Santrforsuz asla

Avrupa’da bazı takımlar forvet oyuncusu taşıyamam diyerek 4-6-0 oynuyor. Hücum yönü güçlü futbolcular seçiliyor. Bizim ülkemizde bunu yapmak çok zor.

Haberin Devamı

- Beşiktaş, son 3 maçında golleri son dakikalara doğru buluyor. Gollerin bu kadar gecikmesinin nedeni nedir?
Son haftalarda Beşiktaş’ın golü bu kadar geç bulması enteresan. Beşiktaş çift santrfora döndükten sonra, Bobo oyuna girdikten sonra gol pozisyonu buluyor ya da gol atıyor. Antalyaspor maçında da rakibe verilen gol pozisyonları endişe vericiydi. Son dakikalarda Antalyaspor, Deniz Barış’la o pozisyonu değerlendirse 1 puan alacaktı. Beşiktaş, son dakikada golü atmasa pozisyon bulmadan berabere kalacaktı. Antalyaspor, bu sezon çok kolay gol yiyor. Bunun sebebi de defanstaki bütün oyuncularını gönderip, yeni oyuncular transfer etmeleri. Forvette ise istikrarı sağladılar. Yeni defans oyuncuları nedeniyle sıkıntı yaşıyorlar.
İlk golü bulan takım her zaman avantajlıdır. Daha dengeli oynayabilir. Bizde skora göre oyun anlayışları olduğu için ilk golü bulan hemen stoper oyuna alıyor. Avrupa’da böyle değil. Orada 3-0 geride bile olsan belli bir sistemle oynamaya devam ediyorsun. Bizde bunun değişmesi için çok uzun süre geçmesi gerekiyor.
Goller hatalardan geldi
- Fenerbahçe maçının bu kadar gollü olmasının sebepleri nelerdi?
Fenerbahçe maçının bu kadar gollü olmasının sebebi oynanan oyunun üst seviyede olmasından kaynaklanmıyor. Bireysel hatalar ön plana çıkıyor. Hele hele Ersen’in hareketini anlamak mümkün değil. Kendi sahasında insanın aklına öyle bir müdahale neden gelir? Şarja da maruz kalmıyor. Fenerbahçe’nin yediği gollerde de çok büyük defans hataları var. Fenerbahçe’de Dia ve Niang’ı çok beğeniyorum. Dia, Beşiktaş maçında çok gol kaçırmıştı ama önemli olan pozisyonları bulmak.
- Galatasaray’ın Baros’un sakatlanmasından sonra sıkıntı çekeceğini düşünüyor musunuz?
Galatasaray’ın forvetteki sıkıntıyı çok çabuk çözmesi lazım. Yaratıcı adamların önlerinde ne yapacağını bilen adamların olması lazım. Şimdi Mehmet Batdal da sakat, Kewell ya da Arda’yı deneyebilir. Ama bu taktikle oynamak Türkiye’de çok zor. Avrupa’da bazı takımlar 4-6-0’la oynuyor. Teknik direktör, “Ben takıma forvet taşıtmam. Hücum oyuncuları ile oynarım” diyor. Bizim ülkemizde bunu yapmak çok zor. Bobo’suz Beşiktaş, Baros’suz Galatasaray, Niang’sız Fenerbahçe, her rakibe karşı zorlanır. Öyle duvar pasları, kanatlara oyunu yaymak yok. Onun için bizim takımlarımızın mümkünse maçlara iki forvet çıkması lazım. Türkiye’de santrforsuz oynamak delilik!

Haberin Devamı

Haftanın SAYISI 30

Haberin Devamı

F.BAHÇE, Kasımpaşa maçında Alex ile penaltıdan skoru 1-1 beraberliğe getirirken, ilginç bir istatistiğe de imza attı. Penaltıyı filelere gönderen Alex, en son topu beyaz noktaya 2009-2010 sezonunun 10. haftasında G.Saray maçında dikmişti. O penaltı atışını da değerlendiren sambacı, 30 hafta sonunda başka bir penaltı atışını değerlendirdi.

Haftanın  EN ŞIK HAREKETİ

Ernst’ten “Gutivari” paslar

BEŞİKTAŞ’ın Alman panzeri Fabian Ernst, Antalyaspor maçında verdiği paslarla siyah beyazlıları taşıyan isim oldu. Guti’nin yokluğunu aratmayan Ernst, Bobo’ya verdiği iki şık pasla İspanyol yıldızdan bir şeyler kaptığını gösterdi. 90 dakika koşan, mücadele eden Alman oyuncu, iki kritik asistle galibiyetteki aslan payını kaptı.

Haberin Devamı

Haftanın Hakemi

Mustafa Kamil Abitoğlu

KASIMPAŞA-Fenerbahçe maçında düdük çalan Mustafa Kamil Abitoğlu, maçın önüne geçmedi. 6-2 biten karşılaşmada kendisine de fazla iş düşmedi. O da en doğrusunu yapıp, oynatmaya çalıştı. Verdiği penaltı kararı da doğruydu. Bize de kendisini haftanın hakemi seçmek düştü.

Haftanın futbolcusu

Kartal'ın kurtarıcısı

BEŞİKTAŞ, Antalyaspor karşısında rahat kazanacağını düşünüyordu ancak işler beklendiği gibi olmadı. 90+3’te sahneye çıkan Bobo, siyah beyazlıları kurtaran isim oldu. Antalyaspor maçlarını boş geçmeyen sambacı, yine kritik gollere imza attı ve 3 puanı getirmeyi başardı.

