Sevgi Evleri’ne bilgi transferi

Bilinçli Gençler Derneği’nin yürüttüğü Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında Türkiye’deki tüm ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile üniversiteli gençler birbirinden farklı ve renkli projeler üretmeye devam ediyor. “Bilinçli Gençler”in bu haftaki durağı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi.

Haberin Devamı

BİLİNÇLİ Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bilinçli Gençleri’nin “Eğitime Destek Projesi”ni Ankara Hürriyet’e anlattı.
Kırşehirli Bilinçli Gençler eğitim gibi önemli bir konuda proje yaptı. Projeden kısaca bahseder misiniz?
- Kırşehirli Bilinçli Gençler, Çocuk Esirgeme Kurumu’nda ihtiyacı olan çocukların eğitimi ile ilgilenmek istedi ve bir eğitim projesi başlattı.
Kırşehir Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde bulunan Sevgi Evleri’nde kalan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin okul derslerine katkıda bulunmak için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bilinçli Gençleri bir araya gelerek “Eğitime Destek” ismini verdikleri projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında kurumdaki çocuklara farklı alanlarda dersler verildi. İlköğretim öğrencilerine fen ve türkçe dersleri verilirken; ortaöğretimdeki arkadaşlarımız da fizik, biyoloji ve kimya dersleri aldı. Projenin hedefi buradaki öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak ve onların derslere karşı olan ilgi ve başarılarını arttırmak.
“Eğitime Destek Projesi” ile gençlerin kazanımlarından bahsedersek neler söylersiniz?
- “Eğitime Destek Projesi” ihtiyacı olan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin derslerine katkı sağlamak için başladı ama Kırşehirli Bilinçli Gençler, kendi eğitim alanlarını kullanarak yaptıkları projeyle, küçükler için olduğu kadar kendi gelecekleri için de önemli bir adım atmış oldu. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde eğitim gören öğretmen adayı üniversiteli gençlerin hayata geçirdiği proje, onların iş hayatı öncesinde tecrübe kazanmaları açısından da son derece önem taşıyor. Öğretmen-öğrenci arasındaki iletişimi doğru kurabilmek; çocukların kendi aralarındaki iletişimlerini geliştirmelerine katkıda bulunmak; öğretmenlerin çocukların eğitiminde ne denli önemli bir yere sahip olduğunu doğrudan gözlemlemek açısından proje ile üniversiteliler meslek hayatları için faydalı bilgiler edindi.

Haberin Devamı

Birbirleriyle yarışıyorlar

Haberin Devamı

Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi ile Türkiye’nin dört bir yanında üniversitelerden ilköğretime kadar gençlerin hepsi, projeler üretmede, çevreye olan duyarlılıklarını göstermede birbirleriyle yarışır hale geldi. Kırşehirli Bilinçli Gençler de “Eğitime Destek Projesi” ile “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’nde Biz de Varız” dedi ve küçüklerin eğitimlerine destek vermek için harekete geçti. Kendi branşlarında sahip oldukları bilgi birikimini kullanarak küçük arkadaşlarına sahip çıkan ve onlara eğitim konusunda destek veren Kırşehirli Bilinçli Gençlerimizi kutluyorum. Bu genç arkadaşlarımız ellerinde olanı, sahip oldukları kazanımları başkaları ile paylaşarak hem üniversiteli gençlere hem de ilköğretim ve ortaöğretimdeki gençlere örnek bir proje yaptı.

Haberin Devamı

Her hafta yeni ve renkli projeler

BİLİNÇLİ Gençler’le elele veren Ankara Hürriyet’te artık her hafta Türkiye’nin dört bir yanındaki “Bilinçli Gençler”in hayata geçirdiği sosyal sorunları çözmeye yönelik birbirinden renkli ve anlamlı proje örneklerini takip edebileceksiniz.
Projeler hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak istiyorsanız ve “Benim de bir projem var. Sesimi duyurmak istiyorum” diyorsanız ayrıntılı bilgilere “www.bilincligencler.com” adresinden ulaşabilirsiniz.

Birlikte hareket

ANKARA İl Milli Eğitim Müdürlüğü de artık “Bilinçli Gençler”le elele. Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’ı ziyaret etti. Hasanoğlu, “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” ve öğrencilerin hayata geçirdikleri birbirinden farklı projeleri anlattı. Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’ne övgüler yağdıran Aydoğan, Ankara’daki ilk ve ortaöğretim okullarında üretilen projelerle, “Bilinçli Gençler”e dahil olmak istediklerini belirtti.

Yazarın Tüm Yazıları