Stres mi o da ne

Telefonlar susmak bilmiyor. Toplantılar birbirini kovalıyor. Üstelik çalış-ma masasının üzerindeki dosyaların mesai saatinin sonuna kadar toparlanması gerekiyor.

Ya akşam evde sizi bekleyen işler! İşte şu an kafanızdaki her şeyi silip rahatlama zamanı. Ama nasıl?

Nefes alma Sağ burun deliğinizi parmağınızla kapatın ve solla derin nefes alarak kısa bir süre tutun. Daha sonra burnunuzun sol deliğini kapayarak, sağdan nefes alın. Bu hareket vücudunuzdaki oksijen- karbondioksit oranını dengelemenize yardımcı olacaktır.

Şakaklara baskı Başparmak ve orta parmağınızı aynı anda iki üç dakika süreyle şakaklarınıza bastırın. Bu bölgeler gerginlikten doğan baş ağrısı merkezidir.

Alın masajı İki kaş arasında yer alan ‘alın çizgisi’ne başparmak ve orta parmaklarınızla yumuşak hareketlerle masaj yapın. Bu hareket alın kas sistemindeki ve baş bölgesindeki gerginlikleri azaltacaktır.

Derin nefesler Normal bir şekilde nefes alın. Daha sonra nefes verişlerinizin aynı şiddette olmasına dikkat edin. Yaklaşık bir dakika süren bu nefes alışverişi vücuda alınan mineral dengesini sağlaması açısından önemli.

Enerji depolama Başparmak ve işaret parmağını birbiri üzerine bastırın. Kollarınızı genişçe iki yana açın, bu sırada başınızı ve göğsünüzü düz tutmaya gayret edin. Gözlerinizi kapayın. Rahatlığın vücudunuza nasıl yayıldığını hissedin.

Büyük etki için küçük öneriler

Sinemaya gidin.

Aynanın karşısına geçin ve öfkenizi boşaltın. Mutlaka sonlandırmanız gereken şeylerle ilgili planlar yapın.

Eskisinden daha egoist olun.

Profesyonel bir masaja ne dersiniz? Hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecektir.

Başka hiçbir şey mükemmel aroma kokulu sıcak bir banyonun yerini tutamaz. Banyo sonrasında kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz.

Yatakta kitap okumanın keyfine varın.


Bir bardak su içerek stresten kurtulun

Aslında stresi hayatımızdan tam anlamıyla yok etmek mümkün değil. Ama yine de onu zararsız hale getirerek birlikte yaşamanız mümkün. Peki, stres yemeyi unutturuyor mu?

Sadece stres semptomların artmasına neden oluyor. Çünkü kan basıncı düşük olduğunda beyinde de o kadar mutluluk hormonu serotonin kullanılmış oluyor. Eğer stresli günlerde karbonhidrat zengini yiyeceklere saldırıyorsanız, beslenme uzmanları yediklerinizin patates, ekmek ve makarna ağırlıklı olması konusunda hemfikirler. Bu besin maddelerinin içinde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak oranda serotonin bulunuyor.

Belki kulağa biraz ilginç geliyor ama nefes terapistlerinin önerileri arasında stresi basınçla da yok etmek yer alıyor.

Sağ elinizin başparmağıyla sol elinizin ayasına masaj yapın ve aynı egzersizi diğer elinizde uygulayın. Nefeslerinizin daha rahat ve sakin olduğunu göreceksiniz. Aynı egzersiz ayak topuklarında da uygulanabilir.

Sporcu ruhlar belki buna kızacaklar ancak uzun süreli yapılan sporlar kandaki adrenalin ve noradrenalin gibi stres hormonlarını yok ediyor. Buna karşın heyecan ve korku artıyor.

Strese karşı bir başka öneri de stresli durumlarda bir bardak su içmek. Bir anda değil aksine yavaş yavaş ve düzenli aralıklarla! Yutkunma hareketleri beyni anında rahatlatıyor. Aynı etkiyi sakız çiğnemek de gösteriyor.

ÜRÜN MARKET

Cilt bakımında güçlü etki

Dermalogica’nın yeni kremi ‘Power Rich’, cilt sıkılığını ve dokusunu geliştiriyor. 30’lu yaşlarda genlere ve yaşam şekline bağlı değişiklikleri maskeleyebilen ürün, cilt yenilenmesini uyarıyor, hücre değişimini artırıyor ve cildin nemsizlikle savaşını destekliyor.

Cildiniz yeni yıla hazır mı

Yeni yıla sağlıklı, canlı ve ışıltılı bir tenli girmenin formülü Cellex-C ürünlerinden geçiyor. ‘New Complexion Cream’ ve ‘Smooth Skin Complex’ eski cilt hücrelerini yenileyerek, yerine sağlıklı bir tenin gelmesine yardımcı oluyor. Sağlıklı görünüm ve saydam bir yumuşaklık sağlayan ürünler aynı zamanda gece kremi olarak da kullanılabiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları