Siirt Pervari - Taciz Tecavüz Cinsel İstismar

Bu çocukları, adamları, insanları yetiştiren de biziz, yetiştiremeyen de; büyüten de biziz, büyütemeyen de, “koruyan” da biziz, koruyamayan da. Sahip çıkan da biziz, eleveren de!

Haberin Devamı

İnsanları eğittiğimizi söyleyen de biziz, eğitemediğimizi söyleyen de! Sürekli eğitimin öneminden bahsedip cehaleti seven de!

 

Adaleti isteyen de biziz; işine gelince çiftestandarda tamam diyen de!

 

Cinselliğin doğallığından, öneminden dem vuran da biziz, bunu inkar edip tabulaştıran da. Bu konuda yazılmış kaçıncı yazıdır bu bilmiyorum; okuyan da biziz, galeyana gelip “Tepki gösterelim/duyalım arkadaşlar!” diyen de biziz, üç gün sonra yeni bir rezalet patlak verene dek unutan da!

 

Kararlı olan da biziz, umursamaz olan da!

 

Haberin Devamı

Hemen parlayan da biziz, anında sönen de, takipsizlik yapan da!

 

Kınayan da biziz, göz yuman da!

 

Bugün Siirt’te patlak verdi de duyduk rezaletleri. İyi de sanki başka yerlerde yaşanmıyor mu benzerleri?Bir de bunca süre nasıl da örtbas edilmiş diye şaşırıyoruz değil mi?

 

Yahu burası neredeyse çocuk yaptığı kocasıyla yattığını söylemeye/düşünmeye utanan/çekinen inkar etse rahat edecek insanlar ülkesi değil mi?

 

Taciz ve tecavüze dair hiçbir yaramız iyileşmediğine, ve dahası iyice korkunç şeyler ortaya çıkmaya başladığına göre bir yerde hata yaptığımız kesin!

 

Eğitim?

 

Yok!

 

Korku?

 

Çok!

 

...

 

Benim bu çıkan haberlerden anladığımı gayet açık anlatayım size:

 

Cinsel olarak geliştikleri çağa gelen çocuklar, azmışlar. Azdıkları için kendilerinden korkmuşlar. Kendilerini bastırmışlar, korkmuşlar, korkup bastırdıkça kendilerini, iyice azıp çaresiz kalıp en kolayı tecavüzcü olmak zorunda kalmışlar. Mastürbasyon yapmak bile zulümdür bu çocuklara çünkü. Zevk almak suçtur çünkü; yasaktır, ayıptır, günahtır, “Cehennem ateşlerinde yanarsın!” derler onları cinsel olarak eğitmek adına! Tecavüzcü çocuklar ana-babalarıyla cinsellikten, aşktan, bedenlerindeki değişimlerden konuşamazlar. Korkutulurlar. Ya da zaten çocuklarında tacize, tecavüze uğramıştırlar. Bildikleri budur. Zamanı gelince aynısını başkasına uygularlar.

Haberin Devamı

Bastırdıkları korku dolu duygularla hayvanlaşıp canavarlaşırlar.

E onlar da canavarlaştılar!

Kişi kendinden bilir işi, öbür çocuğu da “cinsellikle” ilgili korkularından yakalayarak kullanıp şantaj yapmışlar. Bize “çocuk” lazım demişler. Kolaydır çocukla başetmek çünkü. Haklılar. Vurursun tokadı, çocuk bu, korkup susar. Suya batırırsın ağlarsa çok, karşı koyamaz. Boğulur.

Susar.

Zamanında belli ki onlar da çok susmuş, susturulmuşlar!

...

 

Eşeklerle ilişkiye girerek rahatlayan insan hikayeleriyle dalga geçtik biz. Önemsemedik. Ört bas etmek istedik. Ayıpladık bunu açık açık söyleyenleri. Manşet olmak için diyor dedik. Haberin içeriğine berbat dedik, gerçekliğine teessüf ettik!

Haberin Devamı


Çocukların cinsellik konusunda eğitilmelerine itiraz ettik!

Töreye kurban edilen kızların katillerini “yöresel” mazeretlerle hafiflettik!

Dayak yiyerek ölüme giden kadınları kocasına geri teslim edip “Öldür de bitsin bari çilesi!” demeye getirdik!

Tecavüze uğrayan küçücük kızlar hamile kalınca, tecavüzcüsüyle evlendirerek namusunu kurtarmayı tercih ettik!

Taciz haberlerinin medyatik değeri başka birhabere yenilene kadar, malzemeyi sıcak servis edip sıkılınca soğutmasını da bildik!

 

Şimdi en kolayı bence de budur.

 

Haklısınız.

 

Siirt suçludur!


Tek bir şehri ortak suçumuzdan idam ettik!

 

Yonca

“soru işareti ve ünlem”

 

Hatırlatmalı dip not: Arşivime baktım da, bir dolu yazı yazmışım bu konuda. Hatta çok uğraşarak bir sunum hazırlamıştım. Onu da tekrar link olarak verdim aşağıda. Yine. Zamanında okullar ve çeşitli şirketler çalışanlarına, velilerine bilgilendirme için bu sunumu yapmıştı. Alın kullanın siz de. Ama...O günden bugüne değişen ne?  

Haberin Devamı

Yonca

“hatırat”

 

20 Ocak 2009, Bir tane erkek de çıkıp “Ben de tacize uğradım!” demedi

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10810712&yazarid=232

27 Kasım 2008, Çocuk istismarı nedir biliyor musunuz?

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10454789&yazarid=232

20 Kasım 2008, Sayın Ertuğrul Özkök ve Sayın Fatih Çekirge

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10399351&yazarid=232&tarih=2008-11-20

Yazarın Tüm Yazıları