Savunma farkı

Haberin Devamı

GRUBUMUZDAKİ dört takımı izledikten sonra birincilik hayallerimizi kuvvetlendirerek, Fildişi maçını beklemeye başladık. Takımımız oyuna oldukça iyi başladı. Etkili savunma, verimini hemen verdi. Hücumda da sayıları bulunca skor 14-2 oldu ve Fildişi molası geldi. Bu dönem içerisinde savunmamız Fildişi’ne 9’da 1 sayı imkanı vermişti. Benzer tempo devam edince 14-0’lık serinin etkisiyle 23-11 ilk periyodu önde bitirdik.

İki kısa sahada gerekli


İkinci periyotta takım uzayıp; oyun kurucu+Hido+üç uzun olunca, 6 dakikada 11-7 geri düştük. Son 4 dakikada tekrar iki kısa+Hido+iki uzun olduk; 10-0’lık seri geldi ve devreyi 40-22 önde bitirdik. İyi savunmamız Fildişi’ni yüzde 26’da tuttu.

Üçüncü periyoda Ender, Sinan ve Cenk ile başlayan takımımız, Sinan oyunda iken, Hido’lu, Cenk oyunda iken Ömer’li kombinasyonlara daha verimli olabileceğinin mesajını verdi. Maçın son periyodu bu gece bize gerekli olacak kadar iyi bir oyun ortaya koyarak şampiyonaya keyifli başladık. “Her düzeyde turnuvaların ilk günleri, sürprize açık olur” gerçeğini yaşamazken, maç boyu uyguladığımız alan savunması meyvelerini verdi.

Haberin Devamı

Ümitlerimiz arttı

GÜNÜN ilk maçında Çin’in, ünlü Çin Seddi’ne benzeyen alan savunması Yunanlıları çok zorladı. Maçın sonunda Yunanlılar, kendi tecrübeleri nedeniyle değil, Çin’in acemliği sayesinde maçı kazandılar.  İkinci maçtan beklentim tempolu, kora kor bir maç izlemekti. Ancak maç bittiğinde yıllardır parkenin çılgın çocuğu Porto Riko gitmiş, uslu bir kediye dönmüştü. Rusya, hiçbir ekstra efor sarfetmeden, maçı kazandı. Bu dört takımı izledikten sonra, grup birinciliği hayallerim kuvvetlendi.

BEĞENDiM

İyi başladık, iyi bitirdik.

BEĞENMEDİM

İçeri pas çok az indi.

DİKKAT

Sakın rahatlamayalım!

Yazarın Tüm Yazıları