Sevimli hırsız çift

İKİ sevgili, üstelik profesyonel hırsızlar. Öyle küçük işlerle de uğraşmıyorlar. Büyük önemi ve değeri olan elmasları çalıyorlar.

Kariyerlerinin doruk noktası Napolyon elmasları. İlk ikisini çalmışlar ama sonuncusu umurlarında değil artık. Karayipler’de emekliliğin tadını çıkartıyorlar çünkü.

Ama insanı kolay kolay rahat bırakmazlar ki...

Son Napolyon Elması bir yolcu gemisinde sergilenmek üzere bir haftalığına adaya getirilmesin mi? Gel de zorla günaha girme.

Max (Pierce Brosnan) ve Lola (Salma Hayek) çiftinin peşindeki FBI dedektifi Stan ise onlar yüzünden kariyerinde dibe vurmuş, çünkü yıllardır peşlerinde olmasına rağmen, yakalamak bir yana soygunlara karıştıklarına dair delil bile elde edememiş.

Hırsız çiftin tutkulu ilişkisinin yanında, Max ve Stan arasındaki ilişki de filmin mizah unsurunu fazlasıyla sağlıyor. Zira peşinde olduğu hırsıza hayran bir dedektif, dedektife samimi bir anlayışla yaklaşan bir hırsız aslında eğlenceli bir çiftin de özeti oluyor.

Filmin türü içinde başarılı olarak değerlendirilebileceğini söyleyebiliriz, ancak soygun sırasında -bence olması gereken- gerilim biraz gözardı edilmiş gibi geldi. Zira iki soygunun ikisinde de seyirci eğlenmekten olayın gerilimini anlayamıyor bile.

Yönetmen türün klişelerini de unutmamış, karnavalda kaybolma, iki tarafın birbirini aldatması, uzaktan kumandalı araba ve bu sayede ortaya çıkan eğlenceli durum.

Ne var ki sevimli Max ve Lola çiftinin ve peşlerindeki dedektif Stan’in eşliğinde sevimli bir komedi olmuş.

Seyredilebilir.
Yazarın Tüm Yazıları