Takvimlerin en şirini

Aralık geldi mi ofisteki masama ve evimize renk geliyor. Çünkü Aralık, ajanda ve takvim ayı! Otomotiv şirketinden seyahat acentesine kadar onlarca şirketin hediyesi yığılıyor masalarımıza. En sevdiklerim, tahmin edebileceğiniz gibi kedi-köpekli olanlar. En başta da Giller’in takvimleri

Giller, o kadar çok ve güzel takvimler, ajandalar hazırlıyor ki, hangisini kullanacağımı bilemiyorum. Biri duvara, biri eve, biri çantaya, geri kalanlar anneme ve çocuklu arkadaşlarıma gidiyor. Hediye etmek için çok güzeller. Giller 2011 ürünleri yine birbirinden harika. Eskiden kuşlar falan da oluyordu ama bu sene sadece kedi-köpekli yapmışlar gördüğüm kadarıyla.
Favorim hangisi derseniz, her bir günde ayrı bir kedi ve köpeğin fotoğraflarıyla kısa hikayelerinin olduğu masa takvimi derim. Bazen boş vaktim olduğunda alıp aylar ötesinin resimlerine bakıyorum çocuklar gibi. 365 fotoğraf ve hikaye, az değil. Bak bak bitmiyor! Giller takvimleri tüm kitapçılarda satılıyor. Bir de satılmayan, sadece eşe dosta gönderilen takvimler var. Bu sene onların biri geçti elime ve bayıldım! İzinlerini almadığım için isimlerini yazmadığım bir çift; Karamel adındaki kedileri için bir masa takvimi hazırlamış. Karamel Hanım 12 ayın her biri için ayrı bir kıyafet ve keyifle poz vermiş. Bir ay boynunda inci kolye, bir ay kırmızı tüller içinde. Nasıl güzel, nasıl tatlı.
Baktım baktım, böyle bir şey de ben mi yapsam, dedim. Evde malzeme çok nasıl olsa. Efe, Karaçi, Muşka ve peşlerinde koşan bir bebek... Ama sonra Muşka’nın 10 kiloluk narin vücuduna giydirecek kıyafet bulamayacağım, korkak Karaçi’yi koltuğun altından çıkaramayacağım ve komik kıyafetlerle fotoğraf makinesinden korkacak Efe’nin havlamasını susturamayacağım için vazgeçtim. Bizimkiler meşhur olmasın, gerçek modellerin önü açılsın bari.

HAYVANA HEDİYE ALINIR MI?

Yıllar evvel Cumartesi Eki’nin editörüyken, Pako sayfasındaki bir başlık yüzünden Penguen Dergisi’nin Ohannesburgerler köşesine kafadan giriş yapmıştım: ‘Köpeğinize yılbaşı hediyesi alın.’ Çok güzel dalga geçmişlerdi bizimle.
Aradan yıllar geçti, benim ‘kapitalizme yenilmiş editör’ lakabını hak eden başlığım her sene yılbaşı öncesinde basın bültenlerinin diline pelesenk oldu. Üstelik artık kimse yadırgamıyor da. Ben ki, Tayland Havalimanı’nda Efe ve Zeze için Noel Baba şapkası alacağım diye nerdeyse uçak kaçırmış biriyim, haliyle pek normal geliyor.
Bu sene gördüğüm en sempatik kedi-köpek hediye paketleri Tchibo’da. Köpekler için siyah, kediler için pembe kaplı hediye kutularında toplar, çıngıraklı-kedi naneli oyuncaklar, çekiştirme halatları, kemirme oyuncakları ve fareler, taşlı kedi tasmaları var. Favorim kesinlikle kapüşonlu siyah köpek montu! Bir köpeğe kapüşonlu mont giydirilir mi bilemem, Efe için biraz zor yani ama çok neşeli gözüktükleri kesin.
Ha, yalnız kendinizin veya eşinizin dostunuzun dört ayaklılarına hediye alırken barınaklardaki ve sokaktakileri unutmayın! Birkaç paket mama ve evde biriktirdiğiniz gazeteler, barınaklardaki hayvanlar için en güzel hediye.
Eskiden Migros’un web sitesinde barınakların mamadan temizlik malzemesine tüm ihtiyaçları listelenirdi, sanal mağazadan alıp ücretsiz teslimat yapılırdı. Keşke yine olsa o kampanya.
Yazarın Tüm Yazıları