Şimdi neyse, hamileyken de o

Sezonun trendlerini içinde barındıran hamile koleksiyonlarıyla ne tarzınızdan ne de şıklığınızdan ödün vermek zorunda değilsiniz. Bu kıyafetler o kadar rahat ki, doğum sonrasında da giyilebiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda, 5.5 aylık hamile Zeynep Tokuş, giydiği daracık pantolonuyla, şıklığından taviz vermeyen bir anne adayı olarak çok eleştirildi. Bunun üzerine kendisinin de yaptığı, "Pantolonumun beli lastikliydi" açıklaması bence oldukça tatmin edici. Ve şuna dikkat çekiyor: Hamilesiniz diye tarzınıza ve birçok şeye bir süreliğine veda etmek zorunda değilsiniz. Bugün modanın var ettiği her şeyin hamile koleksiyonlarında da yeri var. O daracık pantolon gibi. Türkiye’de hamile giyimin öncüsü markalardan GeBe’nin kurucusu Yasemin Bulak’a yeni sezon hamile modasını sorduk.

Kadınlar hamilelikleri süresince alışkın oldukları tarzın dışına çıkmak zorunda kalıyorlar. Jileler, salopetler gibi, aslında hiç kendilerine yakıştırmadıkları kıyafetler giymek zorunda kalıyorlardı. Yurt dışında trend olan her şey, hamile modasına da uygulanabiliyor. ABT Tekstil olarak biz, dünyada 45 ülkede satış noktaları bulunan ünlü hamile giyim markası Noppies’in 10 yıldır üretimini yaptığımız için zaten bu alanda deneyimliydik. Türkiye’de satışı GeBe’de olan markanın ürünlerini de GeBe koleksiyonuyla birlikte mağazalarda görebilirsiniz.

n Modayı yakından takip ediyor musunuz?

- Evet kesinlikle. Bu konuda müşterilemizden aldığımız tepki çok olumlu. Onlar, tarzları neyse kendilerine uygun bir şeyler mutlaka buluyorlar. Örneğin bu sezon farklı yıkama efektine sahip denimler var. Kanvas kargo pantolonlarda özel eskitme ve aşındırma efektleri var. Üst gruplarda, gündemdeki trend neyse onu hamilelerde birebir görebilirsiniz. Sadece kalıp ve modelde değil, kumaşlar, desenler, renkler hepsi ’güncel’ neyse ona göre seçiliyor.

n Hamile koleksiyonu yapmanın zorlukları nedir?

- Gündemdeki trend neyse, örneğin bir pantolona, ribana takılır ve karın genişletilerek hamileye uygun hale getirilir diye düşünülebilir. Hamile bir kadının formu, tepeden tırnağa genişliyor. Bu da, ürünlerde elastan kullanmak anlamına geliyor. Çünkü her kadın aldığı kıyafetleri uzun süre kullanmak istiyor. Pantolon ve eteklere eklenen ve karnı saran penye kısım, ribanalar, hem esnek olmalı, hem de bebeği ve sizi taşımalı. Tüm ürünlerimiz rahatlığı her zaman hissetme garantisi veriyor. Kalıplar ve ürünler hamile modeller tarafından test ediliyor. Yüzde 100 kotondan oluşan ayrı bir koleksiyonumuz var, bambu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.

n Hamile trendleri, bu sezon GeBe koleksiyonuna nasıl yansıdı?

- Bu kış, ince, tiril tiril gömlekler, özel yıkamalı denimler, kapri, bermuda ve kargo pantolonları, saten kokteyl elbiseleri var. Müşterilerimiz renkleri seviyor, ama siyah ağırlıklı ürünler de çok tutuluyor. En moda renkler, yanık turuncu, gül kurusu, kahveler, mavinin soğuk tonları, antrasit griler. Gri, sarı ve kırmızı tasarımlara hareket katması amacıyla ayrıca birlikte kombinlendi. En son ürünlere emzirme aparatlı gecelikler ve kokteyl elbiseleri eklendi. Ürünlerin özelliği doğum sonrası da giyilebilmesi. Ayrıca tüm ürünlerde kullanılan aksesuvarlar antinikel ve kanserojen madde içermiyor.

n Hamilelerde görünümü inceltme taktikleri var mı?

- Hamile tasarımları yaparken, müşterilerimizin önce kadın olduğunu unutmuyoruz. Tasarımların çıkış noktası bu oluyor. Onlar her zaman güzel görünmek istiyorlar. Bunun için bir kemerimiz var. Karnı kavrıyor, ince gösteriyor. Çok robadan kıyafetler değil, silüetinizi belli eden seçimler sizi zayıf gösterir. Satış sırasında onlara daha iyi görünmeleri için tavsiyeler veriyoruz.

