Sayın Haberal çok üzülüyoruz

İZMİR'den bir grup doktor uzun bir mektup göndermişler; Başkent Hastanesi'nin Karşıyaka ünitesinde yaşananlar için özetle şöyle diyorlar:

Birkaç gündür gazetelerin İzmir baskısında, Başkent Üniversitesi'ne bağlı Zübeyde Hanım Hastanesi ile ilgili naylon fatura haberleri yer almaktadır. Türkiye çapında yedi ayrı bölgede 7 bin çalışanı ile hizmet veren Başkent Hastanesi çalışanlarının içini biraz olsun ferahlatan bir haber bu kadar güzel bir resim ve basit bir yazı ile geçiştirilmemelidir. Bu haber manşete yakışır. Tutuklanan Zübeyde Hanım Hastanesi Müdürü Sibel Akyel (Mali İşler Müdür Yardımcısı Filiz Tuzcu da tutuklandı) 8 yıldır görev yaptığı bu merkeze getirilmeden önce 10 yıl kadar Başkent Üniversitesi Rektörü olan Prof. Mehmet Haberal'ın sekreteri idi. Çalışanlarımızın çok büyük bir kısmı tarafından tanınan ve hangi vasıfları ile bu göreve getirildiği bilinmeyen müdire hanımın, naylon fatura iddiasıyla tutuklanması bizi çok üzmektedir. Bu hanımın bu denli hoyratça rahat hareket etmesinin arkasındaki nedenlerin araştırılması gerekmez mi? Kamunun denetimi dışında bulunan bir kamu kurumuna yakışır bu denli keyfi uygulamaların bu haberler sayesinde son bulacağını umuyoruz.

Bu arada Başkent Üniversitesi'ne bağlı İstanbul Hastanesi Müdürü'nün Rektör Mehmet Haberal'ın öz amcası Recep Haberal; Alanya Hastanesi Müdürü'nün de İstanbul'daki öz amcasının oğlu Cevahir Haberal olduğunu ayrıca bilgilerinize sunmak istiyoruz.

Başkent vakıfları bünyesindeki sağlık kuruluşlarındakiler olarak ‘‘Haberalzede’’ olmak istemiyoruz.

Dileriz bunları okuyan Ecevitler de bir kez daha üzülmezler.

Sol’un sorunu

YTP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından çekilmesini şu gerekçeye bağlıyor:

‘‘AKP iktidarının kimi tutum ve davranışlarından kaygı duyan çağdaş, laik, özgürlükçü, yurtesever ve demokrat insanlar yerel seçimlerde solun güçbirliği içerisinde davranmasını istiyor. Mesele mevcut partilerin birbirlerine üstünlük sağlama ya da öne çıkma yarışı değildir. Mesele demokratik Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkma, dürüst, demokratik, katılımcı yerel yönetimler yönünde bir adım atarak, halkın özlemlerine yanıt vermesidir. Ancak harcanan tüm çabalara rağmen solun ‘eşit ilişkiler temelinde' kimseyi dışlamayan geniş bir güçbirliğini gerçekleştiremeyeceği anlaşılıyor. Umarım her şeye rağmen seçimlere çok kısa bir süre kalmış olsa da solda özlenen güçbirliği ve en geniş kesimlere güven veren ortak adaylar belirlenebilir.’’

Denetim hakkı engelleniyor

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, gönderdiği notta ‘‘Milletvekilinin denetim hakkı engelleniyor’’ diyerek şöyle diyor:

‘‘Kentlerde türeyen plansız ve güvensiz fiziksel çevre, depremde ortaya çıkan ve birbirini izleyen sağlıksız yapılar ve son olarak Konya'da yaşanan sorumsuzluk ve kuralsızlık asla unutulmamalıdır.

Bu bağlamda, herkesin sesini daha da yükselterek kaçak ve ruhsatsız yapılara hayır, planlı ve sağlıklı yapılara evet demesi talebi ile hükümetin izlemiş olduğu yöntemi kınıyor ve bu konuda soru önergelerimin Başbakan tarafından değerlendirmesini istiyorum.’’

Belediyeler hiç araştırıyor mu; tapusuz, imarsız ve kaçak yapılarda kimler oturuyor acaba?

Gözüm açık gideceğim

ANKARA’nın Gölbaşı-Gökçehöyük köyünde 60 yıldan beri ikamet ediyorum. Şimdi 75 yaşındayım ve bu köyde hálá elektrik yok. Oğlum da olmasa hiçbir şekilde yaşamımı sürdüremeyeceğim. Her sene TEDAŞ'a 5-10 defa gidiyorum. Bana her zaman bu sene bağlanacak diyorlar. Evimin tapusu ve her türlü evrakları tamam. Senelerdir mum ve piknik tüpü ile yaşamaya çalışıyorum. Ben ölmeden elektrik bağlanmazsa gözüm açık gideceğim.

