dalan kız çocuğu.. Başkanın anonsu.. Maçın en iyilerinden Selçuk’un sahada o anonsu alkışlayarak karşılaması.. Başkanın anonsuna neden olan tarihi tezahürat.. 10 gün önce, “kaleciliğinden şüphe edilen” Mert’in en az 5 net gol çıkarışı.. Üç kontrayı ezen Sow’un harika golü.. Sezon başından beri şüphe ile bakılan Hasan Ali’nin “Digital Portakal”ın bu maçı da golsüz geçmemesini sağlaması..

Fenerbahçe için üç puan elbette önemli.. Ama psikolojisi bu kadar zor bir maçı kazanmak daha önemliydi.. Özellikle İbriçiç yönetiminde 30 dakika çok iyi oynayan Gaziantepspor’u yenmek de önemli.. Ama en değerli unsur sert bir futbol devrimine sahne olan Fenerbahçe’de gerçeklerin görülmeye başlaması.. Recep Niyaz’ın üzerinde Aykut Kocaman’ın emeği kadar Alex’in de emeği olduğunu bilen bilir.. O yüzden bu sert futbol devrimi için en akıllı adım “barış”tır.. Yeri Kadıköy, günü Çarşamba’dır..

Yazarın Tüm Yazıları