Sezonun gözdeleri ışıldayan renkler

Pırıltılı, ışıldayan renkler bu yaz da makyaj modasına damgasını vuruyor.

Güneşin tonları, gümüş, mor, pembe, gök mavisi, yumuşak yeşiller ve siyah, hoş görünmek isteyen kadınların hizmetinde. Makyöz Ülker Mutlucan, sezonun en gözde tonunun şarap rengi olduğunu söylüyor. Mutlucan, sezonun makyaj modasını anlattı.

KİM NE RENK SÜRMELİ

Şarap renkli ruju önce dudakların orta kısmına yoğun olarak sürün. Sonra parmağınızla eşit olarak dağıtın. Bu teknik tüm rujların sürülmesinde iyi sonuç verir. Ancak unutmamakta yarar var: Şarap rengi bütün kadınlara uygun olmayabilir. Örneğin cilt renginizde kırmızı ton baskınsa, koyu mürdüm ruj tam size göre. Önce kahve tonda bir ruju astar gibi sürmenizde yarar var. Cildiniz soluksa yanaklarınıza bebek pembesi allık deneyin. Dudaklarınıza ise daha doğal bir tonda ruj tercih edin. Kahverengi tonda gölgelerden hoşlanıyorsanız... Gözlerinize kahve veya çikolata rengi far sürün. Kaşlarınıza kadar altın farla tamamlayın. Gözlerinize yoğunluk kazandırmak için kirpik diplerinize ince, koyukahve göz kalemi çekin. Yanaklar ve dudaklar daha arka planda olmalı. Krem kıvamında allık ve ruj kullanabilirsiniz.

MAVİYE BAKAN MÜRDÜM

Mürdüm renklerini sevenler için bu sezonun tercihi maviye bakan mürdüm tonları. Bütün kadınlar kullanabilir. Soluk tenler özellikle bu rengi denemeli. Hatta kahverengi tonlarıyla karıştırabilirler. Bu far tonlarının yanında siyah göz kalemi veya eyeliner da sürülebilir. Yanaklarınızı gül kurusu allıkla renklendirebilirsiniz. Dudaklarınızı da doğal bir pembeyle tamamlayabilirsiniz. Portakal rengi esmerler için ideal seçim. Kırmızının daha yumuşak bir versiyonudur. Gözlere olduğu kadar yanaklara ve dudaklara da bu rengi tercih edebilirsiniz.

ALTIN RENGİ SOLUK TENDE OLMAZ

Altının yoğun ışıltısını seviyorsanız o zaman sezonun "gold farları"nı deneyin. Gözlerinizde ummadığınız bir farklılık yaratır. Orta ve koyu ciltlere sahip olan kadınlar, mutlaka altın tonlarını kullanmalı. Soluk tenlilerde altın renkler yeşile kaçabilir. Dolayısıyla tercih edilmemeli. Gold farları bütün göz kapağınıza sürün ve kaş seviyesine doğru renginin yoğunluğunu azaltın. İç köşelere daha yumuşak sürüp, gözün içine sürdüğünüz siyah kalemle tamamlayın. Dudaklara gold parlatıcı, yanaklara parlak bronz allık makyajınızı bütünler.

Makyajın 4 temel kuralı

Pürüzsüz bir yüz için fondöten kullanın. Cildi düzeltip, makyaja zemin hazırlar. Ancak istenen sonucu almak için yapısı ve rengini cilde göre seçmek gerekir. Cildinizden daha koyu tondaki fondöten maske gibi durur. En iyisi her zaman ciltten açık tonları kullanmak. Sürerken, ortadan kenarlara doğru tüm yüzünüze yayın. Boyun ve kulaklara doğru iyice yedirin. Göz kapaklarının üzerine ve gözün alt kısmına da sürmeyi ihmal etmeyin.

Daha canlı ve mutlu görünmek için allık sürmeyi ihmal etmeyin. Allığı, gülümseyince ortaya çıkan yüzünüzdeki en yüksek noktaya sürün. Yüzün dışına doğru, dairesel ve hafif hareketlerle yayın. Burun ucu, çene ve alnınızı ihmal etmeyin.

Bakışlarınızı güçlendirmek ve anlam kazandırmak için rimel kullanabilirsiniz. Alt kirpiklerinize hacim kazandırmak istiyorsanız, fırçayı kirpik diplerinde yatay olarak gezdirin. Eğer uzun görünmesini istiyorsanız, fırçayı dik olarak tutup kirpikleri tek tek boyayın. Üst kirpikleri iki kez boyayın.

