Şah-mat!

ANTRENÖRLÜK, sadece iyi antrenman yaptırmakla olmaz.. Takımını iyi yöneteceksin, kulübede ‘‘cin’’ gibi olacaksın..

Yoksa, kırk yıllık antrenörmüşsün, gençleri yetiştirmişsin, bunların hepsi hikaye.. Kulübeden sahayı göremiyorsan, oyunu okuyamıyorsan, oyuncuyu zamanında değiştiremiyorsan, bir yere varamazsın..

Tamer Güney, savunmanın soluna Erhan Albayrak'ı koymuş.. Daha ilk dakikadan itibaren, oradan ‘‘kötü kokular'' geliyor. Dördüncü dakikada Zago ortalıyor, Sergen altıpastan topu dışarı atıyor. Canı sıkılan, Fenerbahçe'nin sol koridorundan bindiriyor, Erhan'ı ara ki bulasın.. Sekizinci dakikadaki Beşiktaş golünde, üç (pardon dört) futbolcunun payı var. Pancu'nun enfes pasıyla Kaan Dobra o koridordan dalıyor, yerden kesiyor, Pascal vuruyor. Peki, Erhan nerede? Erhan Albayrak, golü seyrettirmek için seyirciye bilet kesiyor herhalde.. 29'uncu dakikada gene aynı yerden yapılan ortada, İlhan kafayla bomboş durumda topu dışarı gönderiyor. Niye kementi atıp, Erhan'ı oyundan almıyorsun arkadaş?

Sergen bomboş bırakıldı

Fenerbahçe, mücadele gücü yüksek, ancak teknik kapasitesi az oyunculardan kurulu bir orta sahayla oyuna başlamış.. Ama, fizik gücü yüksek denilen bu oyuncular, Sergen'i bomboş bırakmış.. Oyunu yönlendiren, yeteneği Figo-Zidane karışımı bu oyuncuya nasıl adam markajı vermezsin? Bu kadar serbest oynatırsan, başına gelecek budur.. Adam, ‘‘resital’’ yaptı. Onu rahat oynatmakla seyirciye futbol zevki verdin, Beşiktaş taraftarını mutlu ettin, ama kendi takımını batırdın!

Fenerbahçe belli ki, bu sezonu ‘‘kör-topal’’ bitirecek. Rüştü'yü çıkın, ayakta zor duran savunmasıyla, yetersiz orta sahası ve forvetiyle.. Bu Fatih Akyel'i kim oynatır, niye oynatır bilinmez.. Ona değil Fenerbahçe forması, İkinci Lig A Kategorisi'ndeki bir takımın formasını giydirmem.. Üstüne üstlük bir de, Şenol Güneş'in torpillisi olarak A Milli Takım'da oynuyor. Fenerbahçe'de bir bakıyoruz, kadro dışı bırakılanların sayısı, içeridekilerden fazla.. Bunların çoğu da, oynayanlardan yetenekli.. Niye kadro dışı kaldılar, kulübe ihanet mi ettiler, Tanrı aşkına biri bunu açıklasın da hepimiz meraktan kurtulalım.. Bu senaryodan sıkıldık artık!

Beşiktaş; üstün oynadığı, Fenerbahçe'den çok fazla fırsat yakalayıp yararlanamadığı, Cordoba'nın yıldızlaştığı, Sergen'in olağanüstü performans gösterdiği, İlhan Mansız'ın ‘‘psikolojik tedaviye muhtaç'' olduğunu bir kez daha kanıtladığı derbiden ‘‘başı dik’’ ayrıldı. Bundan sonrasını Fatih Terim ile Lucescu arasındaki ‘‘satranç’’ belirleyecek.. Bakalım, kim ‘‘şah-mat’’ diyecek?
Yazarın Tüm Yazıları