Sihirli bilezikler mucize mi placebo etkisi mi

Hiç tanımadığınız biri hakkında, dış görünüşünden fikir sahibi olmaya çalışıyorsunuz.

Önce giyimine bakarsınız; seçtiği markalar, birlikte kullandığı parçalar, aksesuvar seçimi, ayakkabıları hep birer fikir verir. Saçını nasıl taradığı, kadınsa ne kadar makyaj yaptığı, parfümü de önemli. Ama artık bakmak gereken bir şey daha var: Bileziği.
Eğer varsa, bileğindeki plastik bilezikten kişi hakkında önemli bilgiler edinebilir insan. Kendini kanserle savaşa adamış olabilir, AIDS fonlarına yardımda bulunuyor olabilir, çevre kirliliğine veya açlığa savaş açmış olabilir...
Bir ihtimal daha var: Sporcudur ve dengesini artırmaya çalışıyordur.
EFX bileklikleri en yeni fenomenimiz. Kimileri güç ve dengeyi artıran bir sihir gözüyle bakıyor, kimi placebo etkisi deyip geçiyor. Ama ortada bir gerçek var: Bu bilekliği dünya üzerinde 1 milyondan fazla insan takıyor, Rolex saatleri veya Gucci güneş gözlükleri gibi taklitleri yapılıyor.
İddia o ki, etkisini göstermesi için öyle uzun uzun beklemenize gerek yok. Bileğinize taktığınız andan itibaren denge ve gücünüz artıyor. Basit bir testle ölçülebiliyormuş söz konusu artış.
ABD menşeili bilezikler, patentli Hologram Teknolojisi’ne sahip. Tüm canlılarda doğal olarak varolan biyoenerji alanıyla hücresel düzeyde etkileşim kuran algoritmalar ve frekanslar içeriyor (takdir edersiniz ki, bu Çince cümleyi ben yazmadım. Şirket tarafından verilen bilgi). Özellikle el ve ayaklar gibi kilit enerji merkezlerine yakın tutulduğunda, vücudun doğal biyoelektrik frekanslarını düzenleyerek olması gereken dengesine getiriyor. Bu sayede, daha güçlü, dengeli, zinde, enerjik ve stresten arınmış bir yaşama destek oluyor.
Saydığımız sonuçları elde edebilmek için yıllardır transandantal meditasyon benim, reiki senin dolaşan arkadaşlara selam olsun; enerjinin bilekliğini yaptılar. 21. yüzyıl böyle bir şey işte.
EFX’in kolye şeklinde olanları da var. Bir de hologramın kendinden yapıştırıcılı arka yüzeyini kemer, şapka gibi şeylerde kullanabiliyorsunuz. Ayakkabı içine de yapıştırılabilir.
Şimdi bu bileklikler Türkiye’de de satılmaya başlanacak. Sport Silikon, Oval Silikon ve Neopren isimle üç ana modeli var. Sport Silikon’un farklı renk ve desenlerde 11 çeşidi bulunuyor. Oval Silikon bileklik modellerinin yine farklı renk ve desenlerde 8 çeşidi mevcut. Neopren ise beyaz, kırmızı ve siyah olmak üzere 3 renkte üretiliyor. Kolye isterseniz Oval Silikon kolyeyi tercih edeceksiniz. Bu modelin de siyah beyaz ve beyaz-gri renkte iki çeşidi var. Hepsinin fiyatı aynı; 79 lira. Şu anda www.efx.com.tr adresinden online satılıyorlar. Bir iki ay içinde bayilikler üzerinden de satışa çıkacak.

NASIL ETKİLİYOR

* Denge ve kuvvet artışı sağlıyor
* Esneklik ve harekette gelişim görülüyor
* Daha iyi odaklanma ve uyanıklık sağlıyor
* Stres ve gerginlik azalıyor
* Hastalıklar daha hızlı iyileşiyor
* Uzun uçak yolculuklarında meydana gelen jet lag’den daha hızlı kurtuluyorsunuz

İtalyan marangoz 25 yaşında

Bundan 25 yıl önce; 1985’te Japonya’da doğdu. Babasının adı Şigeru Miyamoto. Babası Japon ama kendisi İtalyan. Doğduğundan beri bıyıklı, kabul etmek lazım olduğundan biraz yaşlı da duruyor. Mesleği marangozluk. Bir kardeşi var; adı Luigi.
O Mario, Süper Mario... Popüler kültür ikonlarından. Nintendo tarafından yaratılmış dijital bir karakter.
Kendi dükkanını açması 25 yıl önce olduysa da, biz onu ilk kez 1981’de tanıdık. Donkey Kong (Eşek Kong) adlı oyunda görünüyordu, adı da Mario değil Jumpman’di. Adından tahmin edeceğiniz gibi zıplayıp duran bir arkadaştı. Sempatik karakter hemen ilgi odağı oldu, 4 yıl sonra ismini değiştirip kendi oyununu çıkardı.
Süper Mario tüm zamanların en çok satan oyunlarının başında yer alıyor. 25 yılda yaklaşık 240 milyon kopya sattı. Seride 200’den fazla oyun var.
Popüler kültür ikonu haline gelen her şey gibi, sınırlarını genişletti. Üzerinde resminin bulunduğu çantalar, kalem kutuları, içecekler, tişörtler, duvar kağıtları üretildi.
Süper Mario’nun 25. yaşı, bizde de kutlanıyor. Geçen hafta sonu, Forum İstanbul alışveriş merkezinde bir dizi kutlama yapıldı örneğin. Eğlenceler üç gün sürdü.
Super Mario All Stars 25. yıldönümü versiyonu 3 Aralık’ta Nintendo Wii’ye geliyor. İçinde Mario’nun NES konsolu zamanından kalma dört orijinal oyunu da var. Kutudan oyunun ve karakterin tüm tarihini anlatan özel kitapçık da çıkıyor. 1985’teki Super Mario Bros’tan 2010’daki Süper Mario Galaxy 2’ye kadar son 25 yılda çıkmış Super Mario oyunlarından müziklerin yer aldığı müzik CD’si de cabası.

Bana şurdan bi tablo sarar mısınız?

www.sanatgezgini.com, usta ve genç sanatçıları buluşturan bir internet sitesi. 80’den fazla sanatçının yüzlerce orijinal eserini bir arada bulabiliyorsunuz. Adnan Çoker, Devrim Erbil, Ergin İnan, Ersin Alok, İzzet Keribar gibi ustalar var aralarında. Saydığım isimlerden anlayacağınız üzere sadece resim satmıyorlar. Fotoğraf, heykel, seramik, yerleştirme de bulabiliyorsunuz. Hepsini büyüteç altında inceleyebiliyorsunuz.
Sanata Dair bölümünde her gün taşınabilecek, aksesuvar olarak kullanılabilecek ve hediye alternatifi olabilecek ufak objeler var.
Alışverişte kredi kartı kullanabiliyor, taksitlendirme yapabiliyorsunuz.
Aklını başından almak istediğiniz bir sanatsever, cebinizde de yeterli para varsa hediye çeki uygulamasını kullanabilirsiniz. Tüm eserler alıcısına, sanatçı imzalı sertifikası ile teslim ediliyor.

Girard desenli çantalar

Alexander Girard, 1907 1993 yılları arasında yaşamış New Yorklu bir tekstil tasarımcısı. Amerikan tekstil tasarımına önemli katkıları olmuş bir isim. Herman Miller, George Nelson, Charles ve Ray Eames gibi önemli isimlerle çalışmış. New York’taki La Fonda del Sol restoran da onun eseri. Folklorik sanattan, pop-art’tan, oyuncaklardan esinlenerek çalışmış hep. Onun elinden çıkmış tasarımlar o kadar tipik ki, nerede görseniz tanırsınız. Ve şimdi bir tanesini çantanıza atabilir veya omzunuza asabilirsiniz.
Soho’lu çanta markası Built, bir Alexander Girard koleksiyonu çıkardı. Girard’ın üç klasik deseni La Fonda, January ve Retrospective’i kullanmışlar. Desenleri dizüstü bilgisayar çantasına, dijital kamera gibi ufak elektronik aletlere özel digital case’e, kol çantasına basmışlar. D&R mağazalarında bulabiliyorsunuz.
Yazarın Tüm Yazıları