Şimdi neler seksi

* ERKEKLERDE: Hiç ummadığınız bir şey, bıyık! Üstelik bıyık bırakanlar şehirli, kariyeri doruk noktalarda seyreden adamlar.

Haberin Devamı

Yani bıyık bırakmayı düne kadar “babadan kalma, kıro işi” olarak algılayanlar... Onlar da kimi örnek alıyorlar? Bıyık bırakan ünlüleri. Cemil İpekçi’yi değil tabii, yurtdışındaki ünlüleri...
Başta Brad Pitt, bıyığı belli belirsiz de olsa Jude Law ve kendine has bıyığıyla karizmatik Robert Downey Jr.
Bizdeki en iyi örnek kim peki? Dizideki rolü gereği bıyık bıraktığı için Tolgahan Sayışman’ı pek saymıyorum, ama ondan da feyz alan  vardır. Asıl bu konudaki idol, Emral Avşar’ın cenazesi sırasında bıyıklı hali görünen Sadettin Saran.
* KADINDA: Yine ummadığınız bir şey, “ilişki başlangıcında erkek gibi davranmak”. O nasıl oluyor diyene, şöyle oluyor diyelim: Hani ilk buluşma ya da tanışmadan sonra kadın hep aranmak ister, “Neden bu adam aramadı yarabbim” diye diye tüm kız grubuna dert yanar ya. Şimdi tam aksine erkekler “Neden aramadı bu kadın?” diyen taraf oldu. Oysa kadınlar oralı bile değil. Bunun bir örneğine bizzat tanık oldum. Adam yana yakıla ararken kadın hiç açmadı telefonlarını!
* MÜZİKTE: Zuhal Olcay’ın yeni albümünden, “gücü melodisinde” olan A1 şarkısı “Derinde”.  Söz ve müziği Gürol Ağırbaş’ın. Tek kelimeyle nefis.
Bir de Candan Erçetin’in şubat sonu gösterime girecek “Gölgesizler” filmi için yaptığı, inanılmaz sözleriyle insanı yakıp yıkıp geçen “Ben Kimim” şarkısı... Bu arada bilmeyenler olabilir, hatırlatayım.
Erçetin bu şarkıyı web sitesine koymuş. Ücretsiz indiriliyor.
Çünkü hiçbir albümünde yer vermeyecekmiş. Şarkıdan bir kuple aktarmazsam olmaz:
“Her ihanete akıl erdiren / Her cehalete kılıf uyduran / Her esarete fiyat biçtiren / Sen değil de ben miyim?”
* MUTFAKTA: Hayır, tabii ki o hepsi birbirinden dedikoducu gurmecan’ların (içindekileri) kusa kusa yarıştığı “Yemekteyiz” programı değil. Bir hafta önce yazmıştım, Güney Kore mutfağı yakında geldi/geliyor diye. Monocle’daki bir habere dayanarak... Bizde Kore Restoranı yok zannediyordum. Meğer gaflet içindeymişim.
Talimhane’deki Greenpark Otel’in hemen yanında Gaya adında bir Kore restoranı varmış. Sahipleri 19 yıldır Türkiye’de yaşayan Sang Jin - Lee Kim çifti. Sebze ağırlıklı, yağsız/tuzsuz/şekersiz Kore mutfağında tüm ana yemeklerin yanında su yerine çorba ikram ediliyor.  Bizim habire su içmemiz gibi, onlar çorba içiyorlar...  Gaya’da en çok patates makarnası Japcae’ya ve sebzeli/yumurtalı erişte Bibimbap’a bayıldım.
Bibimbap’a karıştırıp yediğiniz özel sosa da... Kısacası, ortalıktaki şık şıkırdım, hiçbiri de öz be öz Uzakdoğu mutfağı olmayan (hepsi füzyon) restoranlardan sıkıldıysanız, Kore mutfağı olayına bir an önce girin.
Hem sağlıklı dibine kadar hem de yeni bir heyecan.
* EĞLENCEDE: Çukurcuma’daki meşhur Kiki Çay Evi’nden sonra Kiki’ciler şimdi de Alman Hastanesi’nin hemen karşısında yeni bir Kiki açmışlar. Açılalı bir buçuk ay olmasına rağmen Kiki, çarşamba partileriyle patlamış durumda.
Çünkü hem sahipleri hem içerdeki kalabalık samimi ve ciddi ciddi eğleniyor! Karmaşık bir kitle olmasına rağmen üstelik.
Ben gittiğimde ünlü tayfasından Teoman, Ayşe Boyner, Erdil Yaşaroğlu ve Cüneyt Özdemir oradaydı.

Cuma-cumartesi ne yapmak lazım

Haberin Devamı

* YARIN GİTMEK LAZIM: Yarın Sevgililer Günü ya. İlla bir şey yapılacak. Suada’da Kenan Doğulu konseri var. Bir taşla iki kuş. Hem uzun bir aradan sonra Kenan Doğulu dinlemek bünyeye iyi gelebilir hem de sevgili güzel bir yere götürülmüş olur!

Haberin Devamı

* BUGÜN İZLEMEK LAZIM: !f İstanbul’da bugün gösterilecek belgesel film “Slingshot and Hip Hop”ı. Çünkü Filistinli hip hop’çıları ve bu kültürün giderek oradaki gençliğin sesi olmalarını konu alıyor. Gündemdeki bölgeye bir başka yerden bakmak ilginç olacaktır diye düşünmekteyim.

Yazarın Tüm Yazıları