Siftah başkandan

Nişantaşı’nın merakla beklenen alışveriş merkezi City’s önceki gün açıldı.

Alışveriş merkezinde dünyaca ünlü markalar ve restoranlar var. Dolce&Gabbana, City’s’in ilk katında sizi karşılıyor. Buradaki Versace Jeans, Jean Paul Gaultier, Roberto Cavalli, Pura Lopez, Nike Woman, Galliano gibi birbirinden ünlü mağazalarda alışveriş yaptıktan sonra 5. kattaki ünlü restoranlarda karnınızı doyurabilir, en üst kattaki sinema salonlarında film izleyebilirsiniz.

City’s’i açılış gününde ziyaret edenler arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de vardı. Sarıgül, Komşu Kebap’ta dürüm döner yedi, ayran içti ve 20 YTL ödeyerek mekanın sahibi Kemal Koç’a siftahını yaptırdı. Sarıgül daha sonra İzzet Çapa’nın kafecilik konseptine yepyeni bir anlayış katan "It’s a joke" adlı mekanında City’s’in sahibi Mehmet Gülay ve oğlu İhsan Gülay’la yemek yedi. Çapa’ya "Aferin, Avrupalıların ve Amerikalıların bile örnek alacağı bir mekan yaratmışsın, tebrik ederim" diyen Sarıgül, mekánda yeğeni Can Keskin’le birlikte yemek yiyen Resim ve Heykel Müzeleri Derneği’nin yöneticilerinden Güzide İslamoğlu ile bir süre sohbet etti.

Doktor fotoğrafçı

Süleyman Çam, Trabzon Lisesi’ni bitirdikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğrenci Statüsü ile Fransa’da eğitim almış. Paris’te önce Sorbonne Üniversitesi’nde Fransız Dili ve Edebiyatı Fakültesi’nde bir yıl okuyan Çam, asıl amacının doktor olmak olduğunu söylüyor. Bu hayalini de bir yıl sonra aynı şehirde tıp fakültesine başlayarak gerçekleştiren Çam’ın asıl tutkusu ise fotoğraf sanatçılığı. Uzun yıllar Paris’te ve değişik Avrupa şehirlerinde yaşamış olmasının fotoğrafçılığını geliştirdiğini belirten Çam, Paris’i ne kadar sevse de kendisini en çok etkileyen şehrin İstanbul olduğunu söylüyor.

Biz ayrılamayız

Geçtiğimiz yaz kısa süren bir dargınlık yaşayan Saffet Arıkan ve kız arkadaşı Muzi yeniden bir arada... Sevgililer, birbirlerinden ayrı kalamayacaklarını anladıklarını söyleyerek barışmışlar. Önceki gece Stanbul adlı gece kulübünde sahneye çıkan Akrep Nalan’ı dinlemeye giden Arıkan ve sevgilisi Muzi, şarkıcının nostaljik şarkılarına eşlik ettiler.

7 bin euro’ya üç çanta aldı

Louis Vuitton Nişantaşı, Abdi İpekçi Caddesi’ndeki mağazasını geçtiğimiz hafta açtı. Açılışa dünyaca ünlü manken Eva Herzigova’yı getiren Louis Vuitton’un, Boss’un eski binasına açılmasına en çok sevinenlerden biri de Gül Ergi olmuş. Gül Hanım, evine yürüyüş mesafesi kadar yakın olan mağazadan 7 bin euro’ya üç çanta almış.

Müzede müzayede

Aydın ilindeki Afrodisias antik kentinde ortaya çıkarılan 80 adet özgün yüksek kabartmanın (rölyef) aslına uygun şekilde sergileneceği Yeni Sebasteion Salon yararına önceki akşam Rahmi Koç Müzesi’nde, "Bir Tarihi Mermer Rölyefle Adınızı Yaşatın" projesi kapsamında özel bir müzayede düzenlendi.

Raffi Portakal yönetiminde gerçekleşen özel müzayedede Cihan Ünal, rölyeflerin öykülerini anlattı. Müzayedeye iş ve cemiyet hayatının önde gelen simalarından oluşan kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Geceye katılanlar arasında Azize Taylan, Belma Simavi, Heves Ekinci, Mehmet-Roula Habbap, Mehmet-Nihal Cansun, Asuman-Hüsnü Güreli, Gencay Gürün, Müge Canmutlu, Monik-Jeri Benardete gibi tanınmış isimler bulunuyordu.

Geyre Vakfı, Yapı Kredi Özel Bankacılık’ın desteği ve Afrodisias dostlarının katkılarıyla düzenlenen gecede açıkartırmada alıcı bulan rölyefler, belirlenen destekçilerinin isimleriyle birlikte mayıs ayında açılması planlanan Yeni Sebasteion Salonu’nda sergilenmeye başlanacak.

Üç erkek üç tarz

Rıfat Özbek, spor ayakkabıları, deri pantolonu, uzun mavi renkli kaşkoluyla spor şıklığın tarzını yansıtıyordu.

Geyre Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sennur Hamamcıoğlu’nun oğlu Selim Hamamcıoğlu, lacivert çizgili takım elbisesiyle iş çıkışı davete katıldığını söyledi.
Yazarın Tüm Yazıları