TansaÅŸ Arena büyüyor, yeni markalar kapıda

Bana göre İzmir’in gururu. Tansaş Arena. Türkiye’nin belki de en büyük, kültür, sanat ve etkinlik merkezi. Pırıl pırıl üç genç iş adamının, eseri burası.

Haberin Devamı

Fatih, Atilla Alkan ve Levent PiriÅŸtina. Bugüne deÄŸin, 250 bin kiÅŸiyi eÄŸlendirmiÅŸler. Türkiye’nin en büyük starları konserler vermiÅŸ. Vermeye de devam edecek. Ege Bölgesi’nin en büyük eÄŸlence mekanı. BaÅŸka örneÄŸi ya da eÅŸi yok. Dev organizasyonlara imza atan, Ä°zmir elitlerinin pek çoÄŸunun, niÅŸan, düğün, tanıtım, çeÅŸitli etkinliklerini de gerçekleÅŸtirdiÄŸi, yüzlerce insana, ekmek kapısı olan bir yer... Arena’nın en yetkili ismi Fatih Alkan’ı, bu kez getirdim huzurlarınıza. Mega Life’ın haber müdürü, sıkıştığım her noktada bana yardımcı olan pek çok haberimin, röportajımın fotoÄŸrafını çeken, sevgili Volkan Baş’a da bu arada teÅŸekkürler. Çünkü, katkısı büyük...Åžimdi buyurun efendim...Â

ŞD- Farklı bir sektörde hizmet verirken, bir iş adamı olarak, hayli de başarıya sahipken, eğlence sektörüne niye girdin?
FA
- Arena, İzmir’deki bir boşluğu doldurmak üzere kuruldu. Bu sektörle ilgili, İstanbul standardında uluslararası bir tesis olmadığı için aynı zamanda İzmirli’nin de hem sosyal hem kültürel hem de yapı olarak böyle bir eğlence anlayışına ihtiyacı olduğu bildiğimiz için, İzmir’e Arena’yı kurduk. 305 metre deniz cephesi olan, denizin kenarında böyle bir tesis yok gibi... Ayrıca, lokasyon olarak da çok başarılı. Karşıyaka’ya, Bornova’ya, Güzelyalı’ya, Alsancak’a, Konak’a ulaşımı çok kolay. Metro bağlantısı var.

Haberin Devamı

ŞD- İstanbul’dan biliyorum. Konser yapmak öyle kolay iş değil. Özellikle de güvenlik açısından. Nasıl sağlıyorsun bu güvenliği?
FA-
Profesyonel bir güvenlik firmasıyla çalışıyoruz. Bazı konserlerde, 10–15 bin kişi karşılanıyor. Özellikle İzmir Emniyeti’nin ve Bayraklı Belediyesi’nin, bize verdiği yüksek desteği asla inkar edemeyiz. O nedenle, sırası gelmişken, teşekkür etmek isterim. Ama bizim ekibimiz de çok güçlü. Burada büyük bir kavga olmaz. Kimsenin burnu bugüne kadar kanamadı, kanamaz da.

ŞD- Yalnızca konserler değil tabii. Toplantılar, davetler, düğün gibi hizmetler de var. Kapalı, kışlık alan kaç kişiyi alıyor?
FA-
2500 kişi. Burası İzmir’in de büyük ihtiyacını giderdi. Özellikle geniş bir çevreye sahip ailelerin, nişan, düğün törenleri, firma toplantıları için Arena, doğru adres oldu. Ayrıca, otopark sorunu yok. Catering hizmeti de veriyoruz.

Haberin Devamı

ŞD- İzmir’in markalaşmasında, Arena’nın da katkısının büyük olacağını söylüyorsun. Nasıl yani?
FA-
Ulusal ve özellikle de uluslararası, iddialı bütün işleri yapma hedefindeyiz. İzmir’in hedefi, gerçekten turizm şehriyse, bunu sadece 3–4 tane sloganla kısıtlamak, hata olur. Bunun içini doldurmak gerekir. Bu da ancak, uluslararası, sanatsal aktivitelerle olur. Bugün; İzmir Arena’nın kurulumu ve hedefi doğrultusunda, elini taşın altına sokan bir tesis olduğu için bütün uluslararası sanatsal aktiviteleri için de ideal bir konuma sahiptir. Bir dünya ismini İzmir’de, her yerde ağırlayamazsınız. Buna uygun hazırlanmış tesis ve bununla ilgili tecrübesi olan insanların çalışması lazım. İşte burada, Arena, şahsi görüşüme göre ideal bir tesis. Ayrıca, İzmir’in marka şehir olması ve doğru tanıtılması için, kendini ulusalda ve uluslararasında kanıtlaması açısından da kesinlikle, bu sanatsal aktiviteleri çekmesi şarttır. İzmir’in bu tip organizasyonları kaldırabilmesi için de en doğru tesis İzmir Tansaş Arena’dır.