Siparişi verin, teslimat ücretsiz

- GeBe internet üzerinden de satış yapıyor. Bu uygulama kadınlara zor gelmiyor mu?

2007 yazında internet sitemiz faaliyete geçti. Kısa zamanda birçok sipariş aldık. Site çok detaylı, ürünler kolayca seçiliyor, kadınlara farklı kombinasyonlar sunuluyor. En son Sivas’a çok modern bir jean pantolon ve bir üst yolladık.

Denemeden almak kadınlara ters! Ama www.gebe.com.tr üzerinden alışveriş yaptığınızda ürünü değiştirmek isterseniz, Türkiye’nin neresinde olursanız olun, kargo ücreti firmaca karşılanıyor.

ABT Tekstil tarafından kurulan GeBe’nin sahibi Yasemin Bulak, eşiyle birlikte 10 yıldır Noppies’e hamile koleksiyonları ürettikleri için bu alanda iddialı olduklarını belirtiyor.

MODA HABER

Bu çanta çok özel

Accessorize Nişantaşı mağazasına uğradığımda bir köşeye özenle yerleştirilmiş bir Heidi Klum el çantası gördüm. Sınırlı sayıda yapılmış farklı. Öğrendim ki, ünlü Alman top model sonbahar kış sezonunda markanın yeni yüzü olmuş. Çantadan şapkaya, babetten eldivene, takıdan iç çamaşırına kadar moda ürünlere sahip koleksiyonun dört farklı teması var.

New York ve 90’lar

Ck Jeans, 90’ların New York sokaklarından etkilenmiş, rock müziğinin kendine özgü giyim tarzından ilham alınarak hazırlanmış, asi ve modern bir koleksiyonla yeni sezona merhaba dedi. Koleksiyonda, denimler ve montlar, parlak kumaşlarla daha dikkat çekici ve kesinlikle rahatlık hissi veriyor.

Kendimden eminim

Karen Millen, feminen ve stil sahibi parçalarla süslediği yeni sezon kataloğunda, dış giyimin şıklığınızda söz sahibi olacağının mesajlarını veriyor. Örneğin resimde gördüğünüz kemerli ve ekoseli yün kaban, geniş yakaları ile günün her saatinde kullanılabilir. Ya da 60’ların izinden giden parlak modeller tercih edilebilir.

BENİM OLMALI

Kristal dünyanın neşeli oyuncakları

Disney karakterleri Swarovski ile kristal dünyasına neşe katıyor. 6 Ekim / 5 Kasım tarihleri arasında satışa sunulacak Disney ürünlerinin gelirinin yüzde 10’u ARALIK Derneğine bağışlanacak. Walt Disney’in maskotu, Peter Pan’in en yakın arkadaşı, sevimli Peri Tinker Bell silueti ile süslenen kristaller benim favorilerimden.

Tek ürünle değişin

Birbiri ardına açılan mağazalar ve aramıza katılan yeni markalar arasında "kararsız" kalanlar için bu hafta birkaç moda önerisi veriyoruz.

Sezon alışverişleri hızlanıyor. Bu nedenle birkaç haftadır sizlere yeni sezon hakkında ipuçları veriyor ve alışverişteki ilkleri seçmenize yardımcı oluyoruz. En moda ’booties’ler yerine ’babet’ler, uzun ve bol hırkalar yerine kısa ceketler, seçeneklerin gerçekten seçim yapmak konusunda zorlayacağı alışverişlerinizde en azından birkaç "stil sahibi" parçayı listenize ekleyin istedik. Amacımız tek bir ürünle değişmek! İşte önerilerimiz.

Tayt çoraplar: Neredeyse topukların altına kadar iniyorlar. Spor görünümlü ama feminen kombinasyonlarda etkili.

Kemer: Hırkaların, ceketlerin, hatta montların beline ekleniyor. Daha kadınsı bir görünüm için.

Ayakkabı: Gizli platformlar ve bilekte botlara devam... Bu kış nostaljik modeller ve Mary Jane dokunuşları var.

Şapka, bere: Yün, kürk gibi kalın dokulu, çiçek veya bantlarla süslü modeller dışında, fötr şapkalar ve kalpaklar şık.

Mont, kaban: Uzun, kısa, parlak kumaşlarla yaratılan uzun pardösü, kabanlar gardıropların gediklisi. Kısa ceketler kadar gündemde.
Yazarın Tüm Yazıları