Nizamettin ÇAPANOĞLU

ANKARA


Kelepir ada

TAŞINMAZIN yeri: Akdeniz; Taşınmazın adı: Kıbrıs; Aracılık eden kurum: Politikacılar; Taşınmazın özellikleri: Sahibi olan, tüm Akdeniz'i kontrol eder; Taşınmazda 'intifa' hakkı vardır: (İntifa sahibi) Şehit ve gaziler; Çıplak mülkiyet sahibi: Politikacılar.

Taşınmazın satış şekli: Açık artırma yoluyla; Taşınmazdan elde edilecek gelirin nerede kullanılacağı: AB'ye girmek için; Taşınmazın dosyası: ABD ve AB icra daireleri; Taşınmazda satışı yönetecek muhakkik: Annan.

Taşınmazla ilgili bilgiler: Satış dosyasının tetkikinden de anlaşılacağı üzere, mülkün üzerinde 'intifa' mevcuttur. Her ne kadar intifayı tesis edenler şehitler ve gazilerse de, intifa şehitlerin kaybıyla düşmüş olup, halen hayatta olan gazilerin vefatlarından sonra tamamen kalkacaktır. Alıcıların bu intifa keyfiyetini nazarı dikkate almamaları gerekmektedir. Taşınmazın hissedarlarının bedelleri ödenmiş midir? Hissedarlar şehit ve gaziler olup, bir miktar kan parası ödenecektir.

Satışa itiraz olur ise; her ne kadar ‘canın bedeli’ olmasa da, bir şeyler yapılacaktır. Yetmiş milyonluk bir devlet de candan çok ne vardır ki? İhale iptal edilebilir mi? Mümkün değildir? Ayrıca promosyonlarımız da mevcuttur.

Satışa itiraz edenler: Beşparmak Dağları Türkiye'ye el sallar. Dağlar kırmızıya kesmiştir. Kırmızılık Mehmetçiğin kanıdır. Dağın başında, Atatürk'ün, Lala Mustafa Paşa'nın, şehitlerin ruhu dolaşır.

Satış Bedeli: Tam kelepir olup, sırt sıvazlamakta yeterli görülmüştür. Bedel ne olursa olsun, ikinci satış söz konusu değildir.

Salim TAŞÇI-ANKARA

Biliyor musunuz?

ADALAR'da 94-99 döneminde Belediye Başkanlığı yapan eski ANAP'lı Can Esem'in AKP'den Adalar Belediye Başkan adayı olduğunu...

İP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının enerji uzmanı Ünal Erdoğan olduğunu... AKP'den Eminönü başkan adayı olan Nevzat Er'in Tayyip Erdoğan'ın avukatı olduğunu... Şişli AKP adayı Muhsin Divan'ın, 91-93 yılları arası Demirel döneminde DYP İstanbul İl Başkanlığı yaptığını, şu anda denizcilik sektöründe yöneticilik yaptığını, eşinin ise 'mütevazi ölçülerde' çiçekçilik ile meşgul olduğunu dolayısıyla 'çiçek kralı' tabirinin kendisiyle örtüşmediğini bildirdiğini...

Biliyor musunuz?

Mesaj panosu

DUMLUPINAR
Üniversitesi Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde okuyan bir grup öğrenciden: ‘‘Okula kaydımızı yapmak için günlerdir uğraşıyoruz. Kayıt yaptıramadığımız gibi ağır hakaretlere de maruz kalıyoruz. Neden kimse bizi denetlemiyor?’’

SSK prim ödemelerini bilgisayarlar arızalı olduğu için yapamıyoruz. Ne zaman tamir edileceğini kimse söyleyemiyor. Burada devletin bir kaybı yok mu? C.G.-ANKARA

AK Platform toplantılarında AKP'yi desteklediğini açıklayan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Suat Yalkın, bugün Yeşilköy Çınar Oteli'nde saat 11.00'de İstanbul belediye başkan adayları ve İstanbul'daki 172 esnaf, sanatkar odası yöneticileri ile bir araya geleceklerini bildirdi.

MODA-Kadıköy nostalji tramvayına, Moda'da oturmama rağmen, duraklarda tramvay saatlerine dair bir bilgi olmadığı için binmek nasip olmadı. 3 milyon dolarlık harcama ile yapılan projeye (Taksim-Tünel Tramvay projesi 600 bin dolara mal olmuştu.) bu bilgiyi eklemek için ne gerekli acaba? N. H-İSTANBUL

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Ulusumuzun hakları için direnen bir hükümetin yerine şimdi eğilip bükülen bir hükümet var!’’

(DSP Genel Başkanı

Bülent Ecevit)
Yazarın Tüm Yazıları