Sinan müsamerede, annenin aklı bir karış havada

Çocukların yaşı büyüdükçe 23 Nisan daha keyifli bir hal alıyor. Yaşların ve bilgilerin ilerlemesiyle birlikte, çocukların günün önemini anlaması da söz konusu oluyor. Bir de tabii son yıllarda gittikçe artan eğlencelerin, partilerin, hediyelerin etkisi büyük. Olsun da!

Ben 23 Nisan’ımı işi gücü bir yana bırakarak oğluma adadım. Ama öncesinde biraz gerildim, çünkü ihmalkarlık ettim.

Bu aralar kendini işe adamış bir kariyer kadını olarak müsamere işini es geçtim. Oysa geçilecek gibi değildi. Birincisi okulumuzun AKM’de düzenlediği geleneksel 23 Nisan müsameresi epey ciddi bir çalışma. Üstelik benim Sinan, bu sene Atatürk’ü canlandıracaktı. Öğretmeni bu program belli olur olmaz beni çağırmış, "İstanbul’dan ayrılmama" sözü bile almıştı. Hemen o gün Sinan’ın ne giyebileceğini bile konuşmuştuk.

Ve orada kaldık! Bütün çocuklar kostüm kiralamış, bir şeyler ayarlamış olmasına rağmen ben, 22 Nisan sabahına, evde birleştirmeye çalıştığım kahverengi keten ceket, beyaz gömlek, lacivert kadife pantolon ayarlamalarıyla uğraşarak başladım. Okula gidip herkesin kostümünü görünce de fenalık geçirdim. Ne var ki o gün benim bir yere kıpırdayıp kıyafet ayarlamam da mümkün değildi.

Neyse ki baba imdadımıza yetişti. Kendini Beyoğlu’na attı ve oğluma layığıyla Atatürk’ü canlandıracağı bir kıyafet ayarladı.

Ertesi gün giyindik, süslendik. Sinan’ın heyecanını anlatmak için onun müsamere hazırlıkları sırasında yeniden tiklendiğini söylemem yeterli olur sanırım. Belli dönemlerde başlayıp kendi kendine geçen tikler için artık "Bu tiki beğendim, yüzünü çok çirkin yapmıyor. Aaa bu olmamış yahu, yakışıklılığın bozuluyor" gibi sohbetler bile etmeye başladık ana-oğul. Ruhani açıdan sağlıklı mı değil mi bilemem, ama biz aramızda hallediyoruz bu şekilde.

Evet, AKM’deki törenimiz gayet güzel geçti. Çocukların kimisi bu işin tadını daha çok çıkardı, kimisinin aksiliği her zamanki gibi devam etti. Ama hepsi, bunun bir parçası olduğu için heyecanlıydı. Hepsi 23 Nisan’ın kendilerine özel olduğunu hissettikleri için mutluydu. Hepsi, tören sonrası başka başka yerlere gidip kendilerine özel yapılmış programlara katılacakları için mutluydu.

Tabii bu günün tadını çıkaramayan bir sürü çocuğumuz var. O yüzden kendi çocuklarımız için ne yapıyorsak, o kadar olmasa da birazını, kendi çapımızda başka çocuklar için de yapabiliriz. Eminim hepimizin çevresinde elinden tutacağımız bir çocuk vardır. Değil mi?

0-3 Bebek Sağlığı Buluşması

Çocuklar için heyecanlı bir hafta sonu olacağı kesin. Ama bebek bekleyenler ya da yeni anne olanlar için de önemli bir konferans var. Anneler ve anne adayları, üçüncüsü gerçekleşen 0-3 Anne Bebek Sağlığı Buluşması konferansında, merak ettikleri tüm sorulara yanıt bulabilecek. 27 Nisan Pazar günü (yarın), 10.30-17.30 arasında, İstanbul TİM Maslak Show Center’da düzenlenecek konferans, ücretsiz ve herkese açık.
Yazarın Tüm Yazıları