Şimdi o düşünsün

Eğer tek eylem yapıp misillemede bulunsaydık, Suriye rahatlayacak ve diyecekti ki:

Haberin Devamı

- Ucuz kurtuldum. Yâni, bir tür ödeşme. Bu öyle değil. Türkiye, sınırda yaprak kıpırdasa onu askeri hedef sayacağını söylüyor. Yâni, şeytan azapta gerek... Çünkü: Ne zaman, nerede ve niçin kurşun yiyeceğini bilemeden, 24 saat tedirgin yaşayacak Suriye... Ve mutlaka bir açık verecek.

 ***

Burada hiç kimsenin gözünden kaçmayan bir nokta var. Beyler... Mavi Marmara olayındaki uluslararası kamuoyu nerede, şimdiki kamuoyu nerede? Bakar mısınız??Muhatabımız Suriye olunca, bir sürü devlet kolayca yanımıza geçiverdi. Ne çok dostumuz varmış meğer. Bunlar Mavi Marmara Cinayeti’nde neredeydiler? Ne fark var iki olay arasında?

***

Bu bakımdan... “Dünyayı arkamıza aldık” diye sevinemem. Suriye’ye dedem de tavır koyar. Onun için: Batı’nın kaypak insanlarına değil, biz kendi millî ilkelerimize güveneceğiz. Suriye’ye en büyük ceza, günde 24 saat tek ayak üstünde beklemek olacaktır. Şimdi o düşünsün. Artık sınırda kuş uçsa ya da yanlış dala konsa, hatta doğru dala bile konsa, hatta hiç konmasa, Suriye sürekli teyakkuz halinde yaşayacaktır. Cezadan da öte eza. 

Haberin Devamı

NOT: Çocuklara bir soru: Büyüyünce Arda Turan mı olmak istersin, Alex mi olmak istersin, Hakan Şükür mü olmak istersin?

Cevap: -Cüneyt Çakır olmak isterim.

Yazarın Tüm Yazıları