Şahan niye bu kadar agresif

Tamam Şahan Gökbakar da haklı... "Bu nasıl film böyle, skeç gibi olmuş", "Böyle olmaz kardeşim" tadında eleştiri kaleme almak bırakın yönetmeni, setteki ışıkçıyı da rahatsız eder, filmi izleyenleri de.

Sonuçta ortada bir emek var ve herkesin kişisel beğenisi farklıdır.

Maalesef köşe yazarlarımız kendilerine ayrılan dar alanda sinema analizi yapmaktan çok, birkaç küçük örnek verip ’beğenme’ kriterlerini ortaya koyuyorlar ve ortaya da polemikten başka bir şey çıkmıyor. Belki de tüm amaç bu!

Gelelim Şahan Gökbakar’ın haksız olduğu noktaya. Şahan daha "Recep İvedik" filmi vizyona girmeden "Ben köşe yazarlarını, sinema eleştirmenlerini ciddiye almıyorum. Türkiye’de bir konuyu eleştirebilecek donanımda çok az insan var" dedi.

Film vizyona girdikten sonra yaşanan polemikler malum. En son Sema Denker’in röportajında Haşmet Babaoğlu, Hıncal Uluç ve Atilla Dorsay’ın da içinde birer Recep İvedik olduğunu öğrenmiş olduk.

Şahan niye bu kadar agresif anlamak mümkün değil. Doğrusu ben böyle, sinirli, polemik meraklısı bir komedyen daha önce hiç görmedim.

Tüm bunları Şahan’ın gençliğine mi vermek lazım acaba?

Şahan biraz sakin ol. Bak Recep İvedik, 3 milyon barajını aştı. Başarının tadını çıkar.

Gürcan Bilgiç ne dedi

Ülkece Ahmet Çakar’ın bikini giyip giymemesine takmış durumdayız. Çakar halinden memnun aslında. Şimdilerde yarı final için yeni bir iddia ortaya atmayı düşünüyor, yani bu ’bikini’ mevzusundan daha çok ekmek yiyeceğinin sinyallerini veriyor. Hatta kendisine bir de kurban arıyor.

Birçoklarının gözünden kaçtığını tahmin ediyorum. Çakar, "6 Pas" programında bikini tartışması bitmesine rağmen konuyu ısrarla ’bikini’ tartışmasına getirmeye çalışan Gürcan Bilgiç’e "Sen Fenerbahçe, Sevilla’yı elerse, ne yaparım demiştin içeride" diye sordu.

Bilgiç’in suratı anında değişti. Çakar, avını köşeye sıkıştırmanın verdiği zevkle, "Bak söylerim ha" der gibi göz kırptı. Bilgiç de "Tamam abi, aman söyleme" der gibi Çakar’a yandan bir bakış attı.

Bilgiç’in bikini giymekten daha büyük bir iddiada bulunduğu ortada.

Öyle bir iddia ki bu, tartışmada kimsenin gözünün yaşına bakmayan Çakar bile susmayı tercih ediyor.

n "Bir gün her şeyi bırakıp gidebilirim."

(Yok Teoman değil, Okan Bayülgen de değil... Nehir Erdoğan’a ait bu sözler. Şöhret ne illet bir şeymiş. Herkes kaçıp gitmekten bahsediyor...)



n Arif Sağ:
"Halk müziği söyleyen vücudunu sergilemez."



n
"Torunumu uzun süredir göremiyorum. Yarın Almanya’ya gidip çarşamba döneceğim. Bunu heyecanlanmayın diye söylüyorum."

(Karl Heinz Feldkamp, basına spekülatif haber yapmamaları konusunda uyarıda bulunurken...)

n
"1-Kerem popoyu niye çevirdi? 2-Kerem’in popoyu görelim. 3-Kerem’in popoyu büyütüyorum. 4-Kerem’in poposunu kaldırıyorum. 5-Kerem’in kalçası unutulmaz bir popo olacak."

(Erman Toroğlu, Beşiktaş’ın 90+4’te Kerem’in kalçasıyla yaptığı asistle gelen golü bilgisayarla oynatırken aynen bu sözleri sarf etti.)

 "Öpüşme sahnesine bir haftada konsantre oldum. Çünkü öpüşme sahnesi sokakta çekilecekti. Kendi kendime ’Sağdan, soldan kim bakar, ne der ilgilenmeyeceğim’ dedim."

(Anlaşılan Eda Özerken, Girdap filmindeki öpüşme sahnesine kendini bayağı kaptırmış.)

Orada olmayan adam

Son anchorman transferleri, ana haber bültenleri arasındaki rekabeti Şampiyonlar Ligi havasına soktu. Bu transferler arasında performansı en çok merak edilen isim ise yazılı basının usta kalemi, TV dünyasının serinkanlı yorumcusu Mehmet Barlas.

Doğrusu Barlas şaşırttı bizi. Televizyonculuk tarihine geçecek sıra dışı bir performans sergileyerek ’orada olmayan adam’ı oynuyor.

Sanki birileri Barlas’ı zorla 23 Nisan töreninde şiir okuması için kürsüye çıkarmış, o da "Burada benim ne işim var, bitse de gitsem" der gibi sunuyor haberleri. Barlas’ın temposu o kadar yavaş ki, TRT haberleri onunkinin yanında talk-show tadında kalıyor. Barlas’ın haber sunumu internet forumlarına bile meze oldu, hatta fıkrası bile çıktı.

İşte Ekşisözlük’ten yorumlar:

n Hasta: Günlerdir uyuyamıyorum.

Doktor: Öncelikle bir iki sakinleştirici yazıyorum. Bunları aldıktan sonra her gün beş dakikalık Mehmet Barlas haberi izleyeceksin.

n İki gündür atv Ana Haber’i takip ediyorum, sırf bu Başbakan’ın yanağını sıkabilen gazetecinin ne yapacağını görmek için. Ama yok, sonunu getiremiyorum arkadaş.

n Tarzıyla bana Garfield’ı anımsatan haber sunucusu. Hayattan bezmiş bir hali var.
Yazarın Tüm Yazıları