Sert fırtına

Bordo mavililer, tekmelerin havada uçuştuğu karşılaşmada Belçika Şampiyonu’nu Colman’ın golüyle avladı. Golün kahramanı Arjantinli futbolcu, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR, ikinci yarısı tekme tokat geçen maçta  Belçika Şampiyonu Stardart Liege’i 1-0 mağlup etti. Maçın tek golünü atan Colman, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Bir hazırlık maçı görüntüsünde de olsa, gerginliği bir lig maçını aratmayacak karşılaşma idi Standart Liege mücadelesi. Özellikle ikinci yarıda, Colman’ın atılışıyla başlayan sertlik, ilk yarıda hakemin Belçika Şampiyonu Liege ekibine gösterdiği abartılı hoşgörünün uzantısıydı.

Yattara sakatlandı

Karadeniz ekibinin şansı, yeni teknik direktör Hugo Bross’un geçen yılın teknik adamı Ersun Yanal gibi “Hücumcu kafaya” sahip oluşuydu.

Ancak forvette Umut’un “Issız Adam’ı andıran” yalnız görüntüsü, orta alandaki ofansif eleman bolluğuna karşın, topun hücum anlamında iyi kullanılamaması gibi bir sorunun işaretiydi.

Haberin Devamı

Yatara, Alanzinho, Colman ve Engin gibi sadece ileri bakan 4 elemanın yer aldığı orta saha, ilk 45 dakikada 2 buçuk atak üretti. Umut’un yetişemediği bir orta ile Alanzinho’nun iki şutu dışında etkinlik sağlayamadı bordo mavililer.

İlk bölümün en önemli olayı, 35. dakikada Yattara’nın gereksiz hamlesiyle kendi kendini sakatlamasıydı. Bu, belki de yeni sezonun ilk zorunlu hamlesinin çıkış noktası olacaktı.

İkinci  yarı başında Umut’un  düşürülmesiyle kazanılan penaltıda topu Türk kaleci Sinan Bolat’a vuran Colman, dönen topu gol yaptı. Aynı Colman, gereksiz bir tekme ile kırmızı kart gördü. Gerginleşen maçta sarı kartlar havada uçuşurken, oyuncular toptan çok birbirleriyle itişti ve maç 1-0 bitti.

 


 

Yazarın Tüm Yazıları