Haftanın hamlesi

Kocaman’dan tam yerinde değişiklikler

Haberin Devamı

AYKUT Kocaman, Kasımpaşa karşısında ilk 25 dakikada facia diye tanımlanabilecek hatalara imza atan Bilica ve Santos’u ikinci yarının başında sahaya göndermedi. Bu değişiklikler sayesinde Fenerbahçe savunması toparlandı ve ikinci yarıda daha az gol pozisyonu verdi.

Haftanın hocası

Karaman’ın sihri devam ediyor

HİKMET Karaman’lı Manisaspor yoluna devam ediyor. Geçen hafta Trabzonspor’u yenen siyah beyazlılar, Sivasspor’u da 3-0 yenmeyi başardı. Hakan Kutlu döneminde 4 maçta 4 gol atabilen Manisaspor, Karaman’la 2 maçta 6 kez gol sevinci yaşadı.

Haftanın golü

Milan Baros’tan jeneriklik vuruş

GALATASARAY’ın Çek yıldızı Milan Baros her ne kadar “Abartmayın canım, şanslıydım” diyerek mütevazılık örneği yapsa da İstanbul BŞB’ye attığı 3. gol uzun süre unutulacak gibi değildi. Düşmesine rağmen yattığı yerden yaptığı harika vuruşla Hasagiç’i avlayan Baros, haftanın golüne imzasını attı.

Haberin Devamı

Not Defteri: Fenerbahçeliler Alpaslan Dikmen’i unutmadı

FENERBAHÇE taraftarı Ali Sami Yen’de oynanan Kasımpaşa maçındaki yerlerini aldılar. Her zamanki pankartların yanında 27 Eylül 2008’de vefat eden Alpaslan Dikmen için hazırladıkları pankartı da tribünlere astılar. Ultraslan’ın kurucusu olan Dikmen’i unutmayan Fenerbahçeliler, Galatasaray’la aralarındaki ebedi dostluğu bir kez daha göstermiş oldu.

Haftanın Hatası

Hakan Arıkan’dan hatalar zinciri

HAKAN Arıkan, Fenerbahçe maçından sonra, Antalyaspor karşılaşmasında da büyük bir hataya imza attı. Yaptığı hatalar, taraftardaki kredisinin bitmesine neden olabilir. Umarız ki, Hakan en kısa sürede toparlanır ve sezon başındaki performansını sergiler.

Haftanın Takımı

Gençlerbirliği

BAŞKENT derbisinde G.Birliği’nin peşini talihsizlikler bırakmadı. Kırmızı siyahlılar, A.Gücü maçında 8 eksikle oynadı. Kalecisi Serdar maçın 20. dakikasında sakatlanıp çıktı. Ama Thomas Doll’ün öğrencileri Smeltz’in penaltı golüyle kazanmasını bildi.

Haftanın Kurtarışı

Karcemarskas

Es Es’e duvar ördü

GAZİANTEPSPOR’un başarılı kalecisi Zydrunas Karcemarskas, takımının galibiyetindeki en önemli isimdi. Eskişehirspor’un 3 net gol pozisyonunda kalesinde devleşen ve geçit vermeyen Karcemarskas, ayrılması gündemde olan Rıza Çalımbay’ın da kaderini çizen adam oldu bir yerde.

AVRUPA LİGLERİ

Benitez’i arattı

LIVERPOOL, başarısız diyerek teknik direktör Rafael Benitez ile yollar ayrılarak, Roy Hodgson ile anlaşılmıştı. Göreve getirilen Hodgson, 6 haftada 1 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle ancak 6 puan toplayabildi. Benitez ise bu süreçte 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 12 puanı hanesine yazdırmıştı.

1 Ribery parasına lider

BUNDESLİGA’da altıda altı yaparak zirveye kurulan Mainz, herkesi şaşırtmaya devam ediyor. İlk 6 haftada karşılaştığı Stuttgart’ı, Wolfsburg’u ve B.Münih’i deviren Mainz’in toplam değeri ise 45.4 milyon Euro. transfermarkt.de’nin değerlerine göre; Mainz’in toplam değeri B.Münihli Frank Ribery’den (45 milyon Euro) sadece 400 bin Euro fazla.

Krasic fırtınası

F.BAHÇE’nin uzun süre kadrosuna katmak istediği ancak Juventus’a kaptırdığı Milos Krasic, Serie A’da haftanın oyuncusu oldu. Cagliari maçına kadar 3 asistle oynayan Sırp futbolcu, 3 gol attı, bir de asist yaptı. İtalyan basının en çok konuştuğu adam haline gelen Krasic, “Daha yeni alışmaya başlıyorum” dedi.

Kırmızı haftası

LA Liga’nın 5. haftasına kırmızı kartlar damgasını vurdu. Oynanan 10 karşılaşmanın altısında hakemler kırmızı kartlarını kullanmak zorunda kaldı. Malaga-Villarreal, A.Madrid-Zaragoza, Deportivo-Almeria, Espanyol-Osasuna, R.Santander-Getafe, A.Bilbao-Barcelona maçlarını takımlar 11 kişi tamamlayamadı.

Yazarın Tüm Yazıları