Saçlarım çok seyrek

Ben 13 yaşındayım ve saçlarım hem çok ince telli hem de seyrek...

Daha şimdiden tepem açılmış durumda. Ben de bu durumu gerçekten çok büyük bir kompleks haline getirdim. Lütfen bana saçlarımı gürleştirecek ve güçlendirecek bir formül önerin... l Arzu O.

Saç dökülmeleri her zaman insanı üzer, endişelendirir. Dengesiz beslenme de bu soruna yol açabilir. Bolca meyve, sebze, ceviz ve fındık yemelisiniz. Haftada bir de bir çay kaşığı mayayı süte karıştırıp için; B vitamini takviyesi olur. 20’şer gram susamyağı ve zeytinyağı ile 10 damla defneyağını bir çay kaşığı mayayla karıştırıp, saç diplerine sürün. Streç filmle sarıp iki saat bekletin. Bu arada tereotunu yarım litre suda 5 dakika kaynatın ve saçlarınızı yıkadıktan sonra bununla durulayın.

Topuk çatlakları

Suna Hanım, ben de köşenizi ilgiyle takip ediyor ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Benim problemim topuklarımın çok sert olması ve çatlaklar oluşması... Bu sorunumu çözmemde yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. l Dilek

Bir leğene sıcak su koyun, içine bir çorba kaşığı gliserin ve bir çorba kaşığı deniz tuzu karıştırın. Ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletin. Ardından sertleşen deriyi ponza yardımıyla temizleyin. Sonra ezilip toz haline getirilmiş 10 Aspirin’le vazelini karıştırıp ayaklarınıza sürün. Nemli gazlı bez ve üzerine de strech film sararak en az iki saat bekletin. Açınca biraz da ayaklarınıza masaj yapın. Bu kürü haftada iki kez uygulamanız iyi olur.
Yazarın Tüm Yazıları