Sağlık

Gündüz TEZMEN
Haberin Devamı

Kulak zarınız delinmiş

M. A. / İzmir

Orta kulak iltihabı zamanında tedavi edilmediği takdirde kulak zarının erimesine neden olur. Zar olmadığı için de işitme azalması görülür. Ayrıca, denizde, banyoda su kaçması sonucu yeni iltihaplanmalar ortaya çıkar. Böyle durumlarda, timpanoplasti denilen yeni zar yapılması ameliyatı uygulanmalıdır. Ancak doktorlarınızın da dediği gibi ameliyattan sonra nezle olmamaya, eğer olursanız zamanında tedaviye özen göstermelisiniz. Nezle sırasında orta kulaktan buruna giden östaki kanalları kapanacağı için, orta kulak iltihapları görülebilir. Bu da yeni yapılmış zarın da erimesine yol açar. Bu durum, sadece zar ameliyatı geçirmiş kişiler için geçerli olmayıp, herkes için önemlidir. Sizin de kulak zarınızın delinmesine neden olan olay bu gibi bir hastalıktır.

Testisinizde tümör var

Kadir Uzun / Tokat

Testisinizin birinde ortaya çıkan şişlik, bir çeşit tümoral oluşum. Kısırlık korkusu gibi nedenlerle ameliyattan kaçınmanız, sizi hayati riskler altına sokuyor. Kaldı ki testisin bir tanesi bile, çocuik sahibi olmaya yetecek derecede sperm üretir. Size tavsiyem en kısa zamanda ameliyat olmanızdır.

Boynunuzda damar tıkanıyor

F. Özgenç / Kütahya

Baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerinizin başınızı eğmekle ortaya çıkması, boyun ve omurilik çevresindeki damarların baskı altında kalmasını düşündürüyor. Vertebro-baziler yetersizlik denilen tabloda başın bazı pozisyonlarında, damarlardaki kan akışı tamamen durduğu için denge kusuru ve bayılma görülür. Siz, bir kez de beyin cerrahisi uzmanı bir doktorla görüşün.

Kolit düşünülebilir

F. K. Şırnak

Karın civarına yerleşik ağrıları ve birkaç kez de olsa sümüklü dışkı gelmesi bir arada değerlendirildiğinde, sizin hastalığınızın kolit olduğu düşünülebilir. Kolitin bir tipi spastik kolon ya da irritabl kolon adıyla anılır. Spastik tipte, kalın bağırsakta kramplar oluşur. Kolit de psikosomatik hastalıklar arasında yer alır. Yani psikolojik sorunlar, iç organlara yönelerek arızalara yol açar. Endişe etmeksizin, iç hastalıkları uzmanı bir doktora muayene olmanızı tavsiye ederim.






 








Yazarın Tüm Yazıları