“Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz”

Diğer erkekler gibi ne Jessica Alba ne Keeley Hazell ne Eva Longoria ne Adriana Lima ne Scarlett Johansson ne de Angelina Jolie hayranıyım. Ben Uma Thurman’ın hastasıyım…

Haberin Devamı

“Pulp Fiction” ve “Kill Bill” gibi filmlerin gözde oyuncusu Uma Thurman’ı Alfa Romeo reklamında görünce de televizyonun karşısında çakıldım kaldım. Sadece Uma’ya olan hayranlığımdan değil, uzun zamandır izlerken zap yapmak istemediğim ender reklamlardan biriydi de ondan.

Aslına bakarsanız ilk izlediğimde Uma’nın yeni vizyona girmiş filminin fragmanı sandım. Hatta reklamın başında “Uma yeni film çekmiş nasıl haberim olmaz” diye kendi kendime hayıflandım. Filmin sonunda anladım Alfa Romeo’nun yeni otomobil modeli Giulietta’nın reklam filmi olduğunu. (Reklam filmini izlemek için: http://servis.alfaromeo.com.tr/giulietta/index.html)

Haberin Devamı

“Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz”

Alfa Romeo’nun 1950’li yıllarda ilk olarak tanıttığı ve kısa sürede farklı karoser tipleriyle de birer efsane haline dönüşen “Giulietta” model ailesinin adını taşıyarak yollara çıkan yeni modelin reklam filminin yönetmenliğini Kevin Fitzgerald yapmış.

Uma Thurman’ın agresiflikle birlikte cesaret, dinamizm ve güzelliği birleştiren imajı, Alfa Romeo’nun konforlu, dinamik ve yüksek güvenlik özelliklerini vurgulayan reklam filminde başrolü almasında büyük etken olmuş.

Tamamı Amerika Birleşik Devletleri’nde çekilen ve William Shakespeare’den alıntı dizelerle süslenen Alfa Romeo Giulietta reklam kampanyasının basın ve afiş fotoğraflarını ise ünlü İtalyan fotoğrafçı Fabrizio Ferri çekmiş.

Dış seste Avrupa Yakası dizisinin seksepalitesi yüksek karakteri Fatoş’unu canlandıran tiyatro oyuncusu Şenay Gürler’in seslendirdiği “Ben saflığım”, “Ben güzelliğim”, “Ben gücüm”, “Ben teknolojiyim”, “Ben çok daha fazlasıyım”, “Ben Giulietta. Rüyaların yapıldığı maddeden yapılmayım ben”, şeklindeki mesaj ve sloganlar çok etkileyici. Hatta hedefi 12’den vuruyor.

Haberin Devamı

Çünkü mesajlarda Giulietta’nın son model bir otomobilden beklenecek konfor ve teknoloji dışında “insanın yüreğini gıdıklayan başka şeylere de sahip” olduğu algısı da gizli.

İtalyan stili sportiflik ile zarafeti birleştiren bir tasarım anlayışına sahip Giulietta, Alfa Romeo’nun sınırlı sayıda üretilen süper spor otomobili 8C Competizione ile başlayan ve bir yandan markanın başarılı geçmişini anımsatırken diğer yandan da teknoloji ve duygu konusundaki geleneksel değerlerini koruyarak geleceğe taşıyan bir yaklaşımla şekillendirilmiş.

Genel olarak bir “kama”yı andıran profil ile birlikte burun ve arka tasarım yapısına sahip Alfa Romeo Giulietta, ilk etapta keskin birer gözü andıran LED teknolojili ve Gündüz Farı işlevli (DLR) ön farları ve “Trilob” şekilli genetik Alfa ızgarasıyla dikkat çekiyor. Bununla birlikte diğer Alfa Romeo modellerinden farklı olarak kaputtan doğan çizgilerle bütünleşerek ön tamponda adeta bir kalkan gibi konumlandırılan ve Alfa Romeo logosuna da ev sahipliği yapan üçgen ızgaraya paralel ön alt hava girişleri de fark yaratan tasarımıyla ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Giulietta bir coupeyi andıran tavan ve profil tasarımı ise Alfa Romeo 147 modelinde olduğu gibi C sütununa adeta gizlenerek konumlandırılmış kapı açma kolu efektiyle destekleniyor. Bununla birlikte aracın geniş omuz çizgileri genel “kama” konseptini destekliyor. Alfa Romeo Giulietta’nın tasarımının en çarpıcı yönünü ise farklı geometrik yapıların buluştuğu arka bölüm oluşturuyor. LED teknolojili ve aracın profiline kadar genişleyen arka ışıklandırma grubu, Alfa Romeo Brera modelini andıran arka cam ve bagaj kapağı tasarımı ile birlikte geniş tamponlar, yeni modelin göz alıcı yönlerini oluşturuyor.

“Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz” sloganı ile biten reklam filmi, eğer bir erkekseniz Alfa Romeo Giulietta’yı her sürüşünüzde “Sanki yanınızda Uma Thurman varmış” gibi bir haz duyacağınızı ya da bir kadınsanız kendinizi Uma Thurman gibi hissedeceğinizi size vaat ediyor.

Haberin Devamı

 

Yazarın Tüm Yazıları