Haberin Devamı

ŞD- Bir sohbetimizde, yeni yatırımların da kapıda olduğunu söylemiştin. Arena’ya kardeş mi geliyor?
FA-
Kardeş değil, kardeşler (gülümsemeler). Tabii kısmetse. Karşıyaka sahildeki Evlendirme Dairesi’ne gelmeden 100 metre önce İzmir Arena bir yatırım yapıyor. Ayrıca, Alsancak Gazi Kadınlar Sokağı’nda Mülkiyeliler Derneği’nin 3 katlı bir binasında da yeni bir yatırımımız var.

ŞD- İçerik ne olacak? Kimlere ve nasıl bir hizmet vereceksiniz?
FA-
Hedefimizde yaş sınırı yok. Yani gençlere de 70 yaş üstündekilere de kapılarımızı açacağız. Herkesin makul fiyatlar ödeyerek, gelip, oturup, vakit geçireceği, yemek yiyebileceği bir aperatif alabileceği, uzun saatler geçireceği, mekanlar yapmak. Cafe&bar olarak adlandırılabilir. Tabii ki, kuvvetli bir mönüsü de olacak. Burada güzel bir müzik dinleyip, keyifli vakit geçirilebilecek konuklarımız.

Haberin Devamı

ŞD- Açılış tarihleri belli mi, peki?
FA-
İki ay içinde sanırım. Tabii kısmet. Bunun haricinde, Güzelyalı, Bornova gibi 5–6 lokasyonda da İzmirlilere yine bu tarz konseptlerle hizmet vermeyi düşlüyoruz.

ŞD- Genelde İzmirli yatırımcıların, İstanbul takıntısı vardır. Peki, İstanbul eğlence yaşamında da markalaşmayı düşünüyor musunuz, ortaklar olarak?
FA-
Takdir edersiniz ki, İstanbul her konuda eğlencede de Türkiye’nin işleyen lokomotifidir. İzmir’in ise sınırları bellidir. Burada tabii İzmir’i kötülemiyorum. İzmir’deki dükkanları da doğru düzgün çalıştırabilmek için İstanbul bağlantısı olması şart. İstanbul’un vizyonu, uluslararası vizyona daha yakın. İstanbul’daki yönetimin, algılamanın, iş adamı tipinin, tüketicinin vizyonu ve bakış açısı daha farklı. Fakat İzmir, kültürel altyapısıyla, İstanbul kadar kuvvetli. İzmirli’nin isteği, İstanbul hizmetini, daha makul ücretlerle alabilmek. Biz de İzmir’de onu yapıyoruz. İstanbul’da da bir Arena ihtimali var. Bunun ön görüşmeleri yapıldı. İstanbul’da açılacak mekanın, tabii ki İzmir’e de faydaları olacaktır. 2–3 bacaklı yapılan uluslararası konserlerin gerek maliyette, gerek her türlü organizasyon kabiliyetinde, işin içeriğini arttıracaktır. Böylece İzmirli’nin, daha iyi konserleri, daha iyi hizmeti daha ucuz almasını sağlayacağız.

Haberin Devamı

ŞD- İzmir’deki pek çok işletmenin, restoran ve bar olarak, Çeşme’de de yazlıkları var. Sizin bir girişiminiz var mı?
FA-
Yatırım planlarımız var. Bizi korkutan tek şey, sezonun kısa olması. Çeşme’nin geleceği parlak. İzmirli işletmecilere destek çıkılması daha önemlidir. Gördüğünüz gibi, Çeşme’yi sahiplenen yine İstanbul oldu. Bu İzmirli açısından ne kadar makul, ne kadar doğrudur, bunun da algılanması lazım. Yine bu yatırımın, yatırımcının, İzmirli olması, kazanımların, İzmir’e dönmesi, İzmir için de daha iyi olur. Çeşme’de bütün işletmelerin, İstanbul tarafından sahiplenilmesi, İzmir’e hiçbir fayda getirmez. Çalışan personel bile İstanbul’dan geliyor.

ŞD- Bugüne değin Arena’da kaç konsere imza attınız?
FA-
İki yıldır hizmet veriyoruz. Toplam 80 konsere imza attık. Tam 250 bin kişiyi de eğlendirdik.

ŞD- Türkiye’nin pek çok starı konser verdi. Hatta vermeyen belki de kalmadı. Kimlerdi bu ünlüler?
FA-
Zaz ve James Blunt gibi, dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra, Şebnem Ferah, Serdar Ortaç, Demet Akalın, Duman, Teoman, Emre Aydın, Ziynet Sali, Işın Karaca, Halil Sezai, Metin Arolat, Özcan Deniz, Nev, Leman Sam, Murat Boz, MFÖ, Fettah Can, Funda Arar, Volkan Konak, Hande Yener, Murat Dalkılıç, Nilüfer, Ajda Pekkan...

ŞD- Peki en büyük talep kime oldu?
FA-
En çok izleyiciyi James Blunt ve Serdar Ortaç konserlerinde yakaladık. James Blunt’da 8 bin, Serdar Ortaç konserinde 10 bin bilet kestik.

ŞD- Büyük bir festivale, Arena ev sahipliği yapacak sanırım
FA-
Evet Efes Pilsen Blues. O nedenle de çok gururluyuz...

Yazarın Tüm Yazıları