Yüzün vurgusunu yapmak için en iyi araçlardan biri de ruj. Moda renkler, üzerinizdeki giysiler seçiminizde büyük rol oynayacaktır elbette. Ancak dolgun dudaklara yumuşak renkler ve mat rujlar, ince dudaklara ise koyu renkli, parlak rujlar yakışır.

Tüm bunları yaptıktan sonra makyajınızı bir de gün ışığında kontrol edin. Gözlerinizle dudaklarınızıaynı anda vurgulamayın. Gözlerinize belirgin makyaj uyguladıysanız dudaklarınızı açık ve hafif tonda boyayın. Ya da tam tersini yapın.

Teriniz makyaj tutmuyorsa

Yazın yüzün terlemesi makyajı bozan ve görünümü çirkinleştiren faktörlerin başında yer alıyor. Bununla baş etmek için ilk yapmanız gereken, cildin yağ dengesini kontrol altına alan nemlendiriciler kullanmak. Makyaj mendilleri de işe çok yarar. İnce bir pelur kağıt gibi olan bu mendiller pudralıdır. Asla makyajınızı bozmadan yağlanmanızı ve terlemenizi alır. Matlık sağlar. Günde 1-2 tane kullanmanız bu zor anlarda sizi kurtaracaktır.

Göz çevresindeki yağ birikimiyle nasıl baş edeceksiniz

Göz çevresinde, beyaz toplu iğne başı görünümündeki yağ birikintileri fazlasıyla keyif kaçırıyor. Çoğu kez makyajla kapatılamıyor. Güneşin etkisiyle cilt rengi koyulaşınca, beyaz beyaz iyice göze batıyor. Önemli nedenlerinden biri vücuttaki kolesterol oranının yüksekliği. Kozmetik yöntemlere başvurmadan önce kolesterol testi yaptırmanızda ve gerekirse önlem almanızda yarar var. Yağlı ve yoğun ürünlerden sakınırsanız, cilt bu birikintileri zaman içinde yok eder. Ayrıca önlemek için:

Uçucu yağlar, losyon veya jel şeklinde göz makyaj temizleyicileriyle makyajınızı temizleyin.

Cilt bakımına önce göz ürünlerinizi sürerek başlayın. Sonra cilt ürünlerine geçin.

Nemlendirici, serum ve gece kremini asla göz çevresine yaklaştırmayın.

Göz kremlerini kemik üzerinde, göz çevresine sürün. Kremin yüzde 70’ini gözün kenarındaki ince kırışıklıklara, yüzde 30’unu ise kaş altı ve gözaltına uygulayın.

Şişlik, morluk, yeni başlayan nemsizlik çizgileri için jel yapısında göz ürünlerini deneyin.

Makyaj öncesi acil bakım için

İyi bir makyaj kusurları gizler. Ancak makyajın da iyi görünmesi için cilt bakımını ihmal etmeyin. Bazen cilt iyi durumda olsa bile, gece geç yatmak, adet döneminin yaklaşması ve daha pek çok neden, yüzün görünümünü değiştirebilir. Cildinizi kötü hissediyorsanız ve acil toparlamaya ihtiyaç duyuyorsanız, maske yapın. Hızlı maskeler, toksin atımı, nem, yatıştırma, arındırmada oldukça başarılı. Böyle bir bakımdan sonra makyajın daha iyi sonuç verdiğini göreceksiniz.

Kalıcı rujun sırrı

Dudaklardaki ruju gün içinde korumak zor. Yenmese, içilmese bile bir süre sonra rujdan iz kalmıyor. Sürekli yenilemek gerekiyor. Yine de bu süreyi uzatmak mümkün. Uzmanların önerisi, dudakları pudralayarak işe başlanması. Daha sonra rujunuzla aynı tonlarda bir dudak kalemiyle dudak çevrenizi hafifçe belirginleştirin. Çizgiyi daima dudak dışından başlayıp ortaya doğru çizin. Dudak çevrenizi düzgünce belirledikten sonra, aynı dudak kalemiyle dudaklarınızın tamamını doldurun. En son rujunuzu sürün. Rujunuzu fırça yardımıyla sürerseniz daha kalıcı olacaktır. Ruj sürdükten sonra bir kağıt mendille fazlasını alın, daha sonra ikinci kat ruj sürün. Oldukça kalıcı olduğunu göreceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları