Şenlik haftası başlıyor gidin, gezin, eğlenin

Çocukların bayramı 23 Nisan için pek çok yerde pek çok farklı etkinlik düzenleniyor. İşte size önümüzdeki günlerde çocuklarınızı gerçekten baştan çıkaracak programlar.

Disney karakterleriyle bayram

Disney, 23 Nisan’ı ve aynı zamanda Disney Channel’ın 1. yıldönümünü kutluyor. Bu amaçla 23 - 27 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde beş gün sürecek çok özel bir etkinlik gerçekleşecek. 11:00- 19:00 saatleri arasındaki programlarda çocuklar, Disney karakterlerinin sürpriz gösterileriyle harika vakit geçirecek. Disney bayramında 26 Nisan Cumartesi günü saat 12:00- 13:00 arası, Türkiye’nin sevilen pop müzik yıldızı Keremcem’in vereceği mini konser de var.

Türk Telekom ve TRT el ele

Türk Telekom, 1979’dan beri düzenlenen TRT 23 Nisan Çocuk Şenlikleri’nin ana destekçisi. 16- 26 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek "30. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" her gün farklı birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Her yıl yapılan geleneksel şenlik yürüyüşü ve kutlamaların yanı sıra farklı ülkelerden gelen yüzlerce çocuk dünyaya "barış" mesajı verecek. Hepsi ve Athena grupları ile Murat Boz ve Sıla konserleri var. 23 Nisan akşamı saat 20.00’de Cam Piramit’te gerçekleşecek organizasyonda Tarkan konser verecek, Anadolu Ateşi bir gösteri sergileyecek.

Party Kids şenlikleri

23 Nisan, çocuk eğlence merkezi Party Kids’te de coşkuyla kutlanacak. İstinye Park AVM, City’s AVM ve Parkorman’daki şubeleriyle 23-27 Nisan tarihleri arasında çocukların vazgeçilmez adresi olacak. Animasyon ve sihirbaz gösterileri, yüz boyama etkinlikleri, top havuzları, interaktif jetonlu oyuncaklar, tırmanma duvarları birbirinden özel ve sürpriz hediye ve oyun paketleri var.

Pony’lerin gösterisi

Kemer Golf & Country Club’da birbirinden renkli ve eğlenceli etkinlikler var. 23 Nisan Çarşamba günü, 13.00- 18.00 saatleri arasında pony gösterileri, yarışmalar, özel oyunlar ve sürprizler düzenlenecek. Çocuklar, oyun parkı, animasyon alanı, resim duvarı ve sanat köşesinde neşeli saatler geçirecekler. Kargo ağı, okçuluk, çuval yarışması, halat çekme ve uçurtma yarışması gibi açık hava etkinlikleri ile baharın tadını çıkaracaklar. Ayrıca el becerisi atölyelerinde, maske hazırlama, tişört boyama, hamur ve kil çalışmaları ile yeteneklerini sergileyecekler. Zıplama topları, mini golf, parça birleştirme oyunları ve dansla sürecek eğlencede çocuklar, pony’lere binme fırsatı da yakalayacak.

Çocuk karnavalı

SwissOtel ve Açık Kapı Derneği’nin işbirliğinde, GAP’in ana sponsorluğunda, Alfemo, Borusan, Emaar, Finansbank, Joker, Saran Sağlık ve Soyak’ın Co-sponsorluğunda gerçekleşecek "Çocuk Karnavalı"nın geliri Cerrahpaşa Hastanesi’nde yatan hasta çocuklara bağışlanacak. 27 Nisan Pazar günü boyunca çocuklar, Mad Science, Smart Kids, Max Licence, Treehouse, Faber, Yüzyıl Işıl Okulları ile Sev İlköğretim Okulu’nun etkinliklerine katılabilecekler. O gün düzenlenecek çekilişle, iki şanslı çocuk, çocuk odası mobilyası sahibi olacak, bir kişi de iki haftalık yaz kampı kazanacak. Bu özel günde ünlüler de çocuklarla birlikte olacak: Fatih Terim ve Türk Milli Futbol takımı oyuncuları, Sinem Kobal (Selana), Yonca Evcimik, Bez Bebek Evrim Akın, Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Şener, Ebru Akel, Keremcem, Nil Karaibrahimgil, Ceza, Grup 400...

23 NİSAN AŞÇILARI

 Konaklamalar otelden

Türkiye genelindeki tüm Rixos Otelleri’nde, 19-27 Nisan haftası boyunca çocuklara özel hazırlanmış programlar ile geleneksel çocuk şenliği kutlanacak. 0-12 yaş arasındaki çocuklar tüm otellerde ücretsiz konaklayabilecek. 1 hafta boyunca ana restoranda çocukların seçip hazırladığı yemekler ve pastalarla açık büfe, ücretsiz tenis ve yüzme dersleri ve 23 Nisan hediyeleri Rixos süprizlerinden sadece birkaçı Ayrıca karnaval ve çocuk partisi, fener alayı, yarışmalar organize edilecek. Sihirbaz ve palyaço gösterileri ile illüzyon dersleri de var. 

Hayalinizdeki 23 Nisan

Denizli’deki Teras Park Alışveriş Merkezi’nde çocuklar, eğlenceli oyunlar ve daha birçok sürpriz etkinliklerle masal gibi bir gün geçirecek. Birbirinden renkli animasyon gösterileri, birbirinden lezzetli yiyecekler ve daha pek çok sürpriz 23 Nisan’da çocukları bekliyor. 

Çocukların en renkli günü

Prestige Mall, 23 Nisan’da çocuklara renkli bir gün yaşatacak. "23 Nisan Çocukları" konseptli resim yarışmasının yanı sıra, tiyatro gösterileri, bisiklet yarışmaları, birbirinden güzel hediyeler ve daha pek çok sürprizle çocuklar eğlencenin tadını çıkartacak. Festival havasında geçecek etkinlikte yarışmada yapılan resimler, alışveriş merkezinde sergilenecek. Yarışmaya katılan her çocuğa hediye verilecek. 

2008 Bebek Şenliği

Joker/Maxitoys mağazalarında geleneksel Bebek Şenliği 30 Nisan’a kadar sürüyor. Özel promosyonlar, eko paketler, bebek bakımı, sağlığı, gelişimi ile ilgili bilgilendirmeler ve küçük sürprizler anne ve anne adaylarını bekliyor. Şenlik boyunca her 250 YTL’lik alışverişte 50 YTL’lik hediye çeki veriliyor. 31 Mayıs tarihine kadar kullanılabilecek çekler özellikle bebeklerinin tüm ihtiyaçlarını Joker/Maxitoys güvencesi ile karşılamak isteyen aileler için önemli bir avantaj sağlayacak.

Minikler mangal başında

Çocuklar mangalın keyifli yanlarını Et’n More’da bulacak. 8-12 yaş arasındaki minik müşterilere, volkanik taş üstünde et pişirmenin püf noktaları, et çeşitleri öğretilecek. 14.30-17:00 arasındaki bu etkinlik ücretsiz. Restoranın İstanbul Astoria AVM ile Bağdat Caddesi Erenköy’de iki şibesi var.

Çikolata yapmayı öğrensin

Mövenpick Hotel Istanbul, 23 Nisan’da 7 - 14 yaş çocuklar için çikolata yapımı kursu düzenledi. Kurs, 13.00 - 15.00 ve 16.00 - 18.00 arasında uygulamalı olarak verilecek. Çikolata eritme, saklama ve kalıp çikolata yapma gibi bilgilerin yanı sıra beyaz ve siyah çikolata yapımı, çikolata ile meyve ve fındık kaplama öğretilecek. Yapılan çikolatalar tadıldıktan sonra minik katılımcılara sertifikaları ile birlikte günün anısına özel olarak hazırlanmış önlük hediye edilecek. Çikolata yapımı kursu 85 YTL.

SANATSEVER ÇOCUKLARA

 33 ilde Macera Adası bedava

Çocuklar, Macera Adası (Nim’s Island) filmini Ülker’in sponsorluğunda ücretsiz izleyecek. Başrollerini ünlü aktrist Jodie Foster, Gerard Butler ve Abigail Breslin’in paylaştığı Macera Adası, Ülker’in çocuklara 23 Nisan armağanı. Film 19- 20 Nisan tarihlerinde 33 ilde, 123 sinema salonunda ücretsiz gösterilecek. Ücretsiz biletleri seans saatinden 3 saat önce gişelerden temin edilebilir.

 Atatürk ve Çocuk Sergisi

İstanbul Haliç’teki Rezan Has Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği "Atatürk ve Çocuk" adlı fotoğraf sergisi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği ve çevresinden hiç eksik etmediği çocuklarla olan anlarından çarpıcı kareler sunuyor. Sergide Atatürk’ün çocuklarla birlikte geçirdiği sosyal yaşamından kesitler var. Hanri Benazus’un kolleksiyonundan alınan fotoğrafların ağırlıkta olduğu sergide Atatürk’ün orjinal imzalı fotoğrafı ve imza denemeleri de yer alıyor. 

Gelin müzikle tanışın

Yamaha Müzik Okulu temsilcisi Kendiköşk, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, çocukları sanatla tanıştıran keyifli bir etkinliğe imza atacak. 20 Nisan Pazar günü, Kendiköşk Yamaha Müzik Okulu’nda, Robbie, Kraki, JMC, davul, gitar, elektro gitar, bas gitar ve klavye derslerini denemek için randevu almak yeterliÖ Kurum 4 aylıktan 12 yaşına kadar tüm çocukları müzikle tanışmaya davet ediyor. Yamaha’nın uzman eğitmenlerinin çocuklara eşlik edeceği etkinlikte, bebekler de anneleriyle birlikte yaşlarına uygun programlara katılabilecek. 

Devlet Tiyatroları ücretsiz

Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları ve Migros işbirliği ile bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Geleneksel 23 Nisan Tiyatro Şenliği, 18-30 Nisan tarihleri arasında Migros’un bulunduğu 13 ilde gerçekleşecek. Tiyatro etkinliğine ek olarak mağazalarında 10 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği kitap kampanyasıyla Migros, çocukları okumaya özendirmeyi ve bu yolla onlara geniş ufuklar sunmayı hedefliyor. Migros mağazalarını ziyaret eden herkesin ücretsiz edinebileceği davetiyelerle çocuklar bayram sevinciyle tiyatro heyecanını aynı anda yaşayacak. 13 ilde, 15 farklı oyunun 58 temsilde sahneleneceği şenlikte, çocuklar bu yıl da tiyatroya doyacak.
Yazarın Tüm Yazıları